跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

環保接龍勳章

原文章由 sweetman 於 07-10-25 12:07 發表
Grace,

定係學校映咗過個程, 之後賣比你地呀, 所以叫你地唔好映

惠惠學校話學期尾會比番隻碟我地呀:-P

佢地話會放上學校的web site俾家長睇......不過作為家長梗係想張張相都係自己的仔女啦!

p.s. 聽聞舊年有家長唔生性, 拍完d野放上網, 放自己仔女就算, 點知人地家長都放埋上去, 咁咪有人投訴law.......(我o向第2個topic 8 番o黎 )

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

珍珠宮

原文章由 gracelam 於 07-10-25 12:15 發表

佢地話會放上學校的web site俾家長睇......不過作為家長梗係想張張相都係自己的仔女啦!

p.s. 聽聞舊年有家長唔生性, 拍完d野放上網, 放自己仔女就算, 點知人地家長都放埋上去, 咁咪有人投訴law.......(我o向第2個topic 8 番o黎 )

哎呀......我都有將豆豆返學相擺上blog(有同學仔個d), 咁會唔會唔係幾好丫

男爵府

Grace, Phibow

你地學校有冇要求簽通告係有關肖像權呀? 我地要簽, 等學校可以用小朋友d相呀

珍珠宮

原文章由 sweetman 於 07-10-25 12:56 發表
Grace, Phibow

你地學校有冇要求簽通告係有關肖像權呀? 我地要簽, 等學校可以用小朋友d相呀

冇wor
你地學校驚家長告佢?-(

公爵府

today

大宅

Sweetman,
冇呀, 冇問 #13, 咁啱我 send 開上星期六既 notes, 順便 send 埋俾佢咋.
原文章由 sweetman 於 07-10-25 12:10 發表
Annie

其實我都想打電話問你會唔會去, 不過近日很忙 你有冇問#13得唔得閒呀(我見你話send mail 比佢 )
:-P

大宅

c 喇, 柏禧既相簿都有好多0409小朋友既相
原文章由 gracelam 於 07-10-25 12:15 發表

p.s. 聽聞舊年有家長唔生性, 拍完d野放上網, 放自己仔女就算, 點知人地家長都放埋上去, 咁咪有人投訴 ...

珍珠宮

環保接龍勳章

原文章由 Annie926 於 07-10-25 14:07 發表

annie,
我諗我地dmami係冇所謂, 因為影到d相咁靚

sweetman,
我地冇簽肖像權bor! 好似明星咁.:mrgreen:

男爵府

Phibow,

之前個間幼兒園都有呀

原文章由 phibow 於 2007/10/25 01:03 PM 發表

冇wor
你地學校驚家長告佢?-(

珍珠宮

環保接龍勳章

原文章由 phibow 於 07-10-25 12:28 發表

哎呀......我都有將豆豆返學相擺上blog(有同學仔個d), 咁會唔會唔係幾好丫

phibow,
小朋友應該ok. 我諗有d家長真係介意自己被放上網.

珍珠宮

原文章由 Annie926 於 07-10-25 14:07 發表

我地不知幾榮幸可以係柏禧本相簿出現丫

珍珠宮

原文章由 phibow 於 07-10-25 14:47 發表

係呀,好榮幸架
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

大宅

多謝
原文章由 phibow 於 07-10-25 14:47 發表

男爵府

Grace

佢地真係幾似明星呀:loveliness:

原文章由 gracelam 於 2007/10/25 02:18 PM 發表

sweetman,
我地冇簽肖像權bor! 好似明星咁.:mrgreen:

男爵府

係呀:lol :lol

原文章由 webjen 於 2007/10/25 02:55 PM 發表

係呀,好榮幸架

公爵府

我今朝起身的時候勁頭暈又想嘔,之後都返唔到工,立即叫醒老公帶個仔去返學,我再嘗試起身都不可以,好似坐緊咖啡杯咁不斷轉,到差不多10點幾終於可以起來了,再到樓下睇醫生,他說我耳水不平衡,打了針好了些,之後再回公司,可能針藥過了又勁暈,之後乘的士回家,立即吃藥睡覺,到晚上精神好了一些,但無胃口只吃了少許食物,之後又再嘔了一次,而家好了一些,但我要準備瞓喇,希望明天無事啦,

珍珠宮

好媽媽勳章

kat,
希望你快d冇事啦! 我都記得你有耳水不平衡. 其實呢個病在咩情況下會發作的? 是不是比較難斷尾?

Dr.Mickey,
驗眼我book左盲人輔導會 (click), 聽講都算驗得仔細, 仲好平, $120 only.

twins的lymph node follow-up check ~ check完冇問題的話在些報個平安吖. 佢地都一歲了, 應該冇野吧.
講開又講, 我個廚房都有曱甴, 好可能是搬屋時跟部洗衣機過來. 明天我諗住全體撤退, 在廚房放夠2個煙霧彈!

re: birthday party dress code
一來我都pro基督教唔想慶祝萬聖節, 二來我都怕智程唔肯著古怪的衣服. 今日接放學時我怕智程聽朝唔肯著便服 (堅持要著校服), 我特登叫miss同智程講明天要著便服番學.

[ 本文章最後由 amypekkle 於 07-10-26 03:35 編輯 ]

珍珠宮

好媽媽勳章

webjen,
想請問你上次靖蕎驗眼時視光師(?)說靖蕎有幾多遠視? 昨日智程驗眼視光師說他有100度遠視, 我在想是不是比較少了一點點. 我成日擔心佢遺傳了眼球易長的gene (我550度近視), 比較容易深近視.

禁止訪問

公爵府

原文章由 amypekkle 於 07-10-26 03:33 發表
kat,
希望你快d冇事啦! 我都記得你有耳水不平衡. 其實呢個病在咩情況下會發作的? 是不是比較難斷尾?

Amy,

When i Influenza then will be happen :-( :-( :-(

首頁

尾頁

跳至