婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

冬瓜盅 發表於 14-5-20 18:02
層樓佢供咩?預算,都發神經,佢怕自己個仔辛苦炸?
99最大心願希望個仔買到私家樓,諗住我地兩公婆公一份婆一份去供,而家有左bb先,又要洗筆錢,買樓可能就要推遲d,但對我黎講,個b緊要過層樓囉,即使真係落左都未必保證買到私樓呀,住公屋住私樓又有咩所謂呀?你講得岩,佢真心係驚個仔辛苦

禁止訪問

珍珠宮

回覆:各位JM有左幾耐先話俾6299知!

如果我係你,會直頭唔講,見到面先知,咪話驚小器囉!想順利生出尼先!

我都唔想有左俾99知,佢痴線架!自己同62唔夾,就叫我地唔好生個同62同生肖嘅俾佢喎!
所以我問老公有左可唔可以唔俾99知,我覺得佢好恐怖!

大宅

本來我唔想咁快講,因為99係大喇叭,但c6話想佢老人家開心下。所以有咗個幾月就講咗俾兩老聽,已經叫咗佢唔好周圍講。
點知,上星期見面佢話已經公佈我有咗。我勁嬲,c6就係咁話99好四圍唱。

大宅

你老公一直冇為你澄清?呢隻死貓好難啃!

水晶宮

佢把口咁衰,唔好咁早同佢講,因住99講野影響你心情

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:如題!我6299之前狂催我地生小朋友,因老公

原帖由 LuyiuLady 於 14-05-20 發表
如題!
我6299之前狂催我地生小朋友,因老公身體問題做左4次IVF都唔成功,早前做第5次終於成功左!
6299唔知 ...
真係好委屈,唉。
唔想講就唔好講,到佢地問先算,就算講,都陀穩咗先好講。

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

伯爵府

如果可以唔就唔講,反正我99都唔會關心我,
只會話個個都係咁架啦,駛乜補身,唔識呢d野之類自以為偉大的說話。

男爵府

引用:如果可以唔就唔講,反正我99都唔會關心我,

原帖由 M.A.C 於 14-05-20 發表
如果可以唔就唔講,反正我99都唔會關心我,
只會話個個都係咁架啦,駛乜補身,唔識呢d野之類自以為偉大的說 ...
你99同我嗰個可以做fd!!!

伯爵府

回覆 jenny729 的帖子

我99要工人全天候服待,十指不沾陽春水架,點會識照顧人呢?

你唔識做唔緊要,但係都唔好講d咁既野。

我第一次小產話唔駛補架,唔需要喎,大把人試過,好少事,

我同老公講返99所謂'一家人'的內心感受後,

係第二次小產時99都算係肯改,

99去中藥店買包裝藥材,叫我自己返屋企自己煲黎飲囉。

伯爵府

個時有大仔,99話我累死佢個仔,佢仔1大學畢業我就大肚,我用個肚綁佢仔喎! 我地5理,照結婚生仔。1人1份工捱,其間完全無聯絡過。個仔出左世通知99,佢話5會應呢個孫,到我老公抱比佢睇,又搶住湊,個時我老公搵1萬鬆啲,99要求8千湊孫,我老公都照比! 之後意外有左第2個,99把口日日都叫住我去落,話1個都養5掂,點養2個,但其實係ok,當時我搵2萬幾。後來老公搞99,佢5再叫我落,點知個b 29周發現有問題,要引產,當時99話1早叫我5好要,死係度累人累物! 結果比我62打左佢1把佢先收口。引產後我地都搬走埋大仔都5比佢湊! 一邊租樓1邊等公屋。01年終於等到公屋,2年後2公婆都升左職加左人工,keep住同991年見2次,06年生左細女,到生左先通知99,佢又話我見老公有啲錢又生1個嚟綁住佢!

wing514  你仲肯見 99 已經好大方 !  佢真係好衰  發表於 14-5-22 14:34
M.A.C  賤精呀~ 咁既99唔見都唔會有報應  發表於 14-5-22 11:22
bobo022184  你99把死人口好似食左屎咁臭。  發表於 14-5-22 01:37
YUKIYUKI  真係好衰喎  發表於 14-5-21 16:46

男爵府

giraheiyear 發表於 14-5-20 23:37
個時有大仔,99話我累死佢個仔,佢仔1大學畢業我就大肚,我用個肚綁佢仔喎! 我地5理,照結婚生仔。1人1份工 ...
你99我係你我真係忍唔到呀,我實對口對面爆左佢9世!

