跳至

首頁

尾頁

大宅

24周.. 本來106lb.. 現在125lb...

大宅

點解可以無重到.. 或者只係重得3-4磅咁少既? 仲有得高... 又ok喎~

我哩幾日著腳開始有水腫.... 晚上好腫的說....

大宅

原文章由 cmmcbb 於 07-10-22 11:26 發表

今日去廣華產檢,個助產士 "lin" 下我對腳...佢話我冇水腫...
水腫係咪即係有問題?定係血液循環得唔好呀?

我都唔知呀.. 我同我阿媽講.. 佢話佢o個時好腫... 腫到行路都痛喎... 我又未去到佢咁勁.... 係腳眼同個腳踝部份腫... 我25/10都去做產檢... 我問下姑娘點解先~

大宅

原文章由 winkwink 於 07-10-26 14:12 發表
我而家差不多24 week 肚圍都係得34"咋,都唔明點解第二胎個肚都咁細,返工放工搭車d人都成日唔覺我大肚,亂咁撞

咁又真係細d喎...
返工放工要小心呀... 依家d人好討厭... 唔讓位又亂咁撞...
有日我搭火車... 有個廿幾歲既青年仲同我爭位坐.... 我郁先... 佢zip埋去坐底... 坐底左望一望我跟住即刻合埋對眼扮訓覺.... 我頂佢...

大宅

原文章由 winkwink 於 07-10-26 14:32 發表
yyy008
而家d人真係好衰唔會讓位架,尤其我呢d肚細既,見到都當見唔到,好似俾我坐會sit左咁:tongue: ..... 最衰一定要搭地鐵,而家我真係好怕又好憎搭架,d人係咁推撞 ...

係呀.. mtr超多人... 唯一方法係o陣t... 晏d先走... 一係就搵同事同你一齊走... 幫你開下路....
我之前廿周個肚都好似你咁上下大... d人真係當睇唔到....
係早2周個肚開始又發大... 先開始搭巴士有人讓位咋... 但係十日只係得1日有人讓囉....

大宅

我咁耐都試過5個人讓位我坐... 4次女人... 得一次係一個男仔.. d 男人真差勁!!!! 唔讓位都唔好同人爭啦... 賤格到爆!!!

原來個個都咁慘... 依家d香港人真係...

我有時會好特登咁企o係巴士or火車有d讓位貼紙下面... 結果都係無人讓既... 哈哈!!! 你話d人真係幾衰呀....

首頁

尾頁

跳至