美容扮靚

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

請問有冇朋友分享下這香薰機及油,那裡可買到呢?

K & J

大宅

引用:請問有冇朋友分享下這香薰機及油,那裡可買

原帖由 KKJ 於 14-05-09 發表
請問有冇朋友分享下這香薰機及油,那裡可買到呢?
我同事⋯講到D香薰油好新奇,又搽又飲都得:又可治療下鼻敏感surprised:有冇人用緊分享下?

K & J

大宅

回覆:KKJ 的帖子

我都想知,講到好似神油咁架

大宅

引用:我都想知,講到好似神油咁架 +

原帖由 tszham1010 於 14-05-10 發表
我都想知,講到好似神油咁架
係呀⋯你形容得好好

K & J

大宅

引用:Quote:原帖由+tszham1010+於+14-05-10+發表

原帖由 KKJ 於 14-05-10 發表
係呀⋯你形容得好好
Push

K & J

大宅

我有用呀, 都是剛剛新手~用家開始使用,分享一下自己經驗

上星期五我個女(還有一個月五歲), 她放學回到家中, 開始感覺到好手心有點熱, 拿拿林沖涼及探溫, 37.8 度, 之後...大約 6:30 左右她已經開始 "謝哂" (真係謝哂個隻, 亞女同我講, 媽咪我好累, 好眼訓, 冇力)...結果...已經發燒起來(當時已經去到38.8 度), 我拿拿林即用植物精油, 她說喉嚨好熱, 我一照...已發現有 點點 >...< (當時猜她是喉嚨發炎)

甘我立即使用植物精油治療法

1:1 RC 搽心口
1:1 Frankincense 搽喉嚨
1:1 Purification 搽耳背和頸側
1:1 Lemon 在 "手翼下"
1 Lavor
腳底 (左右各一滴)
1 Peppermint 腳底 (左右各一滴)
1 Thieves 腳底 (左右各一滴)

直至半夜都老闆仔燒到 39.4 度, 所以我要不停每小時都搽油, 希望可以幫助她降溫, 也同時飲 lemon water 1 公升 + 5滴 lemon, 也連續兩天都每天一粒 Life 5 (益生菌) 給她吃

有病當然要睇醫生, 所以星期六上午看西醫, 醫生說是 "喉嚨發炎" "有點點" "有泡泡", 但我沒有比西藥給老闆仔吃(看醫生都是想証實一下是否真係喉嚨發炎的病情還是手足口), 係呢2 天只是不停每小時搽精油, 飲 lemon water, 沖涼, 休息.......結果
到了星期六當晚上 6時左右...溫度已下降了一直到星期日(全日)....已沒有返燒了; 這是我今次嘗試精油治療法幫助我女對抗的發燒,竟然能夠發揮在到作用係我女的身上

即係 前前後後 24 小時內退燒, 喉嚨亦已經好番哂 (今天都星期三)

如果大家有興趣, 可 PM 給大家資料參考

大宅

另外 C6 他的鼻寒聲好大, 晚晚都係噪到呢...火車來啦
我上次聽到有位 MAMA 講有隻 "VALOR" 可改善
甘我味試下啦, 反正我都買了 START KIT SET (9 枝植物精油) 及 內有一個 "HOME DIFFUSER" 我咪按係同時加了 "RC" 5 滴落去一齊 DIFFUSER
點知..........
C6 的鼻寒聲竟然沒甘強勁, 小了一半, 係真的, 我連續用了一星期, 連 C6 自己都話...好似起身個口冇甘 "乾"

提供部份資料給參考 (網上下載)

RC 能針對過敏,哮喘,感冒,支氣管炎,呼吸不暢,感冒,感冒瘡,肺炎,鼻竇炎,咽喉腫痛,鼻涕,咳嗽,肺淤血和骨刺等問題。

這是一個極好的擴散精油,尤其是在你的臥室,然後去睡覺。 亦可應用 1-4 滴R.C.在胸部和頸部,特別是在動脈改善呼吸不暢問題。

R.C. 包含強勁的藍桉樹和尤加利精油以制出一種令人振奮的複方精油。

精油成份 : 依蘭依蘭、薄荷、尤加利、檸檬桉、藍桉、柏樹、雲杉、柏樹、桃金娘、薰衣草

Valor 平衡精油 (初生、小朋友、大人、老人家極有用)
改善背痛、減低鼻鼾、幫助大人小朋友增強勇氣
三歲以下的寶寶可以把 Valor 揉搓在腳板作退燒用

精油
成份: 雲杉、藍艾菊、花梨木、乳香

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由+KKJ+於+14-05-09+發表請問有

原帖由 KKJ 於 14-05-09 發表
我同事⋯講到D香薰油好新奇,又搽又飲都得:又可治療下鼻敏感surprised:有冇人用緊分享下?

