嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無mama 同BB用緊或用過,好用嗎?分享下!
我家BB10個月大,想買比佢係屋企學下,聽下,認識下D英文字……
等佢5洗成日玩玩具,看BB台,無聊一天!
謝分享

大宅

可以比D意見嗎?

大宅

我都買咗俾囡囡(2歲)玩, 而家識自己攞住支筆篤跟住講, 我覺得這套唔錯!

禁止訪問

子爵府

引用:個人用套叫LADYBIRD…真係唔錯,+的書好靚同

原帖由 tincan232 於 14-07-04 發表
個人用套叫LADYBIRD…真係唔錯, 的書好靚同有系統咁用….可以睇下~~~
我都想買ladybird, 請問邊到有得買?

大宅

我4月尾買咗set $84xx的俾阿囡.....暫時mainly用fun book & flash cards, 同埋box set入面的歌書.....阿囡都好like......最令我surprise的係, 佢未必會喺玩ipen時跟住讀/ 表現得好唔專心, 但係有一次返我媽度, 佢指住組合櫃隻鴨公仔話duck duck, 原來佢平時係有聽入腦ga!!!~~

所以我都有介紹呢set嘢俾朋友, 而佢個仔都用得唔錯^^

不過, 我個人認為, 都需要另外搵d其他繪本/ 故事書, 因為佢跟得10本故事書, 唔夠......而其他果d, eg) 中華字經/ animal planet又太深, 2歲未識睇.....

禁止訪問

禁止訪問

大宅

回覆 mingming883 的帖子

請問你最後有無買到呀?我都考慮緊買唔買

大宅

我買左最BASIC O個SET, 暫時用緊FUN BOOK 咋, 囝囝10個月, 打開FUNBOOK會識搣STICKER, 同貼返上去...訓練小肌肉就好好, 至於認知方面就未有效果~~

首頁

尾頁

跳至