想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我第一日(今個星期一)三點到驗到哈哈笑,當晚做功課(因夜晚兩條線一樣深色),呢日溫度都偏低36.2。等二日都有哈哈笑,一直到夜晚十點到無左哈哈笑,呢日曾出現條線最深,再轉淺,呢日都有做功課,溫度升高,36.6,但今日就跌番到36.35,好擔心呀!
我成日都覺得溫度好難好準確咁量,早起啲温度又似乎偏低啲,我咁樣係咪就唔洗諗呀?我見一般都係一路升高㗎嘛,救命呀,有無人可以話我知呀?

大宅

引用:我第一日(今個星期一)三點到驗到哈哈笑,當

原帖由 babimom 於 14-05-08 發表
我第一日(今個星期一)三點到驗到哈哈笑,當晚做功課(因夜晚兩條線一樣深色),呢日溫度都偏低36.2。等二日都 ...
唔好量體溫啦,好大壓力架。之前我成日半夜扎醒,瞓得唔好

大宅

引用:Quote:原帖由+babimom+於+14-05-08+發表我

原帖由 megng888 於 14-05-08 發表
唔好量體溫啦,好大壓力架。之前我成日半夜扎醒,瞓得唔好
但係我而家睇緊中醫,要好似交功課咁俾佢睇,嗚,真係好大壓力呀!

大宅

引用:Quote:原帖由 megng888 於 14-05-08 發表唔

原帖由 babimom 於 14-05-08 發表
但係我而家睇緊中醫,要好似交功課咁俾佢睇,嗚,真係好大壓力呀!
你咪照直講好大壓力,攪到瞓唔到,唔再量囉,係咪?我之前就係太大壓力攪到2,3點4,5點醒一次,仲連m都亂埋呀

侯爵府

hashtag影視迷勳章

回覆 babimom 的帖子

量體溫係想確定邊日排卵啫,唔好太緊張D高高低低。放鬆D,排卵附近幾日Do就得架喇;精子可活3-5日架

大宅

引用:Quote:原帖由+babimom+於+14-05-08+發表但

你咪照直講好大壓力,攪到瞓唔到,唔再量囉,係咪?我之前就係太大壓力攪到2,3點4,5點醒一次,仲連m都亂埋 ...
我開頭都有,成日無啦啦扎醒摸枝探熱針塞入口!
老公有次3點幾未訓俾我嚇親以為我夢遊....
不過我量左大半年,so far會慢慢習慣架~ 不過當然太大壓力就唔好啦~

我量完起碼對自己有多啲了解~
俾妳參考下~
加油!

大宅

引用:Quote:原帖由+babimom+於+14-05-08+發表但

你咪照直講好大壓力,攪到瞓唔到,唔再量囉,係咪?我之前就係太大壓力攪到2,3點4,5點醒一次,仲連m都亂埋 ...
好啦,試多一兩日唔得就放棄,直接等bingo !我地一齊加油呀!

大宅

引用:回覆+babimom+的帖子量體溫係想確定邊日排

原帖由 Evilgrin 於 14-05-08 發表
回覆 babimom 的帖子

量體溫係想確定邊日排卵啫,唔好太緊張D高高低低。放鬆D,排卵附近幾日Do就得架喇; ...
原本諗住睇埋如果due day前都高溫就有機麻,不過會試下放鬆!

大宅

引用:Quote:原帖由+megng888+於+14-05-08+發表你

原帖由 littlelizz 於 14-05-08 發表
不過我 ...
多謝你資料呀,你條線好靚喎!大家加油啦

大宅

回覆:好好擔心呀,教下我丫唔該!

會否36.35先係排卵

大宅

量體溫有無壓力就個個人唔同, 好在我唔會因為量體溫而有壓力,
每朝鬧鐘响就量, 量完就起身返工,
你唔好理d高高低低, 又亂咁野先啦,
量完比醫師睇就得, 佢會幫你架啦,
量體溫真係一個好既參考去了解身體情況,
醫師先可以對證下藥
最好每日都同一個時間量 (我自己星期日就除外XD), 唔好郁太多
可能你真係36.35先排卵呢,
記住, 量體溫好難去預測幾時排, 係事後要黎做REFER, 知道係幾時排左

別墅

日日量體温真係搞到人都癲架. 我中醫話每晚訓多訓少,室內氣溫都會影響體温架. 唔好因為果0.0x℃既升跌而搞到咁大壓力啦.
其實你到見哈哈笑後,總之3日內do得幾多就do就已經有機會中架喇,放鬆d

大宅

引用:會否36.35先係排卵 +

原帖由 8MEI 於 14-05-08 發表
會否36.35先係排卵
應該唔係,因為星期一二都有哈哈笑

大宅

我見過有jm係連續兩日哈哈笑

大宅

引用:量體溫有無壓力就個個人唔同,+好在我唔會因

原帖由 keepsecret 於 14-05-08 發表
量體溫有無壓力就個個人唔同, 好在我唔會因為量體溫而有壓力,
每朝鬧鐘响就量, 量完就起身返工,
你唔好理d ...
多謝你意見,都係嘅,係好好嘅reference 俾中醫,不過我星期一二都有哈哈笑,應該唔會今日排掛

大宅

引用:我見過有jm係連續兩日哈哈笑 +

我見過有jm係連續兩日哈哈笑
係?點解會咁嘅?

大宅

CB係出現哈哈笑的24~48小時排

大宅

引用:CB係出現哈哈笑的24~48小時排 +

CB係出現哈哈笑的24~48小時排
即係我星期二先開始排?

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

littlelizz 發表於 14-5-8 12:00
不過我 ...
你個體溫好靚喎!

珍珠宮

我都冇咁好耐性好多時間都就唔到,大概咁上下就OK

首頁

尾頁

跳至