夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

同男友拍拖3年幾喇, 唔知由幾時問題佢同我wts app既對話只會係單字最常見既係"ok", "good", "home" etc..
wts app覆得短其實佢自己都知, 但佢話都唔知點解會咁喎
以前我都會同自己講可能係我地傾電話傾得多, 所以佢係wts app先會冇乜野同我傾
(以前佢一得閒就會打比我)

以前佢冇朋友一齊可以一日打十幾個電話, 有朋友就會少d, 但都會得閒打一個二個
但到近排連電話都好少傾, 我知大家都係學生有各位既功課考試忙
依家朋友同學一齊可以一日到晚上番到屋企先會打一個電話比我...
就算打時傾電話都好似冇乜話題咁.. 佢對我既生活好似唔係好關心, 我唔主動講佢都好少主動問

同佢傾問題, 佢又話咁打多d比你囉, 問題都已經唔係在於打得多唔多
係我覺得同佢好似有距離, 我真係覺得佢唔係好關心或者在意我既事/野
佢話佢愛我, 我對佢黎講係最重要, 但講真, 我一d都冇咁既感受

依家真係唔知可以點去面對

大宅

回覆:平淡還是冷淡

我同我老公都係咁架,佢都係覆 哦,嗯 呢d單字, 慣左就冇乜架啦。
有時為左覆得快d,會就覆單字。

大宅

####520 發表於 14-5-11 14:42
我同我老公都係咁架,佢都係覆 哦,嗯 呢d單字, 慣左就冇乜架啦。
有時為左覆得快d,會就覆單字。
但佢覆咁短既原因唔係為左快其實咁既情況都一有後時間, 我都以為自己慣左
朋友見到我地既對話, 都會話"嘩, 乜佢覆咁短既, 你明佢講咩架喇, 溝通到架喇"
就連有時傾大家既問題佢都會係咁覆, 朋友會話"其實佢係咪有心解決, 點解可以咁覆你架"
依d時候我真係覺得好灰心, 我一直覺得有問題但幫佢搵借口, 但原來連身邊既人原來都覺得係短覺得係有問題...點解就係佢唔覺得有, 就算佢覺得有, 點解唔肯去解決..

大宅

有d男人係咁架,, 佢只會覆完你就算,唔會回顧下d message 。 你叫佢得閒睇返d對話紀錄,問佢會唔會覺得自己覆得敷衍左d ,等佢好好反思下。
如果你話出街都冇一個電話俾你,咁會唔會有機會同女仔出街架。

瑪瑙宮

hiden 發表於 14-5-11 15:05
但佢覆咁短既原因唔係為左快其實咁既情況都一有後時間, 我都以為自己慣左
朋友見到我地既對話, 都會話"嘩, ...

佢重鐘唔鐘意您, 您直接感受先知架喎. 咁樣答野, 朋友都唔會喇下話. 您問佢, 佢總會有答案, 佢唔想變唔想就您.

佢唔似好鐘意您囉, 但想拖囉, 您可以唔比佢拖架. 您可以選擇架麻.

大宅

####520 發表於 14-5-11 15:11
有d男人係咁架,, 佢只會覆完你就算,唔會回顧下d message 。 你叫佢得閒睇返d對話紀錄,問佢會唔會覺得自 ...
我有print screen比佢睇番我地既對話佢自己都知係短左d, 佢話以前盡量覆我長d, 好幾日之後又打回原狀
咁佢又唔係出街, 係同同學溫書, 我都知要專心溫書唔會成日打電話
但搭車食飯, 總之唔溫書既時間佢都唔會打..以前自己一個既時間就不停打黎
(次數密到連身邊既朋友同屋企人都話佢痴身...) 以前同朋友一齊佢都會少打d, 但未至於一個電話都冇..

大宅

Nancy20090615 發表於 14-5-11 15:15
佢重鐘唔鐘意您, 您直接感受先知架喎. 咁樣答野, 朋友都唔會喇下話. 您問佢, 佢總會有答案, 佢唔想變唔 ...
我問佢會話愛我, 話我係佢最重要既人囉但我真係感受唔到, 我唔明點解愛我可以唔關心我生活, 可以咁樣...
其實一年前我都同佢講過我感受唔到佢既愛, 雖然我感受唔到但理性既一面我知佢愛我既
之後我有見佢努力過..但依家又.......

大宅

Nancy20090615 發表於 14-5-11 15:15
佢重鐘唔鐘意您, 您直接感受先知架喎. 咁樣答野, 朋友都唔會喇下話. 您問佢, 佢總會有答案, 佢唔想變唔 ...
我問佢會話愛我, 話我係佢最重要既人囉但我真係感受唔到, 我唔明點解愛我可以唔關心我生活, 可以咁樣...
其實一年前我都同佢講過我感受唔到佢既愛, 之後我有見佢努力過..但依家又...

