跳至

首頁

尾頁

男爵府

首先要大家決定o左日子先!早前銘銘媽已定了兩個日期俾大家選擇!我亦問了大部份媽咪,日子決定如下:

日期: 25/11 or 2/12
地點: 石崗馬術學院

1) Pochacco2001 - 兩日都ok
2) 琳琳媽 - 2/12
3) 仔仔媽咪 - 兩日都ok
4) HeiMaMa - 兩日都ok
5) 銘銘媽 - 兩日都ok
6) 瑤瑤媽咪 - 兩日都ok
7) kimama - 兩日都ok
8) fungma - 首選25/11,如2/12都可以,不過想改地點
9) Vanessat - 兩日都ok
10) So - 可否選擇其他日子,因兩日都不能去
11) CCT - 兩日都ok
12) Calvinmama - 2/12
13) PinPin - 未聯絡到
14) cathy-tse - 未知邊日
15) ahtkk - 兩日都ok
16) 燁燁媽 - 2/12
17) Brianmama - 2/12
18) happyma - 2/12

暫時只聯絡到這些媽咪,如有漏請通知我!thanks!

[ 本文章最後由 Pochacco2001 於 07-10-25 21:25 編輯 ]
------Pochacco2001(Ming)------

大宅

各位 . . .

星期日見.

唔該幫手攪的媽咪.

:lol: :-P :-P :lol:

男爵府

唔係銘銘媽已經BOOK左每個小朋友都會騎馬嗎?所以應該無錢再剩!
------Pochacco2001(Ming)------

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

我想問, 到時有無人可以做家長義工, 帶吓遊戲呀?? 我地而家仲有有遊戲玩既!!!

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

我開頭預個個小朋友都會騎馬嘛.
原文章由 HeiMaMa 於 07-11-28 12:24 發表
P2001

剛剛打電話去馬術學院問完, 原來我O地2個大人可以免費帶一個小朋友入場任食, 要騎馬才須付$65. 小朋友即是免費 我諗應該仲會有$$$$剩的. 放心.

...

大宅

P2001

剛剛打電話去馬術學院問完, 原來我O地2個大人可以免費帶一個小朋友入場任食, 要騎馬才須付$65. 小朋友即是免費 我諗應該仲會有$$$$剩的. 放心.

原文章由 Pochacco2001 於 07-11-14 22:44 發表
日期: 2/12
集合時間: 9:00am前要到達(9點正準時開車)
集合地點: 太子運動場道和通菜街交界(車牌號碼要遲d先知)
離開馬術學院時間: 4:00pm
(網址:http://www.hkthebest.com/hkrsa/)
收費: 成人$ ...

別墅

原文章由 Pochacco2001 於 07-11-14 22:44 發表
集合時間: 9:00am前要到達(9點正準時開車)
集合地點: 太子運動場道和通菜街交界(車牌號碼要遲d先知)
(網址:http://www.hkthebest.com/hkrsa/)
收費: 成人$ ...

Pochacco

多謝你call我參加這次活動,及所有的安排!!
請問是否有回程車?? thanks.

大宅

回覆 #1 Pochacco2001 的文章

Pochacco 2001,

我唔多識路, 太子運動場道和通菜街交界 的附近有什麼建築物? 是否警察樂埸對面??

男爵府

集合時間: 8:45am(因9點正準時開車)
集合地點: 太子地鐵站A出口地面
收費: 成人$200 小童100 BB:免費
報名名單:
1) Pochacco2001-2大1小-$500 -- Paid
2) 琳琳媽-1大1小-$300 ----------- Paid
3) 仔仔媽咪-2大1小1B-$500 ------ Paid
4) HeiMaMa-2大小-$500---------- Paid
5) 銘銘媽-2大1小1B-$500 -------- Paid
6) kimama-2大1小1B-$500 ------ Paid
7) Vanessat-2大1小-$500 -------- Paid
8) CCT-2大1小-$500 ------------- Paid
9) Calvinmama-2大1小-$500 ---- Paid
10) ahtkk-2大1小-$500 ---------- Paid
11) Brianmama-2大1小-$500 ---- Paid
一共21大11小3B

我既計法如下:
收 : 21成人 x $200 + 11小童 x $100 = $5,300
付 : book 車 $1,050 + 場地 21成人x $140 + 小童11x68 + 蛋糕$337.5= $5,075.5

收 - 付 = $5,300 - $5,075.5 = $224.5
上次活動餘下之款項: $34.5
即有$224.5+34.5=$259 (買禮物)

* 今天(22/11)我已去買了禮物:
$252(禮物) + $14(花紙) = $267
有欠$8我自己出了!即現在供已沒有錢剩餘!

