親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

AIR ASIA 夜機到布吉, 約埋一班朋友~~~
住METADEE POOL ACCESS ROOM (大女第2次入住, 一樣興奮得想訓O係泳池入面)
然後再住4-BEDROOM VILLA, 俾小朋友癲返兩日!!!

行程唔需要十分複雜~~~
大約行程:
RACHA ISLAND + 浮潛 (搵MAN哥)
SPA (一家四口同房)
飲飲食食 / 購物
自駕遊 (搵SMC PHUKET CAR RENT)

重頭戲當然係LAGUNA OUTRIGGER 入面既4-BEDROOM VILLA!!
真係堅正!!!!

~ 關於電話咭 (購於香港): Click Post 32

~ 布吉美食: Click
Post 34

~ Day 2 - Racha Island & 浮潛: Click Post 25

~ So Thai Sp & Metadee Resort 嬉水: Click Post 43

~ Phuket Weekend Market: Click Post 45

~ 芭東購物 + Ban Zaan Market & Super Cheap Market : Click Post 57

~ Outrigger Villa Pool-Side BBQ: Click Post 67

~ Bangtao Beach+騎象+閒逛Laguna: Click Post 70

~ Tesco Lotus Extra: Click Post 73

~ 回程: Click Post 75

PS: 先分享部分照片, 因BK唔俾POST LINK, 如需要BLOG LINK 參考更多, 可直接PM告之 (留言要LINK的一律不會回覆, 因為純分享資訊, 唔想俾版主封帖呀!) ~~~

~飯廳~

~開放式廚房~

~2樓主人套房~

~2樓雙床房~

~2樓雙床房~

PS: 先分享部分照片, 因BK唔俾POST LINK,
如需要BLOG LINK 參考更多, 可直接PM告之
(留言要LINK的一律不會回覆, 因為純分享資訊, 唔想俾版主封帖呀!) ~~~

ttjl7    發表於 16-7-4 20:20
kawai120    發表於 16-3-18 11:55
fionaleung43    發表於 15-4-13 00:28

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

支持,等睇靚油雞﹗

民房

回覆:brbaby2007 的帖子

請問你夜機幾夜到機場?
我買了HK express 機票後先發現半夜2點到機場唔知有冇車去酒店!又一家大細!

lazylake  建議落機book間多近,回程都係,唔係會好辛苦  發表於 14-5-17 15:03

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:請問你夜機幾夜到機場?我買了HK+express+

原帖由 Chcsh 於 14-05-16 發表
請問你夜機幾夜到機場?
我買了HK express 機票後先發現半夜2點到機場唔知有冇車去酒店!又一家大細!
:sic ...

HK express 嚴格嚟講叫「凌晨機」
我地係2330左右已到布吉機場。。。

你可以搵師太問下做唔做,但「man 哥」就話過因為太夜影響司機精神唔接HK express ...
(呢個係MAN哥回覆: "由01/08/2013起…22:00pm後pick up或抵達航班將附加200b車費
如為香港快運01:00am到達將不受接載服務...因為會影响司機日間駕駛安全!!")

另外其實機場都多的士嘅。。。
係驚會唔會坐地起價。。。

大宅

間VILLA好正呀

請問貴嗎? 每晚幾錢呀?

At birth 3.5kg (7.7 lbs)
38w2d 3203g (7.04lbs)
37w2d 2982g 36w2d 28

珍珠宮

BCoLick 發表於 14-5-16 17:09
間VILLA好正呀

請問貴嗎? 每晚幾錢呀?

我地覺得唔貴, 3家人去, 住4-BEDROOM VILLA 平均每家人$1200/晚;
朋友識AGENT, 最後搵到呢個價錢 (即HK$3600/晚/VILLA)

之前報過價係HK$4500/VILLA/晚

抱歉不能提供AGENT資料, 因為是朋友親友, 明言不便公開資料~

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆:分享: 6日5夜布吉親子遊 (陸續更新)

最鍾意睇你d油雞,好詳細,最重要岩玩

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆:Chcsh 的帖子

布吉偉林會接的,可在yahoo揾佢website

大宅

LAGUNA OUTRIGGER villa舊嗎? 因住過Angsana嘅villa 舊舊地, 同埋好多螞蟻

大宅

留毛

大宅

等睇6月中出發

珍珠宮

ccyin 發表於 14-5-16 19:03
最鍾意睇你d油雞,好詳細,最重要岩玩

多謝!!!

珍珠宮

happytummy 發表於 14-5-16 19:24
LAGUNA OUTRIGGER villa舊嗎? 因住過Angsana嘅villa 舊舊地, 同埋好多螞蟻

一O的都唔舊!!!!

大宅

brbaby2007 發表於 14-5-17 09:03
一O的都唔舊!!!!
但係咪都係好多螞蟻?

複式洋房

回覆:Chcsh 的帖子

我都坐快運哦!4大2細,你找到車接機嗎?可否分享給我。。。

珍珠宮

引用:我都坐快運哦!4大2細,你找到車接機嗎?可

原帖由 love86iris 於 14-05-17 發表
我都坐快運哦!4大2細,你找到車接機嗎?可否分享給我。。。
我係坐air Asia .

租車去酒店搵師太同偉林,我搵嗰間唔做凌晨機接送

珍珠宮

引用:Quote:brbaby2007+發表於+14-5-17+09:03+一

原帖由 happytummy 於 14-05-17 發表
但係咪都係好多螞蟻?
唔覺。。。

反而係有蚊,整個行程都覺得布吉多蚊左。

禁止訪問

好媽媽勳章

引用:AIR ASIA 夜機到布吉, 約埋一班朋友~~~住ME

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+brbaby2007+於+14-05-16+發表

原帖由 happy168 於 14-05-17 發表
請問你女兒住pool access rm要額外收費嗎?
不用的。

複式洋房

回覆:brbaby2007 的帖子

thanks for ur info.

首頁
12345...8

尾頁

跳至