跳至

首頁

尾頁

男爵府

27-40週呢段時間, 平均每週重1磅, 即係仲有13磅重, 大家都係注意下, 唔好太重, 否則生時論盡又難減.

我e+27週, 重左 7 磅, 肚圍36.5吋. bb 重 1.8 磅, 呢2晚訓前有肚餓到羅羅戀既感覺喇, 開始要食塊包先訓到, 似番個大肚婆了.

[ 本文章最後由 PINKAVA 於 07-12-14 16:32 編輯 ]

洋房

我睇咗醫生,醫生話肥咗係我度,個b就好正常,其實只要個b正常,我重都無所謂啦,生完先減啦:-|

男爵府

原文章由 chanpig 於 07-12-15 14:10 發表
我睇咗醫生,醫生話肥咗係我度,個b就好正常,其實只要個b正常,我重都無所謂啦,生完先減啦:-|

haha, my doctor said I really need to control my weight ar, I gained over 20 pounds already!!

伯爵府

醒目開學勳章

原文章由 PINKAVA 於 2007/12/14 16:27 發表
27-40週呢段時間, 平均每週重1磅, 即係仲有13磅重, 大家都係注意下, 唔好太重, 否則生時論盡又難減.

我e+27週, 重左 7 磅, 肚圍36.5吋. bb 重 1.8 磅, 呢2晚訓前有肚餓到羅羅戀既感覺喇, 開始要食塊包先訓到, 似番 ...

你個B係咪有D輕?我上星期27w做產檢,個B已經2.6磅。。。
不過我自己就重左超過20磅,醫生開始叫我小心過重:lol

伯爵府

醒目開學勳章

原文章由 innylee 於 2007/12/16 03:01 發表

haha, my doctor said I really need to control my weight ar, I gained over 20 pounds already!!

到而家我已經重左22磅。。。醫生話最好控制係10-15kg,即係22-33磅,要開始小心飲食啦

別墅

我現在28週,月頭去健康院cheak,重左大約2x,
但醫生又無同我講咩,話一切正常。
???????我又唔想keep呀..b女食小左野點得呀...!!!

男爵府

原文章由 bobbob 於 07-12-17 11:54 發表

你個B係咪有D輕?我上星期27w做產檢,個B已經2.6磅。。。
不過我自己就重左超過20磅,醫生開始叫我小心過重:lol

bobbob

我bb重1.8x lbs 係26週時計既, e生話係正常size, 我對照過d書bbb都應該係咁上下重。 不過呢個星期病左, 我又輕左1-2 lbs, 食唔到野, 感覺肚都縮左小小咁, 唔知bb有無同我一齊輕喇。 希望快d好番啦。

大宅

我28weeks重左成20lbs!!
集中於胸同肚!!

男爵府

育兒性格勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

健康院要我留意飲食小心超磅ar!!

我今朝去了健康院做產檢, 個姑娘發現我相隔區區只有六個星期已經增左成十幾磅, 叫我小心留意飲食. 上次磅21wk4days只有50.4 kg (110.8 pounds), 今朝磅27wk2days竟然增至55.5kg (122.1 pounds). 足足重左成十幾磅, 嚇親個姑娘叫我小心留意d 飲食, 佢話正常一個婦女在懷孕期間總共應增磅12-15kg 最為適中. 我未懷孕之前得100 pounds (45kg左右), 但我現在27wk 已經重左成約10kg (約22pounds), 佢話我仲有很多個禮拜你先生, 你真係要小心d 飲食. 如果唔係肯定超磅.

佢係咁問我係唔係食好多野. 但係我同佢講我依幾個禮拜都病緊, 都無乜胃口點食野喎!! 反而增左咁多磅? 佢問我係唔係飲得多媽咪奶, 但我又無點飲喎!! 但我懷疑可能我耐不耐都有飲鮮奶係飲全脂奶, 不是脫脂奶, 佢建議我唔好再飲全脂, 唔好食咁多芝士, 叫我如果係飲就飲脫脂奶, 食多d 其他野來補充鈣質, 唔好食咁多芝士.

我在12月1日睇私家時當時25wk 醫生話個b 只得一磅幾. 我開始擔心莫非全部去晒我到!!! 但其實我身邊d 人話我無乜點肥到, 本身瘦, 叫我食多d 野, 但今朝竟然得到個咁既消息. 話我會超重. 攪到我宜家都唔知點算好!!!

[ 本文章最後由 cpwendy 於 07-12-18 17:42 編輯 ]

大宅

我呢個月重左8 磅, 重驚嚇呀 。但好奇怪, 我保持番一日3餐, 係有時會食零食, 日日都飲奶, 但巳經飲脫脂架啦, 之前大約每月keep住重2磅, 但今次.....唔通一到7個月, 係會重得快, 個肚大得快
因為生過BB既同事話, 7個月打後會"黎料", 係增磅高峰期

別墅

我仲驚呀..E+差不多重了40磅...:-(
去健康院緊係比人話啦...
我都係呀..唔係鬼別食好多..
.但係個人吸收我都冇辦法
不過我肥都係肥係個肚度...
E人見到話我個B有成9磅...=.='
我E+成44吋腰啦.. .
冇計啦生肥先減

子爵府

e+28w,重咗23磅半(有bb之前90磅),腹圍36吋半,bb重2.6磅。比起4個禮拜前重咗3磅半,腹圍多咗1吋,bb重咗0.7磅,e生話進度正常

禁止訪問

男爵府

育兒性格勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我當然想去私家照多次, 但我果個私家下個booking 竟然係2月2日law!! 我地問過個姑娘點解咁遲, 佢話醫生話因為我地有去政府睇, 所以唔想我地晒錢, 隔咁耐先再去睇佢喎!! 除非政府check 有d 乜問題先返去搵佢喎!! 都唔知係好事定壞事. 定係佢太多客仔, 唔憂做.或者我唔係搵佢接生, 佢唔係點理我掛!!!~~~

但我宜家已經27wk 想搵多個醫生睇都唔知搵唔搵到!!ai~~~~:-(

原文章由 kaliliwong 於 07-12-19 10:20 發表

你會唔會再去c+到照下bb幾多lbs,未知阿b啱唔啱size

複式洋房

我26W重咗26.5lbs:cry: ,以為好犀利,妳仲勁個我?
d同事成日問我係咪生得啦!:tongue:

原文章由 yeekwan 於 07-12-19 10:00 發表
冇計啦生肥先減 ...

禁止訪問

男爵府

原文章由 yeekwan 於 07-12-19 10:00 發表
冇計啦生肥先減 ...

40磅 ??!! 生完有排減lor~~

我28週都重左20lbs...不過好彩最近胃口差左!:-|

首頁

尾頁

跳至