嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

我啊寶兩個月大,做了兩次健康院聆聽測試都肥佬,我應該點做?我哭了,好驚啊。

大宅

回覆:moonlet 的帖子

你去睇教育王國,入面有好多post ,應該有你要的資料

大宅

BK Milk勳章

健康院會轉介小朋友去CAC再做聽力測試!
不太擔心!

別墅

回覆:聽力測試肥佬,驚啊,嗚嗚嗚嗚

我bb 18日大,今日都去做左做聽力測試,但都fail, 好唔開心呀… 3日後再去做… 希望順利啦…

別墅

引用:我bb+18日大,今日都去做左做聽力測試,但

原帖由 Luffyy 於 14-05-19 發表
我bb 18日大,今日都去做左做聽力測試,但都fail, 好唔開心呀… 3日後再去做… 希望順利啦…

...
你啊寶還小,耳仔有羊水 可能有關系而影響不合格,但我個兩個月了,嗚嗚嗚嗚,,,祝大家好運。

別墅

媽媽,你都唔好咁擔心先,我上網都睇過好多case 2次都fail但bb其實冇事架,甘你平時講野bb有冇比反應你呢? 我觀察到我bb係有反應架,關門聲佢都會醒,我同佢講野,佢都有d反應架,希望大家bb都冇事,放心!!!

別墅

回覆:Luffyy 的帖子

唔使太擔心,我個仔都係fail左!健康院個環境太noise,又趕時間咁!我去左浸會度做好似500元左右,好先進!唔係放個earpiece向耳仔咁簡單會貼幾個sticker向頭仔度!

別墅

回覆:ching113 的帖子

呢位媽咪係咪fail左2次之後自己去約架? 我都想去做呀

男爵府

我仔之前做測試都fail左2次, 到9mths 先至冇事. 祝願你小朋友同我一樣, 乜事都冇 ^^

別墅

引用:媽媽,你都唔好咁擔心先,我上網都睇過好多

原帖由 Luffyy 於 14-05-20 發表
媽媽,你都唔好咁擔心先,我上網都睇過好多case 2次都fail但bb其實冇事架,甘你平時講野bb有冇比反應你呢? ...
她有反應的。我打算做apr 在聽力中心做 1200 元

別墅

我都約左浸會醫院下星期做,希望pass啦,聽力專家話可能有胎水係耳仔,所以政府做唔到… 所以suggest我bb滿月再做…

首頁

尾頁

跳至