親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題, thx thx

Birth   7 Mar
出世  3.04 kg        1個月 4.5 kg
2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

別墅

你主要想要咩功效?
我岩岩去完韓國返黎,買左belif、innisfree、banila co.都覺得好用

禁止訪問

引用:你主要想要咩功效?我岩岩去完韓國返黎,買

公爵府

回覆:各位jm 覺得邊隻韓國護膚品/ mask好用呢? 邊間抵買?

belief aqua bomb, sleeping mask; sulwhasoo lip care; innisfree foot mask and many more

crabtree528  thanks.  發表於 14-5-31 22:59
crabtree528  Thanks  發表於 14-5-31 22:58

別墅

回覆 crabtree528 的帖子

belif買左爽膚水都aqua bomb,好補水
banila就用佢隻clean it zero, 卸妝一take過而且勁乾淨!!! 仲有佢隻base超控油,係我夏天最愛+必備!!

crabtree528  thanks.  發表於 14-5-31 22:58

大宅

tomymoly snail mask very good!

男爵府

easy2bbeauty_2 發表於 14-5-27 17:58
你主要想要咩功效?
我岩岩去完韓國返黎,買左belif、innisfree、banila co.都覺得好用 ...
我係敏感性皮膚, 想要d 防敏感的、主要想保濕, 想睇下有咩cream / mask 好用?

2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

男爵府

starz~ 發表於 14-5-27 23:29
belief aqua bomb, sleeping mask; sulwhasoo lip care; innisfree foot mask and many more
我見belief 有兩隻類似的 MoisturizingBomb , Aqua bomb, 其實 分別係咩呢? 邊隻好d ?

有無話冬天好用d 定適合夏天呢? thx

6個月 8.57kg

公爵府

引用:Quote:starz~+發表於+14-5-27+23:29+belief

原帖由 Tigerpooh 於 14-05-28 發表
我見belief 有兩隻類似的 MoisturizingBomb , Aqua bomb, 其實 分別係咩呢? 邊隻好d ?

有無話冬天好用d ...
無記錯好似一款係潤D一款係爽D

Tigerpooh  thx thx  發表於 14-5-28 11:46

別墅

回覆 Tigerpooh 的帖子

belif aqua bomb 係gel狀,爽d,岩油性皮膚用,夏天比較適合;
另外o個隻moisturizing bomb就cream狀,潤d,岩乾性皮膚用,冬天比較適合~
我呢家就用緊aqua bomb

男爵府

easy2bbeauty_2 發表於 14-5-28 11:39

belif aqua bomb 係gel狀,爽d,岩油性皮膚用,夏天比較適合;
ok, thx

請問如果在果邊買大約幾錢呢?

6個月 8.57kg

別墅

樂天免稅店平d,50mL好似USD30,平過香港好多!!!

男爵府

easy2bbeauty_2 發表於 14-5-28 12:15

樂天免稅店平d,50mL好似USD30,平過香港好多!!!
thx

6個月 8.57kg

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:各位jm 覺得邊隻韓國護膚品- mask好用呢

Belif , Primera 好用

男爵府

funbabyhk 發表於 14-5-29 10:28
Belif , Primera 好用
請問lee隻係cream 定咩黎架? 作用係咩呢? thx ^^

6個月 8.57kg

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:funbabyhk 發表於 14-5-29 10:28 Bel

原帖由 Tigerpooh 於 14-05-29 發表
請問lee隻係cream 定咩黎架? 作用係咩呢? thx ^^
兩個品牌都是補濕,好水潤
當然都有其他洗臉,爽膚…………

男爵府

funbabyhk 發表於 14-5-29 10:51
兩個品牌都是補濕,好水潤
當然都有其他洗臉,爽膚…………
ok thx thx

6個月 8.57kg

子爵府

啱啱試左TONY MOLY 的蝸牛修復面膜, 唔錯.

8000 WON/10 片.

禁止訪問

引用:啱啱試左TONY+MOLY+的蝸牛修復面膜,+唔錯.8

子爵府

crabtree528 發表於 14-5-30 09:05
是不是專門店的價錢?
是.
這款不是平時係香港見到果款. 這款是平 d.

crabtree528  OIC.  thank you.  發表於 14-5-31 23:00

首頁

尾頁

跳至