影視娛樂

跳至

首頁
34567...8

尾頁

珍珠宮

原文章由 PoohBB 於 07-11-23 23:29 發表
好喜歡尊尊, 支持支持..
睇緊公主小妹 VOL 7, ... 慢慢追.. HEHE...
追完等睇...

我都追緊公主小妹
真係唔想咁快做完

珍珠宮

吳尊羅志祥言承旭相約打籃球 望新劇擦出火花默契較佳

大宅

我也是慢慢睇... 應該套野唔係好長, 因為我睇了漫畫:cry:

原文章由 kao 於 07-11-25 10:10 AM 發表

我都追緊公主小妹
真係唔想咁快做完

珍珠宮

原文章由 SUKI_C 於 07-11-26 13:12 發表
我也是慢慢睇... 應該套野唔係好長, 因為我睇了漫畫:cry:

漫畫好唔好睇ar
我冇睇過ar

聽講籃球火吳尊係客串咋
唔知戲份多唔多呢

男爵府

回覆 #1 kao 的文章

25/11 言承旭、吳尊面子大 籃球火版權賣光光

言承旭與吳尊2位一哥之戰,從台灣延燒到海外,2人合演的「籃球火」海外版權全賣光,日本版權靠言承旭一集台幣100萬元賣出,吳尊則略勝一籌,香港、韓國、東南亞全指名要他,「籃球火」已確定穩賺不賠。

才剛開鏡的八大偶像劇「籃球火」集合了言承旭、吳尊、小豬等3大偶像合作,這等陣仗光是海外版權就賣得嚇嚇叫,八大總經理林柏川昨天證實,斥資6,000萬的「籃球火」不算台灣部分,光海外收益製作費已全部回收,靠的就是言承旭與吳尊這兩張王牌。

據了解,言、吳兩人在海外各自擁有不同人氣,因言承旭在日本高人氣,這次日方開出一小時3萬多美金(約近100萬台幣)高價買下「籃球火」播出權,而韓國與香港等東南亞地區則靠吳尊賣片,林柏川說:「韓國是最難賣片的地方,但是之前吳尊主演的『花樣少年少女』在韓國收視不錯,他還入圍韓國新進演員獎,在韓國有知名度,這次『籃球火』就靠他順利賣出韓國版權。」

林柏川表示,當初八大為了打進韓國市場,打的是流血價,每部戲每集幾乎以半價2,000元美金(約台幣66,000元)半買半相送,後來「花樣」以一集5000美金(約近台幣17萬元)賣出,「籃球火」現在則可望靠吳尊的人氣,賣到一集8,000美金(約台幣26萬餘元),足足漲了4倍之多。言承旭在日本地位穩,但吳尊已搶攻日本以外的東南亞市場,儼然成了台灣新一哥,香港新視線總經理戚家基說:「言承旭近來作品不多,一年難得拍個一部,吳尊年輕,價碼也合理,所以片商都傾向與吳尊合作。」

【2007/11/25 聯合報】
我想我應該應該不會愛你 
為了要努力 努力的不愛你
所以我讓自己那麼喜歡你
這樣你就不忍心和我分離 
我想我討厭 討厭驕傲的你 
也討厭美好 美好的那個你 
於是我要自己假裝討厭你 
那麼你就捨不得離我而去

珍珠宮

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: thanks PoohBB

男爵府

好似2008年1月 有 WILD DAY OUT SHOW
你地會唔會去睇呢?我真係好想去睇,之前watson 飲左成箱都抽唔到.
上次宣傳花樣節目,我企了差不多3個鍾,睇到尊尊真人係超靚仔又nice.好想去睇.
我想我應該應該不會愛你 
為了要努力 努力的不愛你
所以我讓自己那麼喜歡你
這樣你就不忍心和我分離 
我想我討厭 討厭驕傲的你 
也討厭美好 美好的那個你 
於是我要自己假裝討厭你 
那麼你就捨不得離我而去

珍珠宮

原文章由 PoohBB 於 07-11-29 23:53 發表
好似2008年1月 有 WILD DAY OUT SHOW
你地會唔會去睇呢?我真係好想去睇,之前watson 飲左成箱都抽唔到.
上次宣傳花樣節目,我企了差不多3個鍾,睇到尊尊真人係超靚仔又nice.好想去睇. ...

我都好想去睇呀:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

珍珠宮

up 番上黎

珍珠宮

吴尊初次骑马穿古装联手卓文萱代言电玩新浪版

http://www.tudou.com/programs/view/pMBSR3qCFyg/

大宅

HI KAO,

我覺得漫畫ok好睇, 可能唔係太長....情節明快!

原文章由 kao 於 07-11-26 09:09 PM 發表

漫畫好唔好睇ar
我冇睇過ar

聽講籃球火吳尊係客串咋
唔知戲份多唔多呢

珍珠宮

原文章由 SUKI_C 於 07-12-3 13:09 發表
HI KAO,

我覺得漫畫ok好睇, 可能唔係太長....情節明快!

hi suki
我都想睇下ar
請問你知唔知邊度有得睇呀?

大宅

hi

我要找找看^^ 因為睇左好耐

珍珠宮

原文章由 SUKI_C 於 07-12-5 21:00 發表
hi

我要找找看^^ 因為睇左好耐

hi suki

thanks a lot:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

大宅

HI KAO,

找到啦網站===>我家小妹漫畫 http://dm.99770.com/Comic/2118/2118.htm

珍珠宮

原文章由 SUKI_C 於 07-12-6 13:13 發表
HI KAO,

找到啦網站===>我家小妹漫畫 http://dm.99770.com/Comic/2118/2118.htm

Hi Suki
Thanks a lot
即刻去睇

珍珠宮

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: hi suki

未睇哂
不過好好睇ar
thanks

珍珠宮

up up:D :D :D

珍珠宮

up up:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

珍珠宮

hi suki

Merry Christmas:mrgreen: :mrgreen:

首頁
34567...8

尾頁

跳至