...
Young living既香薰油係靚,除左價錢貴左d,但又唔好講到咁神奇。飲得搽得既香薰油都唔只佢一隻牌子,可能我用慣香薰,我自己用緊既香薰油大部份都可以飲得直接搽,唔係好特別既事。

大宅

引用:Quote:原帖由 KKJ 於 14-05-09 發表我同事

原帖由 cbeyond 於 14-05-29 發表
Young living既香薰油係靚,除左價錢貴左d,但又唔好講到咁神奇。飲得搽得既香薰油都唔只佢一隻牌子,可能 ...
係咪傳銷?

珊瑚宮

回覆:Young Living 查詢

Young living 香港係唔係用傳形式買我無留意,因為我無幫趁過香港。

但young living 本身係一間芳療級香薰油供應商, 所以佢既香蕉油真係靚.

大宅

我自己係初學者時都擔心有"傳銷"
但係...完全沒入會費, 又沒人叫你要入貨

好似我自己甘, 我開始買了 start kit sets 連同 rc + v6...埋單都係 $1895.00

呢個價錢, 我自己可以接受, 同埋, 我自己心想...每次睇兒科都要幾舊水, 我現在用呢個價錢買一 sets 回來, 又唔會太肉痛, 也可以全家使用, 同埋...平時買 "保健品" 都要幾舊水, 如果真係可以改善到唔食西藥都可以康復, 我自己可接受

珊瑚宮

用香薰油好多人都會,若果講去到飲既情況,就真係有專業香薰治療師跟進好d。每個人情況唔同,就算同一種病,用既香薰油都未必100%相同。
千零蚊買set油,值唔值,睇個人。 我自己來講,我只會散買1支1支young living既油,因為佢既油係靚,但有某d精油我會買其他牌子,價錢比較平,但品質絕對唔比佢差。

珊瑚宮

仲有唔會係香港買,價錢比較貴。

大宅

回覆 cbeyond 的帖子

請問係咪美國訂會平點?
郵費點計?

大宅

引用:回覆+cbeyond+的帖子請問係咪美國訂會平點?

原帖由 thousandbear 於 14-05-31 發表
回覆 cbeyond 的帖子

請問係咪美國訂會平點?
我都想知在香港買還是美國買平D?

K & J

大宅

我問過了, 香港有的貨, 美國唔會有, 美國有的貨, 香港也唔會有, 所以.................
其實如貨價平, 也要計郵費, 所以...差不多 (看部份貨品)

珊瑚宮

真係想問咩叫,香港有的貨,美國唔會有,美國有的貨,香港唔會有
現在係買香薰油,未聽過一個牌子會因為香港咁細既地方而去特別生產香薰油。原來買支檸檬精油香港買同美國買會唔同的,咁隻牌子質量都好有問題喎,品質一定有高低之分啦。咁,唔買好過。
仲有,這個牌子都唔係只得香港,美國有得買,好多地方都有得買。

洋房

我同仔仔用了一個月, 開始時係因為仔仔成日病, 有濕疹, 鼻敏感.
我唔想佢成日食西藥及用類固醇, 想用D天然既方法去改善身體

剛巧上個月頭他感冒了, 出現咳, 鼻水, 眼睛也敏感得又紅不停流眼水
還未用過YL OIL的我便請教朋友如何處理
首天, 每二小時在心口及背塗RC, 腳底輪流用RC/ THIEVES, 耳背用PURIFICATION, 喉嚨用FRANKINCENSE
用THIEVES/ RC diffuser 屋企及飲LEMON OIL WATER
到了第二天早上, 眼冇敏感, 鼻冇塞. 第四天, 仔仔巳收了鼻水, 仍有少少咳. 第六日已完全康復
其間停用了所有西藥及類固醇

雖然他的感冒好了, 但每日都有用當保健. 到了第十天發現他的鼻敏感也改善了
(平時剛起床及臨睡前必定流鼻水)

其間, 他還用精油抒缓蚊咬, 口瘡, 味精敏感及濕疹...

現在, 每日都有用,一支精油可以抒缓不同的問題, 又可全家一齊用, 抵過睇醫生

同埋我朋友本身係用家, 只係用過好介紹我, 唔會迫人買野

大宅

其實上面講所'醫'既病, 只要你用芳療級既油, 咩牌子都做到.
肯research下其實香港都有唔少唔同brand既油買到.

珊瑚宮

Young living都係隻靚牌子,點解感覺咁似 hard sell 傳銷

首頁
12345...9

尾頁

跳至