自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:我食開Kirkland+Signature:我亞媽比較嚴重

原帖由 wyl 於 14-05-16 發表
我食開Kirkland Signature:

大宅

回覆:補骨~葡萄糖胺

綜合各位意見我決定要2樽試下先,請問知唔知邊到買或訂會平D??$450/300粒個價錢ok嗎?

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 momo豬 於 14-05-16 發表我覺

原帖由 寶貝babylove 於 14-05-16 發表
你食過?

男爵府

之前我老公都有膝頭痛,問骨醫食葡萄糖胺有無用,佢話食住有作用,唔食無作用,而且唔係補骨,最終我老公揀左唔食做運動

男爵府

啱啱想揀glucosamine 俾爸媽食,lee 個post 好有用!!

伯爵府

BK Milk勳章

引用:我早兩個月塞頭哥痛,上落樓梯勁痛,開始食

原帖由 akina1995 於 14-05-16 發表
我早兩個月塞頭哥痛,上落樓梯勁痛,開始食GNx 隻葡萄糖胺+軟骨素,食左一個月已經好好多,宜家都有keep 住 ...
me too, 好番了!但不用keep住食我屋企老人家也好了。

男爵府

引用:我食開Kirkland+Signature:我亞媽比較嚴重

原帖由 wyl 於 14-05-16 發表
我食開Kirkland Signature:
請問呢隻牌子幾$?

伯爵府

BK Milk勳章

引用:綜合各位意見我決定要2樽試下先,請問知唔

原帖由 寶貝babylove 於 14-05-16 發表
綜合各位意見我決定要2樽試下先,請問知唔知邊到買或訂會平D??$450/300粒個價錢ok嗎?

...
要留意一粒250mg(要食3粒) or 750mg, 粒數多未必抵,總之食夠一日750mg 便ok!

自己計吓邊隻抵,我只信美加澳品牌,香港出嗰D怕成份唔足。

iherbs有得訂,free shipping

男爵府

引用:Quote:原帖由+akina1995+於+14-05-16+發表

原帖由 moyan 於 14-05-17 發表
me too, 好番了!但不用keep住食我屋企老人家也好了。
因為我本身有做比較劇烈運動,所以,都係keep 住食

男爵府

回覆:寶貝babylove 的帖子

去iherb訂,我都訂過俾屋企人食,佢話食左關節冇咁痛!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

國民A 發表於 14-5-17 00:03
請問呢隻牌子幾$?
我多數喺costco訂, US$17.99

水晶宮

yandy.yandy 發表於 14-5-16 23:41
之前我老公都有膝頭痛,問骨醫食葡萄糖胺有無用,佢話食住有作用,唔食無作用,而且唔係補骨,最終我老公揀 ...

Glucosamine可以幫助軟組織重生,要食足量,先至會見效.
唔食就無效之原因:
1. 都未重建好D軟組織,就已經無材料再去建造.
2. 重建左,但繼續日用夜用D關節,都會再磨蝕,所以要再補充.

即係等如keep住食蔬菜生果就有得去便便,唔食一排,就會便秘.
你會唔會話,食住就有用,唔食就無用,所以都係唔食藐果啦,改為用力D痾啦咁?
再打個比喻,一輛車,有油就會行,無油就會停.
咁你會唔會因為要keep住入油覺得唔好,改為以後用手推車?

如果軟組織已開始磨蝕,再去做運動,只會加速惡化情況.

男爵府

我食D隻, 240粒26.99USD

首頁

尾頁

跳至