男爵府

引用:同男友拍拖3年幾喇, 唔知由幾時問題佢同我w

原帖由 hiden 於 14-05-11 發表
同男友拍拖3年幾喇, 唔知由幾時問題佢同我wts app既對話只會係單字最常見既係"ok", "good", "home" etc..
w ...
感情有高潮低潮,問題係哩一刻唔駛心急,唔駛逼佢問佢,順其自然就ok

hiden  咁既情況出現左好耐,唔講D男人真係會覺得冇問題  發表於 14-5-17 19:44

大宅

專心讀書吧。

男爵府

狂熱戀期過左姐 唔代表距唔愛你㗎啵 你習慣左距咁痴身姐 咁咪自己穩多啲野忙囉 你逼距覆你長啲都冇用㗎啵 大家都難受 你又知距冇搞搞震 咁咪得囉 感情係一世 唔係要每夜煙花燦爛㗎嘛 平淡啲走落去 比多啲空間大家啦

子爵府

回覆 hiden 的帖子

我想你男友應該覺得這段關係穩定了,沒有火花了,所以開始變得不注重你了。其實他愛不愛你,你是會感受到的,不是他回覆有多簡短,而是他和你相處之間的態度,有很多情侶熱戀過後,就會開始進入穩定期,雖然可能電話少了,訊息少了,但明顥可以感受到對方的關心。除了訊息和電話外,你們有沒有固定出來見面約會?約會時是否他都拿手機出來看,大家同枱食飯各自修行?走在街上他是否自己行自己的?你可以由平日和他的相處中去審視和他的關係,其實男人是迫不得,哦不得的,你所說的他又怎會不懂呢?他只是不想做罷了。

不如放開點,努力讀書,自己開拓生活圈子,不用再天天圍住他而轉,不主動再去找他,或許放開一點才可以令他察覺沒有你的生活是如何?平淡和冷淡是分得出來的,平淡是你們之間雖然再沒有如初初識的不停掛住對方,但仍然互相關心愛著對方;但是冷淡則是他已經不覺得要花太多時間去守護和你的愛情。
mc <()>

大宅

jolin1112 發表於 14-5-16 09:35
狂熱戀期過左姐 唔代表距唔愛你㗎啵 你習慣左距咁痴身姐 咁咪自己穩多啲野忙囉 你逼距覆你長啲都冇用㗎啵 ...
其實覆長覆短都唔係重點我唔介意平淡有時2個人係屋企煮飯,食完一齊睇電視都覺得好幸福
重點係我根本感受唔到佢既愛

大宅

mc 發表於 14-5-16 10:24
回覆 hiden 的帖子

我想你男友應該覺得這段關係穩定了,沒有火花了,所以開始變得不注重你了。其實他愛不 ...
好多謝mc你既回覆, 好中肯.聽你講完其實我想講, 好明顯我男朋友對我係冷淡!
其實我有自己既生活, 自己既圈子, 只不過對住佢有時真係覺得好灰心好難過, 點解會變成咁
有時佢同我一齊, 但我都覺得佢唔係"真係"同我一齊緊
就算一齊出街都唔開心架!
不過可能佢唔覺得亦唔知道原來佢咁既行為會令我感受咁難受
佢同佢朋友傾完, 傾左我地既問題, 佢終於知道自己既問題係邊到,
仲實牙實齒話會改, 會令我感受番佢係愛我.

公爵府

回覆:hiden 的帖子

其實一日一個電話都算唔錯…
可能過佐熱戀期,男人就係咁,唔會想得咁複雜噶

大宅

六月之星 發表於 14-5-17 21:18
其實一日一個電話都算唔錯…
可能過佐熱戀期,男人就係咁,唔會想得咁複雜噶
其實我想講既重點係我感受唔到佢既愛就算打電話黎都好, 大家好似冇野傾咁, DEAD AIR

瑪瑙宮

hiden 發表於 14-5-18 01:00
其實我想講既重點係我感受唔到佢既愛就算打電話黎都好, 大家好似冇野傾咁, DEAD AIR
...

感受唔到佢既愛您都講左幾次, 您係當事人感受最直接了. 拍拖都咁, 無野傾, 結左婚重悶, 點捱幾廿年呀? 您又唔係一定同佢 ge. 您不如留意下其他對象喇.

複式洋房

回覆 rain2013 的帖子

Agree!

別墅

有單字都好。我果個直頭睇完唔覆。

大宅

我同男友六年幾, 佢都成日唔回我MSG, 係睇到都唔回,放工電話都冇一個, 佢可能前一晚同我講佢第二日約左人食飯,但放工之後可以冇左影,唔會記得你....

首頁

尾頁

跳至