親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

1) 本人所有行李及財物 (尤其是已沒有單據之財物)。
2) 本人所有證件及補領所導致所有之費用。

3) 旅遊期間發生所有任何生病 / 意外 / 損傷 / 身故 。
a) 因上述第 3) 點導致在當地所有任何醫藥 / 手術 / 住院 / 醫療 / 人或物之開支 。
b) 因上述第 3) 點導致須要飛機或任何交通工具,接離當地返港而期間所有任何醫藥 / 醫療 / 人或物之開支 。
c) 如因3) 點導致的傷患須在返港後繼續接受,而相關的所有醫療開支。
d) 因上述第 3) 點導致身故,遺體運返原地 / 包括外地殮葬 / 火化遺體 / 將遺體 / 骨灰運返離境原地之所有任何費用。

4) 因所有任何情況或天氣令旅程延誤 / 取消 / 提早結束。

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:想買旅保邊間做到如下保障

我都想知一般旅遊保包唔包第四點

大宅

除咗3c 之外,妳講嘅其實間間都包,4就要睇咩情況,有d 唔包因工業行動引至

子爵府

我睇左 blue 十字同hsbx 都幾好,都好全面,我去18日, blue 要35x, hsbx 要 42x, hsbc 包埋電話, 電腦。。。
因為我去歐洲, 多小偷, 我諗我會買hsbx

首頁

尾頁

跳至