夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 bkfans 於 07-10-16 13:26 發表
無事無幹, 最好唔好問埋d"你係咪永遠愛我", "你係咪一路都咁錫我", "我係咪你一生最愛".......呢d問題啦, 因為你一定唔會滿意個答案既.

其實你唔係"隨便咁問"你老公, 因為你心裡面早已有條刺, 你有自己既答案, 如果 ...

我諗你誤會左喇.. 我唔係懷疑佢既答案, 我猶豫係因為唔知應唔應該答佢問我點解啫... 講完之後我亦冇數佢既陳年舊事!!

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 questioning 於 07-10-16 10:35 發表
多譏各位既意見...
我地冇事喇, 我最後都係忍唔住攬返佢, 佢錫返我又同我再道歉, 其實嬲人都好辛苦, 自己個心又痛.
我唔係刻意去提起或記起件事, 但真係唔係咁易去忘記, 我會好好處理自己既思緒, 因為我知我老公真係 ...

睇得出你仲好愛佢,好 care 佢!既然已經各好,就盡量忘記 d 唔開心嘅事!祝你地永遠開心!

大宅

我都明好難去唔記得, 不過你都俾機會你老公, 就唔好再提, 如果唔係個結始終都係到, 一直都冇解開過.

伯爵府

好媽媽勳章

好多時, 男人都怕煩, 特別係當佢做錯左野, 你仲要成日係佢身邊提住佢, 佢曾經做錯過. 其實男人都係人, 佢地都想忘記以前既錯. 唔係話你唔可以提或講, 但試諗下如果你做錯過事, 佢間唔中就重提下, 你又會唔會發脾氣又或者覺得佢好煩呢?

選擇原諒佢既係你, 你應該學習放抵同完完全全接受返佢, 重提舊事唔會對你地既關係有任何幫助.

複式洋房

復合之道,在乎彼此是否誠意改變。

複式洋房

其實好多mami都講得o岩
男人最憎就係比人揭起瘡疤
都過左去何必提起
我老公成日都話我提住佢d錯事
(離不開出面既女仔)
其實 樓主 我個人對我自己同我老公件事既感覺係
既然佢唔鍾意我提 我何必提起
就算講得好少次佢都超唔鍾意喎
係 佢做呢件事係傷害左我同我地之間既感情
但係
我提起呢件事何嘗唔係傷害緊大家既感情?
何況而家已經和好,選擇原諒佢既係我自己
冇人迫我嫁嘛。無謂再利用一d傷害大家既事
去再次傷害大家啦。
所以而家 我冇再提 同佢都好左好多
發現原來佢都重係好錫我。
btw 呢d係我個人經歷
我明白每個人都唔同的,所以我只係share一下,
希望唔好mind。

[ 本文章最後由 CLBT 於 07-10-17 03:18 編輯 ]

大宅

原文章由 CLBT 於 07-10-17 03:15 發表
其實好多mami都講得o岩
男人最憎就係比人揭起瘡疤
都過左去何必提起
我老公成日都話我提住佢d錯事
(離不開出面既女仔)
其實 樓主 我個人對我自己同我老公件事既感覺係
既然佢唔鍾意我提 我何必提起
就算講得好少次佢 ...

CLBT,

好多謝你同我分享你既經歷.

每個人比我既意見我都會好好去學習, 希望我地祇會向前望, 打後既日子可以過得更開心.....

大宅

"信任, 忍耐, 包容, 關懷"對於兩個人相處是很重要的, 唔好提就是 " 隻字不提 " , 加油呀! 忘記受過傷害吧

首頁

尾頁

跳至