親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我去官網睇見到話係難波坐南海電鐵可以去rinku town站落車行去,有無人知係咩出口?我上 Google map睇都無顯示。

還是我應該去機場轉 shuttle bus會好啲呢?但我見啲 shuttle班次好疏,又要坐20分鐘,2個大人(拖住行李)行去好似快啲。

同埋outlet入面係無locker 放行李架? 係customer service 果度??

thx !!!!!!

男爵府

BK Milk勳章

回覆:rinku town premium outlet

Jr 同南海電鐵都有呢個站,個站有兩邊出口,你望住摩又輪個邊出就得。
locker 我就無留意,但有customer service center 可放行李

男爵府

引用:Jr 同南海電鐵都有呢個站,個站有兩邊出口

原帖由 kmpurin 於 14-05-07 發表
Jr 同南海電鐵都有呢個站,個站有兩邊出口,你望住摩又輪個邊出就得。
locker 我就無留意,但有customer se ...
我係難波上車,係唔係坐南海鐵路is better?

大宅

回覆:細菌人 的帖子

南海電鐵車站有大型locker放行李,我之前去都係放係車站locker。

大宅

Outlet 入面有locker,500Yen

男爵府

引用:Outlet 入面有locker,500Yen

原帖由 Bduckduck 於 14-05-07 發表
Outlet 入面有locker,500Yen
夠放喼的嗎?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Outlet有locker, 太大32放唔落, 要自己拉住行街

男爵府

引用:Outlet有locker, 太大32放唔落, 要自己拉

原帖由 TMC3012 於 14-05-07 發表
Outlet有locker, 太大32放唔落, 要自己拉住行街
噢,死火

寶石宮

細菌人 發表於 14-5-8 07:47
噢,死火

拉住行啦, 我表妹果陣都係咁, 除左嘈啲之外, 都冇乜野丫

大宅

4號出口,直行,出左轉右,轉左右後, 你既左手邊會見到魔天輪,
穿過魔天輪果個商場,再轉右,會見到24小時麥記, 再直行(背住魔天輪)
經過條橋, 就會見到大大個GAP既招牌, 果度就係OUTLET喇^^

我坐南海, 係車站有得放行李, 600Yen =)
但我覺得...去依個Outlet唔好抱太大期望 =[ 因為我有少少失望

男爵府

引用:4號出口,直行,出左轉右,轉左右後, 你既左手

原帖由 babE_MiCkEY 於 14-05-08 發表
4號出口,直行,出左轉右,轉左右後, 你既左手邊會見到魔天輪,
穿過魔天輪果個商場,再轉右,會見到24小時麥記, ...
thx, very detail
因為無野岩你買?

男爵府

引用:Quote:細菌人 發表於 14-5-8 07:47 噢,死

原帖由 TMC3012 於 14-05-08 發表
我驚入舖唔方便

大宅

siuki 發表於 14-5-7 19:10
南海電鐵車站有大型locker放行李,我之前去都係放係車站locker。
請問 rinku town 車站的大型 locker 是在站內還是站外? 29吋喼放得落嗎? 大型 locker 數量多嗎? Thanks!

大宅

回覆 細菌人 的帖子

um.. 比我預期中失望..
冇咩特價, 冇咩款,
同埋我覺得依個Outlet既設計麻麻..
行得有少少辛苦..

*不過都有戰利品XD!

細菌人  thx  發表於 14-5-8 10:45

大宅

回覆 thlm 的帖子

車站內..
29吋可能岩岩好..
如果你係硬既行李箱應該OK..
如果軟, 你塞得太滿可能未必得..

如果我冇記錯, 好似得14個大型, 我琴日坐21:05樂桃機,
大約16:00到車站, 果陣已經得返4個可以用...

thlm  Thanks~  發表於 14-5-8 18:32

大宅

回覆 細菌人 的帖子

如果你唔係太多行李, 只係一個行李箱+一個手袋,
其實都OK.. D鋪頭都幾大, 幾好行, 係個設計麻麻地..
行得唔太舒服, 好似要左兜右兜果種感覺, 上下兩層的~~

細菌人  thx  發表於 14-5-8 10:44

寶石宮

細菌人 發表於 14-5-8 10:03
我驚入舖唔方便

都唔會丫, 其實除左係星期六日啦, 唔係都唔會多人, 我估你唔會用喼黎look人隻腳卦, 基本上拉喼都好行既~

細菌人  thx, but I will go on Sat haha  發表於 14-5-8 10:44

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

thlm 發表於 14-5-8 10:03
請問 rinku town 車站的大型 locker 是在站內還是站外? 29吋喼放得落嗎? 大型 locker 數量多嗎? Thanks! ...
http://www.premiumoutlets.co.jp/rinku/service/

コインロッカー

5箇所に設置しております。
Main Sideエリア 1F フードコート内
大型(縦:84cm / 横:35cm / 奥行:64cm)10個 500円/個

Main Sideエリア 1F Samantha Thavasa横
大型(縦:84cm / 横:35cm / 奥行:64cm)20個 500円/個

Main Sideエリア 2F 中央トイレ横
中型(縦:53cm / 横:35cm / 奥行:45cm)6個 400円/個
小型(縦:31cm / 横:35cm / 奥行:45cm)10個 300円/個

Sea Sideエリア 1F トイレ横
特大型(縦:113cm / 横:35cm / 奥行:64cm)4個 800円/個
大型(縦:84cm / 横:35cm / 奥行:64cm)1個 500円/個
中型(縦:55cm / 横:35cm / 奥行:64cm)5個 400円/個
小型(縦:31cm / 横:35cm / 奥行:64cm)1個 300円/個
特小型(縦:25cm / 横:35cm / 奥行:64cm)2個 300円/個

Sea Sideエリア 2F Burberry横
中型(縦:53cm / 横:35cm / 奥行:45cm)6個 400円/個
小型(縦:31cm / 横:35cm / 奥行:45cm)10個 300円/個

thlm  Thanks~  發表於 14-5-8 18:33
thlm  Thanks~  發表於 14-5-8 18:33

大宅

回覆:thlm 的帖子

我記得閘內有,閘外都有。我果陣放係閘外,果喼29吋。

thlm  Thanks~  發表於 14-5-9 08:47

子爵府

引用:Quote:細菌人 發表於 14-5-8 07:47 噢,死

原帖由 TMC3012 於 14-05-08 發表
我諗起d祖國d自由行

首頁

尾頁

跳至