男爵府

岩岩過3個月食團年飯嘔到七彩,老公家姐阿哥阿嫂估到但無出聲,打個眼色就算。過兩日99問老公我係咪有左,老公都只係點下頭,第一句就係「我唔會幫你湊」,頂你肯我都唔想俾你湊囉。
因為無耐之前小產,吩咐過老公要陀得定先可以俾99知,廢事佢又話一定要生仔,生女無用,要我飲符水話女都會變仔。
到6個月清明拜山大家問起先講陀女,99即時黑面,上山拜行竹弓下推我出馬路。好在佢對我女不聞不問,但做節見到面又嫲嫲前嫲嫲後,勁嘔心。又話要抱要玩,睬你都傻,想抱,好難啦。

男爵府

bubu7123 發表於 14-5-21 10:12
岩岩過3個月食團年飯嘔到七彩,老公家姐阿哥阿嫂估到但無出聲,打個眼色就算。過兩日99問老公我係咪有左, ...
你99推你出馬路???
我6299都係勁重男輕女,但口就話男女都無所謂果D!

生女點解無用? 女人有子宮男人無,想抱孫要旨意人地個女!

男爵府

回覆:LuyiuLady 的帖子

係呀,上緊斜路趁老公行去買水俾我飲,就推我出馬路,好在長命斜d車開得慢停得切。

99多次話一生就生到老公係仔,佢好叻,可以收工。仲多次當我媽面話我媽生兩個都係女,無鬼用。

99係大女,佢父母重男輕女,佢細個要湊6個細佬妹,爸爸過身做女又無得分。所以話女無用。
大家都係女人,佢睇唔起自己唔會有人睇得起佢。
我如今大時大節先見面,幾好。當然最好就連呢幾面都唔駛見。

別墅

bubu7123 發表於 14-5-21 10:12
岩岩過3個月食團年飯嘔到七彩,老公家姐阿哥阿嫂估到但無出聲,打個眼色就算。過兩日99問老公我係咪有左, ...

"我唔湊架"...係我99第二句講的說話, 第一句係"你地有無攪錯呀!!" (這不是疑問句...係非常大聲+黑面+成個彈起身)
事原我拕第二胎時, 到左2個幾月時, 我C6同佢阿媽講話我有左, 佢個反應真係嚇死我, 人地唔知以為係我攪大左佢個仔個肚咁, 仲係未成年個種. 佢大叫完"我唔湊架", 全屋dead air, 我跟住答話我地會請工人湊, 湊晒兩個 (大仔平日跟佢地, 其實一開始已經諗住請工人, 因為想自己湊返大仔), 99跟住就話"湊兩個?一定湊唔掂!" , 我答佢"唔掂都要湊架啦" (我已經面都黑晒), 佢無出聲, 跟住62笑笑口講話, 一個返阿婆度咪得囉, 之後佢地無再出聲, 到我地走左個陣, 我同C6講, 話你阿媽使唔使咁大反應呀? c6答我話可能佢係一時接受唔到啫...接受唔到? 個仔都結左婚, 會生仔都好合情合理啦, 有咩咁難接受? ...係我拕緊時又成日講"唉, 我以為你唔生啦~~...生兩個邊養得掂呀~~~" (我同C6都有做野, 未到話搵好多, 但養兩個B仲叫應付到, 我都唔明佢擔憂D咩)

到而家細B半歲啦, 就成日話得閒帶多D佢地兩個返來啦(我地同99住得好近), 如果唔係唔認得我地架...我心諗"你想見個孫你自己過來啦" (自從佢話完我"有無攪錯"之後, 我已經好少返去佢度, 只係大時大節先出現)

別墅

引用:如題!我6299之前狂催我地生小朋友,因老公

原帖由 LuyiuLady 於 14-05-20 發表
如題!
我6299之前狂催我地生小朋友,因老公身體問題做左4次IVF都唔成功,早前做第5次終於成功左!
6299唔知 ...
把口咁衰,唔會講!呢d99,少見為妙!

珍珠宮

拖得幾耐就几耐

男爵府

我 99 又係重男輕女到爆
3 年前我生完大女, 未夠半年叫我生個龍仔
都痴Q線……
跟住又成日煮 “慈菇”
我忍唔住當面夾返俾 C6 話我唔食慈菇架
之後又煮帶子, 仲問我知唔知食緊咩…

今胎都唔想俾佢地知,
仲有, 我想生埋就去紮
費時將來 C6 有預謀扮意外又陀多件
係都要我生到仔為止

子爵府

無講過,直到有日係街撞到已六個月先知

首頁

尾頁

跳至