自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

好媽媽勳章

有冇幫自己個小朋友睇過相呀?(好似叫查花×)?如果有,你地去邊度睇架?

複式洋房

你自己有冇去睇過先,準唔準架?同埋記住只係參考
如果唔係俾人講完幾句就可能會對自己小朋友有"先入為主"嘅睇法
我又覺得唔係幾好

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

查花根
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

剛出世0個時就要查花根,用時晨8字。

去黄大仙出面0的檔口,或者有0的廟e.g. 灣仔大道東都有得查。

其實都係查吓小朋友宜0羊忌0羊,幾多歲就要注意0羊,條命欠0羊供改名0個時就用0羊來平衡返,無傷大雅。

珊瑚宮

好媽媽勳章

引用:你自己有冇去睇過先,準唔準架?同埋記住只

原帖由 bbbo1014 於 14-05-23 發表
你自己有冇去睇過先,準唔準架?同埋記住只係參考
如果唔係俾人講完幾句就可能會對自己小朋友有"先入為主"嘅 ...
當年細仔出世改名時個師傅睇過,內容都係差差差,身體差,性格差,總之有咁衰講到咁衰,話佢好易過唔到5歲,喺5歲前嗰年有啲意外,嚇到我嗰年有得震,冇得瞓,好辛苦咁捱到佢過咗5歲,又去八啩睇多次,又話佢仲有一個劫要過,但我已經忘記咗係咩事了,想揾返個師傅,佢已經關門大吉了

珊瑚宮

好媽媽勳章

引用:剛出世0個時就要查花根,用時晨8字。去黄大

原帖由 YongXin 於 14-05-23 發表

去黄大仙出面0的檔口,或者有0的廟e.g. 灣仔大道東都有得查。
黃大仙你去邊檔架?

伯爵府

manicheung 發表於 14-5-23 10:18
黃大仙你去邊檔架?

我女出世0個時,係奶奶幫我地去問,求其一檔,我覺得流流地,張花根紅紙0的字寫得巧肉酸,擺明係抄書,抄抄埋埋就話係花根。企話我女300days之内唔可以去外婆家,撞鬼企,我响阿媽度坐月架嘛,所以我都茅理企。不過話企唔搭得船呀,唔着得0羊色既衫呀呢0的,跟得就跟啦。

我地自己細個0個時呢,長輩就去皇后大道東洪聖古廟查既。幾10年前,0個時0的人應該pro 0的。話我個妹條命有巧多個食神,企真係巧鐘意食0野的

伯爵府

丫!我記得一句話我女,巧頂瘾的,花跟話我個女:

。。。好酒好色

供企份人又真係幾消遥自在的。

伯爵府

引用:剛出世0個時就要查花根,用時晨8字。去黄大

原帖由 YongXin 於 14-05-23 發表

黃大仙有邊間比較好呀?大約幾錢左右?

伯爵府

回覆 siiu_Y0613 的帖子

唔識,奶奶當年都係求其去一間。

首頁

尾頁

跳至