嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問眼睛藍,是否有很多風,有否食物可去風,謝謝!

複式洋房

用一條毛巾包住蛋白(暖的, 涷左冇用)再包住隻銀戎指, 用來"碌"眼, 我亞b 4個幾月時, 都係甘, 上次"碌"完之後, 成隻戎指都黑晒, 但亞b 對眼又真係冇甘藍, 睇落去仲精靈左 ! 你可以try 下 !

男爵府

蛋白定一隻蛋 ? 用紗巾可以嗎?點樣"look" ?

原文章由 carchung 於 07-11-14 15:53 發表
用一條毛巾包住蛋白(暖的, 涷左冇用)再包住隻銀戎指, 用來"碌"眼, 我亞b 4個幾月時, 都係甘, 上次"碌"完之後, 成隻戎指都黑晒, 但亞b 對眼又真係冇甘藍, 睇落去仲精靈左 ! 你可以try 下 ! ...

複式洋房

回覆 #2 carchung 的文章

CARCHUNG,

是否一定要用銀介指先得嫁?

大宅

阿b細個2-3個月時都試過look蛋; 係將隻銀介指放入隻sap熟的蛋內, look完隻介子全黑ga!
不過, 係look個肚, 唔係眼
加上佢look完個肚會生粒粒 (敏感) 所以無再試
之前個工人試過用一隻johnson牌(在philippines才有得買)的油卒bb個肚, 卒完佢會放屁, 不過個工人走左lu~而且大大下都無理呢個肚風問題了~

子爵府

育兒性格勳章

原文章由 cocobb122 於 07-11-19 00:20 發表
我想問點叩做眼睛藍呀, 是否黑眼圈 ?

唔好講bb啦. 我對眼都係眼白好藍架.
有時d 阿婆見到我, 都會話我好多風, 叫我用銀+egg look 下對眼, 但我未try 過. 如果look 完眼仔精靈d 都不妨一try 喎. hehe

大宅

he he! 我細個時亞媽都係咁做嫁! 去唔去到風我就唔知, 不過look完對眼真係好舒服。 之前聽過人講話隻銀戒指變色係因為化學作用, 當銀器遇到熱蛋時就會變黑嫁啦!
由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

大宅

其實唔駛一定用銀器同蛋架~
我囡囡幾個月大時都係對眼好籃~
中醫就教左我用一條暖既毛巾縛住個肚臍~
都幾洗得架,你可以試下~

複式洋房

回覆 #9 temis@.@ 的文章

9 temis@.@,
點用一條暖既毛巾縛住個肚臍?唔明..

首頁

尾頁

跳至