跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 月希 於 07-10-21 19:33 發表

下?會之後尿尿痛?咁一定係果d醫生做得唔好
因為駿駿做左好幾次插喉入咕咕..唔計佢幾個月時做..太細...佢最後一次做係2歲幾..已經識得自己企係度尿尿..佢做完checking都冇問題...唔會叫痛架喎 ...

山頂醫生d手勢真係唔多好架,插條尿喉插到個咕咕損哂 連個龜頭都見到呀!你話痛唔痛呢 所以做完之後每次尿尿都喊囉!喊左兩日先至無事咋:(

男爵府

原文章由 Le829 於 07-10-19 23:46 發表

macagirl
睇到himhim張相真係好勇敢,好堅強
我初初都諗住帶去鏡湖,但屋企人話去鏡湖BB要重頭驗過晒d野,我地怕bb要受多次苦,所以冇去,而且識得大陸的專科教授,所以帶左BB返去睇,照過彩超個教授都話冇事, ...

le
我唔記得要唔要禁食啦!佢可能怕你bb到時做影時大喊嘔奶所以佢先至叫你唔好俾佢食野囉!成12點先至做又係耐左d既
希望你bb順順利利無事就好啦!只要小心d事後護理就無事既啦!最緊要係佢每次尿尿之後都要清潔咕咕喎

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 macaogirl 於 07-10-21 21:21 發表

山頂醫生d手勢真係唔多好架,插條尿喉插到個咕咕損哂 連個龜頭都見到呀!你話痛唔痛呢 所以做完之後每次尿尿都喊囉!喊左兩日先至無事咋:( ...

咁真係好慘喎...le829...你都係唔好帶仔仔去山頂做..去hk做會唔會好d?

大頭相himhim大個仔左好多喎..隻手進展點丫?

大宅

BB岩岩去check完,幫佢插喉個醫生幾好手勢,成個過程都冇喊到,但到影x光時個醫生幫佢攞返出黎時就喊到死,又要等BB疴尿先影得,結果BB差唔多喊到冇聲咁滯,睇住佢我都想喊,情願即刻唔做抱佢走,,而家等報告出,希望冇事,唔駛再造就好啦

珊瑚宮

原文章由 Le829 於 07-10-22 15:12 發表
BB岩岩去check完,幫佢插喉個醫生幾好手勢,成個過程都冇喊到,但到影x光時個醫生幫佢攞返出黎時就喊到死,又要等BB疴尿先影得,結果BB差唔多喊到冇聲咁滯,睇住佢我都想喊,情願即刻唔做抱佢走,,而家等報告出,希望冇事,唔 ...

bb實會喊架啦....果時駿駿都係咁..不過唔好情願唔做丫...死都要做..辛苦一陣之嘛...好過第日有事先知...

好快冇事架咋..放心啦

大宅

原文章由 月希 於 07-10-22 16:20 發表

bb實會喊架啦....果時駿駿都係咁..不過唔好情願唔做丫...死都要做..辛苦一陣之嘛...好過第日有事先知...

好快冇事架咋..放心啦

多謝你呀月希 ,睇左你的留言我個心都定好多,而家希望冇事,或者唔駛做手啦!!!

大宅

原文章由 Le829 於 07-10-22 15:12 發表
BB岩岩去check完,幫佢插喉個醫生幾好手勢,成個過程都冇喊到,但到影x光時個醫生幫佢攞返出黎時就喊到死,又要等BB疴尿先影得,結果BB差唔多喊到冇聲咁滯,睇住佢我都想喊,情願即刻唔做抱佢走,,而家等報告出,希望冇事,唔 ...

希望bb快d無事啦

珊瑚宮

原文章由 Le829 於 07-10-22 16:27 發表

多謝你呀月希 ,睇左你的留言我個心都定好多,而家希望冇事,或者唔駛做手啦!!!

多數唔駛做手術架...依個問題..真係好多男仔bb都有..大大下就會好番...有成6,7年時間比佢地自然好番..過左7歲都係唔好先要做手術..
你睇駿駿都係到3歲左右都完全冇事囉

大宅

原文章由 月希 於 07-10-22 16:32 發表

多數唔駛做手術架...依個問題..真係好多男仔bb都有..大大下就會好番...有成6,7年時間比佢地自然好番..過左7歲都係唔好先要做手術..
你睇駿駿都係到3歲左右都完全冇事囉 ...

係就好啦,咁我都冇咁担心,如果咁細個做手術,佢又辛苦,我地都担心死!!

大宅

多謝咁多位媽媽的支持!!!
下個月睇報告後希望有好消息向大家報告啦!!!

大宅

真係陰功...希望報告冇野啦!!!!!
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

大宅

今日終於睇報告啦,醫生話bb個腎冇倒流,冇事啦
只後下年再去照b超睇下有冇再大炸

大宅

真係好,呢個月辛苦哂你啦,唔好話怕bb辛苦,做父母一定好難受
心銘開心遊樂園寶貝心銘豬

大宅

真係最緊要健康! (唔係賣廣告呀:lol::" /> )
我都係好怕見到bb喊, 因為我好眼淺, 一定跟住喊:-( touchwood軒軒冇事冇幹 最煩都係佢d奶癬, 呢兩日又番嚟, 好煩惱!

[ 本文章最後由 十月變形記 於 07-11-14 19:38 編輯 ]
十月變形記: http://hk.myblog.yahoo.com/bibu-fish

大宅

原文章由 心銘媽咪 於 07-11-14 18:08 發表
真係好,呢個月辛苦哂你啦,唔好話怕bb辛苦,做父母一定好難受

其實最辛苦係我地個心,呢個幾月我地真係担心到死,好彩可以係到同大家傾下,個心就定D
特別要多謝月希提供咁多呢方面的經驗比我 ,如果唔係我真係日日都訓唔著

大宅

原文章由 十月變形記 於 07-11-14 19:37 發表
真係最緊要健康! (唔係賣廣告呀:lol::" /> )
我都係好怕見到bb喊, 因為我好眼淺, 一定跟住喊:-( touchwood軒軒冇事冇幹 最煩都係佢d奶癬, 呢兩日又番嚟, 好煩惱! ...

我bb出世之後都有D粒粒,唔知係奶癬定係胎毒,後尾D老人家叫我用人奶同佢搽下,之後好返晒,到而家一直都冇出過啦

大宅

用人奶? 咁又真係唔知喎, 等我又試吓先.
十月變形記: http://hk.myblog.yahoo.com/bibu-fish

大宅

原文章由 十月變形記 於 07-11-15 11:46 發表
用人奶? 咁又真係唔知喎, 等我又試吓先.

我亞媽話以前D老人家一直咁教落的,我初初都諗住人奶係天然的野,搽左唔得咪算囉,應該唔會有咩副作用,所以就試下,搽左一次就見效,我記得我都係搽左三次到就冇晒事,但我唔知亞b果D係胎毒發出黎定係奶癬黎喎

侯爵府

原文章由 Le829 於 07-11-15 11:41 發表

我bb出世之後都有D粒粒,唔知係奶癬定係胎毒,後尾D老人家叫我用人奶同佢搽下,之後好返晒,到而家一直都冇出過啦

我個時都係用人奶同bb搽架~~ 幾好架~

大宅

原文章由 stephenietam 於 07-11-15 12:07 發表

我個時都係用人奶同bb搽架~~ 幾好架~

係呀
你女女去表演呀,好靚喎

首頁

尾頁

跳至