親子旅遊

跳至

首頁
12345...27

尾頁

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

正呀, 下星期去

大宅

回覆:泰好玩之華欣曼谷5日親子遊分享~~

好正呀,我出年一月去,阿仔剛兩歲,水上樂園啱唔啱佢玩呢?另外華欣有冇靚沙灘架?

侯爵府

呀, 我睇左web site 喇,見到有locker同free parking ,仲見到租毛巾要比錢.
你有無用防水袋裝住相機/手機影相呀?

男爵府

熱血金章 hashtag旅遊勳章

Cheung33333 發表於 14-5-19 09:27
好正呀,我出年一月去,阿仔剛兩歲,水上樂園啱唔啱佢玩呢?另外華欣有冇靚沙灘架?
...

妳阿仔平時鍾唔鍾意去泳池玩水呀? 如果佢平時鍾意玩水,水上樂園應該都鍾意,果度有D設施啱細的小朋友,如Kids adventure pool 紅色那條滑梯兩歲應該都玩到,大人亦可在旁扶住

Kids adventure pool 旁邊亦有下圖的設施給BB玩

Lazy river都可能玩到,因為只是坐在大水泡度漂流,可揀雙人那款,又或者小朋友坐水泡,大人在旁跟住都得,條河水深好似冇一米   

另外,華欣當然有靚沙灘啦,可找些酒店在沙灘旁,不過多數有靚沙灘的酒店都係遠離華欣市中心(約20-30分鐘車程),我上網見如LET'S SEA HUA HIN AL FRESCO RESORT好正,酒店旁有個靚沙灘,可惜呢間酒店講明唔招待12歲以下小朋友

heiwai    發表於 15-5-14 21:47

男爵府

cfs 發表於 14-5-19 11:24
呀, 我睇左web site 喇,見到有locker同free parking ,仲見到租毛巾要比錢.
你有無用防水袋裝住相機/手機影 ...

係呀,租毛巾要比100baht,所以都係自己帶定我原先想買防水袋,但冇時間去睇,最後帶定一部打左入冷宮的傻瓜機去影,萬一入左水壞左都冇咁心痛
防水袋你買左未?有冇好介紹呀?

男爵府

xddsuki 發表於 14-5-19 01:30
好正呀,想問咁多日所有洗費夾埋大概幾多
去旅行最大開支都係機票+酒店,我今次雖用miles換機票,但仍要比稅和附加費,一家四口約二千幾,接近三千,酒店四晚total約三千幾,另加包車約一千,景點門票/入場費/套票等約二千,未計食野買野用左約$9000

男爵府

Day 2 night - 華欣夜市

去完水上樂園返到酒店約6pm,我地在酒店hea左一陣,me me摩摩都攪到7pm左右才出去食晚飯。
其實原先plan左想去ChaoLay(在華欣很出名的海邊餐廳)晚飯兼睇日落,點知我c6在酒set左個檀(即開notebook)做公司野吹極佢都未行得,攪到太陽都落左山,所以最後索性直接去夜市那邊。
Hilton行過去夜市約10分鐘,途中會經過Clock Tower, Clock Tower 後面果條街的兩邊街角亦有出名餐廳正盛食堂同Koti,我地行到去已經好多人,排晒隊,我兩個小朋友游完水好肚餓,所以都冇等位,直接去夜市搵食,夜市入面原來都有好多海鮮餐廳亦坐得舒服

夜市入面有條路可行入去,又有多一個night market

我地食完飯後見到有得做FISH SPA,好平 雖然小朋友都做得,但我兩個小朋友唔夠膽試,所以我地都只係玩左15分鐘

行完夜市,我地見到有SWENSENS(在夜市入口的對面馬路),怎能錯過呢當然要入去食個飯後甜品先走啦

heiwai    發表於 15-5-14 21:47

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:+本帖最後由+HippoHippo+於+14-5-21+05:36+

原帖由 HippoHippo 於 14-05-21 發表

侯爵府

引用:+本帖最後由+HippoHippo+於+14-5-21+04:41+

未買呀

侯爵府

引用:+本帖最後由+HippoHippo+於+14-5-21+05:36+

原來夜市近Hilton,我成日分唔到邊個夜市近邊間酒店,而家明啲喇!

Cxxxxx nigh market 近Hyatt
Night market 近Hilton

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

cfs 發表於 14-5-21 09:47
未買呀
團長,我可能轉呔去華欣唔留曼谷呀。請問 G HUA HIN RESORT 呢間酒店地點係咪方便?

侯爵府

引用:Quote:cfs+發表於+14-5-21+09:47+未買呀團

原帖由 Funny 於 14-05-21 發表
團長,我可能轉呔去華欣唔留曼谷呀。請問 G HUA HIN RESORT 呢間酒店地點係咪方便?
...
出夜市十分鐘車仔行路廿五分鐘左右你覺得呢

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

cfs 發表於 14-5-21 10:07
出夜市十分鐘車仔行路廿五分鐘左右你覺得呢
好似唔係幾方便咁喎 ! 點解D人講到好方便咁架。咁請問邊間可以步行去夜市、Shopping、食野...咁呀?

男爵府

HippoHippo 發表於 14-5-19 02:00
Day 2 – Black Mountain Water Park
開放時間: 10am - 5pm
入場費:大人600 baht; 小童(age 5 -12) 300 b ...
請問樓主呢個WATER PARK 係咪七岩個個(七岩個個係希臘公園隔離)? 有分別嗎?

侯爵府

引用:Quote:cfs+發表於+14-5-21+10:07+出夜市十

原帖由 Funny 於 14-05-21 發表
好似唔係幾方便咁喎 ! 點解D人講到好方便咁架。咁請問邊間可以步行去夜市、Shopping、食野...咁呀?
...
Hilton

子爵府

我上年暑假都係去華欣+曼谷, 我勁鐘意响華欣, 感覺好relax.

HippoHippo  係呀,我都覺得華欣係一個好地方,渡假一流  發表於 14-5-22 01:27

複式洋房

本來想六月阿仔放假跟你行程去華欣,但依家都係唔去泰國了,全國戒嚴!

男爵府

我7月去,好多謝你share 呀

男爵府

Thanks for sharing

男爵府

睛靈勳章

終於等到有人分享泰國華欣。我又係7月份一家四口去。 謝謝分享!

首頁
12345...27

尾頁

跳至