自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

有冇搞錯呀
高 院 批 准 保 釋 等 候 上 訴
陳 鴻 業 暫 脫 牢 獄 苦

【本 報 訊 】 布 廠 太 子 爺 兼 女 藝 人 施 念 慈 前 夫 陳 鴻 業 , 在 蘭 桂 坊 夜 蒲 時 涉 以 酒 杯 襲 擊 日籍 影 星 鈴 木 仁 及 其 模 特 兒 友 人 , 被 判 監 6 個 月 , 前 晚 雖 即 時 獲 高 院 法 官 批 准 保 釋 外出 等 候 上 訴 , 惟 至 昨 午 才 辦 妥 保 釋 手 續 , 在 未 婚 妻 鄭 詩 韻 及 律 師 陪 同 下 離 開 荔 枝 角收 押 所 , 驅 車 返 回 九 肚 山 豪 宅 , 暫 時 脫 離 牢 獄 之 苦 。
http://appledaily.atnext.com/template/apple/art_main.cfm?iss_id=20071014&sec_id=4104&subsec_id=12731&art_id=10287156[/quote]

大宅

有冇攪錯呀
5歲~~

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

搞錯呀, 有錢大哂咩:tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

原文章由 wendykaka 於 07-10-14 06:16 發表
有冇搞錯呀

【本 報 訊 】 布 廠 太 子 爺 ...

子爵府

希望佢坐完可以改變下做人處事啦

水晶宮

畀面勳章

原文章由 mclam 於 07-10-13 23:58 發表

因為佢諗住有一個贏硬既大狀!!

證明佢思想好唔成熟

子爵府

係一個不畏強權的正義的法官:lol

禁止訪問

大宅

等佢坐下, 唔好以為有錢大晒

伯爵府

[quote]原文章由 wendykaka 於 07-10-14 06:16 發表
有冇搞錯呀

係啦, 今朝睇報紙乜咁峰迴路轉架 真係 ... 真係唔好比d有錢人咁隻手遮天啦! 做錯事, 自己要承擔後果架, 容乜易下次劈友都無事架, 痴線

侯爵府

唔好以為有錢大晒.......香港有正義,公平

珍珠宮

hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 galiegalie 於 07-10-13 22:24 發表
覺得佢持住自己靚仔(其實一般), 屋企有d錢,
就周圍溝女, 平日油手好閒, 不務正業, 不可
一世咁既死樣, 聽倒佢要坐半年真係幾想拍手

正所謂物以類聚,表妹同佢都係不相伯仲,都係寸寸貢:tongue:

以為搵到個大律師幫手就可以無法無天,連法官都話表妹証供
唔可信,喺呢個時候又話訂婚喎!我真係想睇吓佢哋結唔結成婚,
以ar業ga前科就算結咗婚都係等離婚多

不過有d嘢真係好難話得埋 有版你睇,好似"魚心"同"6yes"單爭產事件咁,呢頭話張嘢係流ga,但.........佢都贏咗la 所以未到最後一刻,都唔知會唔會俾d衰人得逞

大宅

抵死~~

原文章由 Chungmama 於 07-10-13 19:43 發表
(星島) 10月 13日 星期六 05:30AM (綜合報道)

(星島日報
報道)施念慈
前夫陳鴻業涉於本年五月在中環
蘭桂坊
Volar酒吧內,用香檳杯砸傷日籍男藝人鈴木仁
的左眼和中村祖的手背,昨在東區裁判法院被裁定各一項嚴重傷害 ...

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

係呢個時候點都要死撐住架啦!唔通答話佢坐過監我真係要考慮下仲嫁唔嫁好?!佢都唔想俾報紙寫衰佢架!但將來係點好快有得睇架啦!
原文章由 lormy 於 07-10-14 12:30 發表
佢條女仲話掟都唔走, 不難不棄, 永不分離 .... 大佬, 呢d 野唔駛講到出口既, 真係聽到毛管棟
為仔死為仔亡, 咁無難度既女, 我睇陳生唔會玩得好耐, 好快又換晝 ...

大宅

抵死~~

子爵府

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 WINNIEYIP 於 07-10-13 21:51 發表
講真丫,其實攪到佢咁都係佢媽咪一手做成
嘩! Winnie Yip .... 妳開埋名,出埋樣嚟爆佢私隱 .....

You are very 夠 POP
路遙知馬力,日久見人心!

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

有錢幾好,”資深大律師清洪在陳鴻業被拒保釋申請候上訴,於昨晚五時半許,即趕至高院當值法官新達誠官邸提出申請,與控方爭持三十至四十五分鐘後,保釋申請終獲接納,陳毋須被還押監房看管

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

等佢一路上訴一路輸,最終要坐花廳兼"嘥"哂d律師費仲好

洋房

抵佢死,佢要對佢做既事負責任.如果鈴木隻眼真係有事,佢坐幾耐花廳都賠唔番

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

其實我覺佢地兩個都有問題, 陳鴻業固之然衰,但鈴木仁都係有問題, 成日周圍了火頭, 之前又同shine個成員天佑又碰撞,今次又同陳鴻業, 相信佢既態度都唔好得去邊
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

首頁

尾頁

跳至