大家明白嗎?唔明可再問!

[ 本文章最後由 Pochacco2001 於 07-11-29 10:36 編輯 ]

大宅

回覆 #1 Pochacco2001 的文章

p2001,

唔好意思, 我遲左轉錢, 已轉, 請查收
ref#5157

男爵府

kimama,
已經收到你的數了!thanks!

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

kimama,
係呀, 有車位既, 好野, 到時可以見吓細佬仔.

原文章由 kimama 於 07-11-12 13:15 發表
Pochacco

剛剛用電話轉了數給你, 時間大約13:14pm請查收.
我地多數會自己揸車去,因細佬太多野, o個度係咪可以有車位供應o架.

Jess

別墅

Pochacco

剛剛用電話轉了數給你, 時間大約13:14pm請查收.
我地多數會自己揸車去,因細佬太多野, o個度係咪可以有車位供應o架.

Jess

[ 本文章最後由 kimama 於 07-11-12 13:27 編輯 ]

男爵府

銘銘媽,
我無問題!不過唔知其他媽咪有無問題?
ok!我已經收到你的錢了!

各位媽咪,
請仲未入數俾我的媽咪盡快入數!因為要集齊金額去買其他野!謝謝!

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

pochacco,
馬術中心果度無限我地時間既, 如果我地3-4點左右走, 咁你覺得夠唔夠時間玩呀??
p.s. 唔好意思, 星期五學校去旅行, 之後就星期六日, 唔記得咗入錢俾你, 今朝一早就入返啦, 你 check 吓啦.

男爵府

銘銘媽,
咁我想問o下會幾點完?因為司機問我們幾點去?幾點走?你俾定時間我叫司機預!thanks!

HeiMaMa,
你點俾張coupon我呀?定係你幫我order呀?

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

pochacco,
旺角上車我無問題, 對我黎講仲近咗添. 嘻嘻~~~ 你可以問吓如果我地10點到目的地, 咁幾點要上車, 我諗司機應該仲清楚. 咁你 book 咗之後再話我地知時間同地點, 唔該哂.

蛋糕方面, 我估3磅應該夠, 因為個蛋糕都係用黎影吓相咁既咋, 我地果日都 bbq 完, 應該飽哂既.

heimama,
好野, 有 coupon 可以又再平d, 多謝哂你.

大宅

P2001

我有張美心cake 75折優惠劵.

原文章由 Pochacco2001 於 07-11-8 23:35 發表
銘銘媽,
但係我問過司機,他話我們大家住的地方不同,最好集合的地點向旺角!唔知你ok嗎?而蛋糕是不是order3磅呀?其餘的錢我睇o下可以買到咩禮物啦!

男爵府

銘銘媽,
但係我問過司機,他話我們大家住的地方不同,最好集合的地點向旺角!唔知你ok嗎?而蛋糕是不是order3磅呀?其餘的錢我睇o下可以買到咩禮物啦!

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

pochacco,
辛苦你啦, 要你一個攪掂哂, 有d 過意唔去添.
馬術中心果邊就 10就可以到場, 而個附責人話如果我地喺九龍塘去, 大約半個鐘到車程, 咁我諗預鬆少少, 9:15 等都應該 ok 既.
而蛋糕, 我諗美心會好d, 到時可以喺九龍塘mtr 度拎, 唔洗拎住周圍行嘛.
我上咗美心個網睇, 揀咗以下呢幾隻, 你睇下邊個好d, 我無咩所謂.

呢個 $150/磅, 最細要3磅, 當然要個'3'字轉做'6'字啦.

呢個都幾得意, 都係 $150/磅, 由兩磅起, 數字當要要'6'字啦.

一係就叫佢地自己整, 不過呢樣野有d 風險, 唔知佢地會整個咩出黎, 佢地整完, 大家夠唔夠膽食, 不過如果叫佢地自己整, 又會覺得幾有意思, 又可以當遊戲一個咁玩.
呢款就只限兩磅$300.
原文章由 Pochacco2001 於 07-11-7 17:57 發表
銘銘媽,
我已經book左車了!但司機叫我俾時間他,你可否問到之後覆我呀?另外,如果訂蛋糕,你諗住訂咩蛋糕,仲有會唔會買禮物呀?你快d決定啦!我應該可以自己做到的,唔駛搵媽咪幫手住!

...

首頁

尾頁

跳至