自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

大埔有冇邊間電負離子好~!?

男爵府

回覆:大埔有冇邊間電負離子好~!?

Up

伯爵府

回覆:大埔有冇邊間電負離子好~!

負離子會越做越衰(髮質),試下搵間做karetin treatment 既salon, 直得嚟唔會塔晒落嚟又完全唔傷頭髮。

2011/10/31 6W2D 閃閃
2012/06/20 39W4D 出世
全人奶媽努力中!

男爵府

回覆 kyobi 的帖子

[size=15.199999809265137px]karetin treatment 有咩好..同大約要幾錢左右~!?

伯爵府

引用:回覆 kyobi 的帖子karetin treatment 有咩

原帖由 joyan1228 於 14-05-27 發表
回覆 kyobi 的帖子

karetin treatment 有咩好..同大約要幾錢左右~!?
keratin treatment可以令luen髮冇咁蓬鬆,而且做一次約持久三個月,冇負離子做完之後咁「塌」既效果。

而且最重要佢係護星髮的,佢係用角質蛋白結合落你啲頭髮度,一邊補返受損既窿窿(頭髮用放大鏡睇的話受損部分會好多窿), 同時wrap住頭髮,令佢直順啲。
而負離子就係用藥水軟化頭髮,然後夾直, 再用藥水定型,係用化學成分夾硬改變頭髮結構,所以好傷頭髮,頭一次做好靚,之後會越做越傷。

唔係間間salon有keratin treatment做,有都唔平(我做嗰度中長度要二千幾,中環), 屈臣氏有家用版既keratin treatment賣,好似二百幾一set, 但效果keep到幾耐我唔清楚啦

全人奶媽努力中!

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 joyan1228 於 14-05-27 發表

原帖由 kyobi 於 14-05-28 發表
keratin treatment可以令luen髮冇咁蓬鬆,而且做一次約持久三個月,冇負離子做完之後咁「塌」既效果。

而 ...
我都係自己做 keratin treatment,淨係支嘢都千幾蚊。所以出面salon 要二三千都正常

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 joyan1228 於 14-05-27 發表

而 ...
二百幾蚊咁平?係唔係間間屈臣氏都有架?想去八下

伯爵府

引用:Quote:原帖由 kyobi 於 14-05-28 發表kerat

原帖由 LedTV 於 14-05-28 發表
我都係自己做 keratin treatment,淨係支嘢都千幾蚊。所以出面salon 要二三千都正常

...
你用邊隻牌子?喺邊度做?

我已經計友情價,我勁長,佢只收我及膊價(最長本來要收三千幾)

我都想買返屋企自己做

全人奶媽努力中!

伯爵府

引用:Quote:原帖由 kyobi 於 14-05-28 發表kerat

二百幾蚊咁平?係唔係間間屈臣氏都有架?想去八下
我見我樓下間屈臣氏有咋,大少少應該有。

不過實唔夠你用緊嗰啲pro, 嗰啲聲稱last到一個月。

全人奶媽努力中!

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由+LedTV+於+14-05-28+發表我都

你用邊隻牌子?喺邊度做?

我已經計友情價,我勁長,佢只收我及膊價(最長本來要收三千幾)
無留意咩牌子,之前係yahoo買成支幾個Fd share 試下做,下星期或者今個星期會再做一次,因為無做好耐,而家我留低個支係無名,係我地自己分裝。淨係記得巴西貨。因為個張shipping form 寫巴西寄過黎

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由+LedTV+於+14-05-28+發表二百

我見我樓下間屈臣氏有咋,大少少應該有。

不過實唔夠你用緊嗰啲pro, 嗰啲聲稱last到一個月。
我一陣去睇下,我地個d 都要洗一次,吹乾,搽嘢,吹乾,夾直。我覺得個 步驟都好過做負理子。最怕負離子洗完又洗。

瑪瑙宮

回覆:大埔有冇邊間電負離子好~!

強烈建議自己做,唔值得比錢人賺,太貴。同埋無咩技術可言。

只係夾個時要快手夾,唔好hold 係一個頭髮位太耐

男爵府

129.9

瑪瑙宮

引用:129.9+ +

原帖由 joyan1228 於 14-05-28 發表
129.9
都幾平喎

男爵府

仲要買2送1
岩岩有位小姐同我一齊夾

瑪瑙宮

引用:129.9+ +

129.9
原來買2送1,計返都係87蚊盒,超值,可以一試

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由+joyan1228+於+14-05-28+發表1

原來買2送1,計返都係87蚊盒,超值,可以一試

瑪瑙宮

引用:仲要買2送1岩岩有位小姐同我一齊夾 +

仲要買2送1
岩岩有位小姐同我一齊夾
等你報告,如果ok,我下次試呢隻,因為特別。呢隻應該都要夾。made in canada

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由+joyan1228+於+14-05-28+發表

等你報告,如果ok,我下次試呢隻,因為特別。呢隻應該都要夾。made in canada

...
因為特平,無左個平字

男爵府

我希望倍仔做完功課,今晚m club 時我可以自己整到xD

首頁

尾頁

跳至