嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我都想知呀!
無論風乾同抺乾都好似唔係咁好,
即刻拎埋個蓋放雪櫃又儲滿水蒸氣喎...

原文章由 mimoniki 於 07-10-22 21:06 發表
我買既係Tommee Tippee 既steamer...

仲諗住steam完就咁由得d樽係個steamer入面...
用既時候就咁拎出黎用...

似乎個個mami都會另外收起d樽...

係咪一定要收架??
放係steamer入面唔得架咩??

咁如果唔得...
拎出黎 ...

複式洋房

原文章由 man7099 於 07-10-23 19:26 發表
我都想知呀!

YES~~~
點處理好丫~

洋房

原文章由 man7099 於 07-10-23 19:26 發表
我都想知呀!

我問過有經驗既mami話steam完d水蒸氣都係經過消毒,所以唔需要特別抺乾...

複式洋房

原文章由 小kurt媽咪 於 07-10-24 01:54 發表

我問過有經驗既mami話steam完d水蒸氣都係經過消毒,所以唔需要特別抺乾...

咁會唔會留左好多水漬係個樽度丫

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原文章由 mimoniki 於 07-10-22 23:06 發表

係咪一定要收架??

咁如果唔得...
拎出黎 ...

唔一定要收, 你放心的話可以唔收. 我有 frd係咁,放 d 樽在 steamer, 反正好快又要用喎, 同埋佢話 bb 啜手指, 咬衫仔, lam bb 車或者床舖仲污糟喎, 咁 so far 佢個 bb 都好健康. 如果你想再減低風險, 咪雪起 d 樽.:loveliness:

[ 本文章最後由 bosch 於 07-10-25 04:02 編輯 ]

大宅

原文章由 mimoniki 於 07-10-22 21:06 發表

係咪一定要收架??

咁如果唔得...
拎出黎 ...

TT 講明可以成個盒放入雪櫃,超方便.

複式洋房

原文章由 scholar 於 07-10-25 17:01 發表

TT 講明可以成個盒放入雪櫃,超方便.

係咩~?!
無留意wo...
原來我果隻steamer可以成個放入雪櫃架????

咁洗唔洗倒左d水先丫??

定係steam完...
連個蓋都唔洗開就放晒入雪櫃...??

大宅

我都係蒸完就咁留o係steamer入面咋@.@!我仲好慶幸而家既媽咪唔駛烚奶樽,只係用一個steamer就搞掂晒添!?真係唔知原來蒸完奶樽之後都要咁講究 !我用緊AVENT既消毒器(有6格),3格放中樽,2格細樽同1格大樽:D ,3個中既就係平時沖奶比bb飲既;2個細就係輪流飲水用既;個大樽我好少用,bb都飲唔到咁多奶/水!而家囝囝一日飲5,6次奶,每用完3個中樽我就會連埋個細(水)樽一齊洗,再steam,所以一日洗2次樽左右啦,而飲水個細樽就一日換2次喇,我無特別處理d steam左既樽架!諗住用得咁密咪費是拎黎拎去囉 ,況且都無人教過我要點做 所以一直都只係蒸完就留o係steamer入面直到再用為止咋!至於水珠既問題,既然蒸過,應該d水珠都無問題既我諗

首頁

尾頁

跳至