興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

新手想問有冇啱買咗100D㗎師兄師姐?部機買咗幾$係邊買平D?

別墅

睇吓 http://www.price.com.hk/category.php?c=100002&brand=Canon

幫唔幫到手

大宅

引用:睇吓++http://www.price.com.hk/category.p

原帖由 alex3826 於 14-05-10 發表
睇吓 http://www.price.com.hk/category.php?c=100002&brand=Canon

幫唔幫到手
Ok Thx!

禁止訪問

大宅

我都諗緊 100D 定係 D3300

洋房

BK Milk勳章

我用緊100D,原本係用緊三叔既無反相機,不過覺得影相太雞啦,所以轉投單反既懷抱
我覺得新手用或者女仔用幾好,不過如果加枝大枝D既鏡就會前重後輕,放係枱面會向前中,睇廣告就好細部咁,因為佢用餅鏡,不過而家多數係跟一枝18-55mm既鏡,拎上手會重D同睇落去會大部返少少。
本來我係用黑色既,但係見佢近排出左白色,加500分有多部相片打印機,我就抵擋唔住,買左部白色,放左部黑色出去啦
呢部100D真係幾好用,岩晒女仔!!!

別墅

引用:我用緊100D,原本係用緊三叔既無反相機,不過

原帖由 tamchoiyu 於 14-06-04 發表
我用緊100D,原本係用緊三叔既無反相機,不過覺得影相太雞啦,所以轉投單反既懷抱
我覺得新手用或者女 ...
請問你係邊度買?幾錢丫?

子爵府

請問買餅鏡40mm果套適合新手入門嗎?18-55mm果款好似冇咁方便,其實兩者有什麼不同?新手入門,請指教。

複式洋房

40mm係定焦,即係冇得zoom
不過定焦一般質素都好d又輕便d
於不在預計的時候寫下生活記錄,當按下快門,凝著瞬間的同時,將過去、性格、經驗、觀點及感情實現於映像中,並以無數包含自我投射的映像重塑出生活的意義。
www.lun-tang.com
http://www.dcfever.com/column/info.php?id=299

子爵府

引用:40mm係定焦,即係冇得zoom不過定焦一般質素

原帖由 倫爸爸 於 14-08-16 發表
40mm係定焦,即係冇得zoom
不過定焦一般質素都好d又輕便d
唔該晒,我買左勒,買左可以zoom的,適合影日常生活照,完全新手,唔知要摸幾耐先識。部機真係好靚仔,送果個相機袋都好靚仔。

複式洋房

鍾意就可以了, 加油
於不在預計的時候寫下生活記錄,當按下快門,凝著瞬間的同時,將過去、性格、經驗、觀點及感情實現於映像中,並以無數包含自我投射的映像重塑出生活的意義。
www.lun-tang.com
http://www.dcfever.com/column/info.php?id=299

大宅

引用:Quote:原帖由 倫爸爸 於 14-08-16 發表40mm

原帖由 可樂~ 於 14-08-20 發表
唔該晒,我買左勒,買左可以zoom的,適合影日常生活照,完全新手,唔知要摸幾耐先識。部機真係好靚仔,送果 ...
買咗100D嗎?

子爵府

引用:Quote:原帖由 可樂~ 於 14-08-20 發表唔該

原帖由 Lily0611 於 14-08-21 發表
買咗100D嗎?
係,買左100d 白色 有排學影

大宅

引用:Quote:原帖由+Lily0611+於+14-08-21+發表買

原帖由 可樂~ 於 14-08-21 發表
係,買左100d 白色 有排學影
我都鐘意白色,但我多手汗唔敢買!

子爵府

我昨天在書店買了一本書叫[Canxn 100D 完全上手] , 詳細教授用法, 岩晒我

複式洋房

洋房

BK Milk勳章

回覆 JRJRBABY 的帖子

係canon個網度買架,不過而家百老匯都應該有啦

首頁

尾頁

跳至