自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

點解宜家啲人成曰帶狗去行商場,行超市,去餐廳食飯。又唔係導盲犬,唔該各位養狗人士請自重,唔係人人都鐘意狗同可以接觸狗。我知九龍有個商場係可以帶狗入去行,要行就去嗰到啦,唔該!

子爵府

回覆:yinyinBB 的帖子

商場應該有管理人出聲架喎

大宅

回覆:Qazmlp09 的帖子

係呀,抱注,座車,拖注我都見過好多次

男爵府

回覆:動物商場

我就認為唔D父母行街盡量唔好推架牛龜咁大部嘅BB車啦,而家D商場B6多人又多,你地D BB車“牙牙炸炸“咁又推到龜速咁,知唔知會好阻住其他人架! 仲有去到D餐廰/商場任何一個角落成日聽到D BB/细路濠哭,父母又唔理,又唔立即帯佢入厠所等佢喊完先出,嘈住晒周圍嘅人! 人地冇義務責任包容你地囉!唔該!!

花膠煲雞  Haha!!!!!  發表於 14-5-10 18:18
conniebebe  哈哈!!  發表於 14-5-10 18:12
公主病港狗    發表於 14-5-10 18:04
cky2009  哈哈!  發表於 14-5-10 17:59
jeannietsui  哈哈!同感!  發表於 14-5-10 15:01

男爵府

我就認為唔D父母行街盡量唔好推架牛龜咁大部嘅BB車啦,而家D商場B6多人又多,你地D BB車“牙牙炸炸“咁又推到龜速咁,知唔知會好阻住其他人架! 仲有去到D餐廰/商場任何一個角落成日聽到D BB/细路濠哭,父母又唔理,又唔立即帯佢入厠所等佢喊完先出,嘈住晒周圍嘅人! 人地冇義務責任包容你地囉!唔該!!

大宅

畀面勳章

引用:我就認為唔D父母行街盡量唔好推架牛龜咁大

原帖由 yanie889 於 14-05-10 發表
我就認為唔D父母行街盡量唔好推架牛龜咁大部嘅BB車啦,而家D商場B6多人又多,你地D BB車“牙牙炸炸“咁又推 ...
人地都冇責任要包容你呢啲無理

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

子爵府

我就認為唔D父母行街盡量唔好推架牛龜咁大部嘅BB車啦,而家D商場B6多人又多,你地D BB車“牙牙炸炸“咁又推 ...
BB喊下好正常姐,洗唔洗叫人入廁所

侯爵府

你會否無理左啲呢?bb唔可以坐bb車出街? 推bb車叫阻住人? 咁你認為比bb車再大架啲既輪整呢?又阻唔阻住呢? BB同狗可以相提並論,難度你是國內同胞?bb或小朋友喊就要匿入廁所? 目的係為左唔影響你,你真係好自私~ 你講得啱,喊聲真係會影响到周邊既人~ 但你估做父母想自己小朋友大庭廣眾喊?成為焦點人物?試問你未做過bb?未做過小朋友?未試過大庭廣眾喊、扭計?你細個時又有無人要求你入廁所喊?

男爵府

(我是中立的)
我知道其實有好多大型商場可以比狗狗入的,只要抱住就可以!

Anyway,有多個月經post了

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+yanie889+於+14-05-10+發表我

原帖由 square72 於 14-05-10 發表
你會否無理左啲呢?bb唔可以坐bb車出街? 推bb車叫阻住人? 咁你認為比bb車再大架啲既輪整呢?又 ...
真係好自私好無理囉佢

別墅

回覆:yanie889 的帖子

.

水晶宮

畀面勳章

點解講講下變左人既bb

伯爵府

引用:Quote:原帖由 square72 於 14-05-10 發表你

原帖由 pizzababy0809 於 14-05-10 發表
真係好自私好無理囉佢
佢一定係養狗又無生小朋友,又會帶狗行商場既人

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

又有人心理唔平衡

(4,5) 可能未刷牙

子爵府

我唔會專登帶狗行商場,去食肆!

除非該食肆露天,而且寵物亦只會安坐寵物車,仲要靠邊坐!

但點會見到有人帶寵物入食肆呢?無可能家喎!

我個人認為,寵物入袋或放置寵物車內行經商場,可以接受!

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

別墅

我見過有個女人帶只狗去食嘢,人地間餐廳講明唔可以帶狗,只狗仲要不停吠,我個仔比只狗嚇到喊!有人投訴個女人,個女人仲大聲夾惡話我有錢比點解唔可以?真系勁黑人憎

子爵府

BK Milk勳章

咁似美國的?呢邊都係咁。
不同傻子爭辯, 否則就搞不清誰是傻子了.

頭等人, 有本事, 沒脾氣; 二等人, 有本事, 有脾氣; 末等人, 沒本事, 大脾氣.

與其說是別人讓你痛苦,不如說自己的修養不夠。

一個常常看別人缺點的人,自己本身就不夠好,因為他沒有時間檢討他自己。

別墅

我想問BB唔坐BB車坐邊?唔通有BB嘅就唔好出街?BB喊係會影響到人,但係冇人想BB喊,你估BB係出面喊做阿媽嘅會開心?點解BB喊就要入廁所?呢D乜道理?唔通廁所冇人嘅?如果BB真系喊一個鐘,係咪個阿媽同個BB要係廁所一個鐘唔出嚟?

首頁

尾頁

跳至