自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

翡翠宮

<跪求一個永久的家,或暫養家庭亦可>
呢2隻個小朋友身在停車場,我已經餵左大半年,車場公司話怕佢地比車撞死已下令call漁記捉走佢地,我真係無能力帶佢地走。。。

------------------------------------

黑仔 1歲多d,初餵果時估計只有6個月大,未絕育

超天真,忠心,對唔熟既人有少少護食

同其他車場流浪狗相處得好好,

有個人放古牧,都蝦到佢。。。

但會追貓。。。

我地餵左佢幾次已經幫我地看車<這不是我地餵佢既原意>

每次我地泊完車佢都送我地回家<路程都遠,佢會自己回車場>

囡囡,年齡不詳,應該未絕育

慢熱,熟左就好嗲,會係咁錫人

第一次見佢係同另一隻狗經過,之後再見佢已經留左喺度。。。同黑仔感情好好

最初黑仔會霸住d糧,而家已經讓佢食先,餵左無耐已經可以用神仙水同佢抹面上傷口。。。

現想為佢地找一個家,新主人必須同佢地絕育。。。公屋,居屋睇倉免問

如有興趣請,pm我

入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

翡翠宮

回覆:借少少位,救2條命仔。。。

請大家幫幫忙。。。我只能做到絕育放回。。。

我屋企無可能收留到佢地,加上家寶早2星期開始。。。已經確診左糖尿病。。。

每日要打胰島素。。。10ml藥500蚊,另一隻藥,300蚊食3個月,未計覆診,未計每日針筒同消毒紙,尿試紙。。。

舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

大宅

王國教室勳章

Push

大宅

回覆:kapomama 的帖子

i can give you a number to call, she is my friend, i believe she can help.

偷懶喵星人    發表於 14-5-12 18:03
CurryCheng  ths for your help  發表於 14-5-12 11:49
Best_Regards   希望你朋友幫到樓主同狗狗  發表於 14-5-11 02:17

禁止訪問

子爵府

妳很有愛心, 好人有好報. 狗狗好可憐呀, 有人可給牠們一個家嗎?
請問可否先送到HKDR, 他們很愛護狗狗的, 謝謝妳的無私付出.

別墅

推.希望有人可幫到狗狗.狗係人類最好的朋

侯爵府

Up!
Call左漁務署就會好快捉嫁喇。。。求好心人幫幫手!

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

二隻狗狗好可愛, 可惜我住公屋.
希望佢地快d搵到一個溫暖嘅家!

另外, 希望kapomama保重, 好人有好報, 祝福你同家人.

男爵府

有時見到咁多流浪既小動物真係好痛心,尤其係比人遺棄左向街到個d,狗狗好陰公,希望唔好比漁農署捉左

翡翠宮

引用:i+can+give+you+a+number+to+call,+she+is+

原帖由 Ngliz 於 14-05-11 發表
i can give you a number to call, she is my friend, i believe she can help.
麻煩pm我

翡翠宮

引用:樓主,請問而家狗狗係比漁農署捉左未,而家

原帖由 Best_Regards 於 14-05-11 發表
樓主,請問而家狗狗係比漁農署捉左未,而家狗狗在那?
未,原來位置<不便公開>

大宅

回覆:newbiee 的帖子

Push

翡翠宮

引用:妳很有愛心,+好人有好報.+狗狗好可憐呀,+有

原帖由 bubble04 於 14-05-11 發表
妳很有愛心, 好人有好報. 狗狗好可憐呀, 有人可給牠們一個家嗎?
請問可否先送到HKDR ...
Hkdr唔會收呢d case

翡翠宮

引用:Up!Call左漁務署就會好快捉嫁喇。。。求好

原帖由 oioioioi 於 14-05-11 發表
Up!
Call左漁務署就會好快捉嫁喇。。。求好心人幫幫手!
以我所知未call

翡翠宮

引用:Animal+Friends+Charity+Organisation+動物

原帖由 Best_Regards 於 14-05-11 發表
Animal Friends Charity Organisation 動物朋友慈善機構

LAP (Lifelong Animal Protection Charity)
有網友已搵動物朋友幫忙做絕育,最快呢個月尾

Best_Regards    發表於 14-5-11 02:52

翡翠宮

引用:二隻狗狗好可愛,+可惜我住公屋.+希望佢地快

原帖由 newbiee 於 14-05-11 發表

二隻狗狗好可愛, 可惜我住公屋.
多謝你。。。可惜我自己病左都無去睇

翡翠宮

引用:有時見到咁多流浪既小動物真係好痛心,尤其

原帖由 lawkaka 於 14-05-11 發表
有時見到咁多流浪既小動物真係好痛心,尤其係比人遺棄左向街到個d,狗狗好陰公,希望唔好比漁農署 ...
話左唔理。。。講左好多次,已經幾年。。。但一路都有野埋身

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 Best_Regards 於 14-05-11 發

首頁
12345...7

尾頁

跳至