想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

DoubleOs, Congrantulation!

姊妹們, 我係一個剛開始考慮 ivf 的人, 我看見您們的討論, 有點好奇, 因為我之前睇的網站只是略略介紹這個手術. 想問 ivf 過程會很痛嗎? 有沒有人可以給我多點解釋?

原文章由 DoubleOs 於 07-10-25 23:03 發表
放左兩粒,兩粒仲晒,兩個都係仔呀

複式洋房

DoubleOs,
謝謝您的回覆, 我試佐一年都未成功, 所以前 2 天回去覆診, 佢同我提起 IVF, 所以我開始 SEARCH 這些資料來睇囉.
您一次放了 2 粒 EGGS, 還可成功 BINGO, 我都替您高興, 那麼, 您要小心身體, 我有個 FD 之前都生了 TWINS, 佢同我講當時因為 有 2 個 BABY, 所以時時都要瞓床休息, 唔係條腰好累的, TAKE CARE!

原文章由 DoubleOs 於 07-10-26 10:53 發表
sugerbunnie,

你試左幾耐呀,點解係考慮,其實都唔算係咩手術,只係打針谷你d卵泡出黎,跟住抽d旦出黎,受精后,將胚胎放回子宮着床,講好間單,過程其實都幾辛苦,但到你有成果既時候,你會忘記所有痛苦.如再有什麼唔明,可以再問.:lol::" ...

複式洋房

我好低能, 原來您生了...

另外, 見到您段文係前面, 只係記得您, 都唔記得恭喜 iLin
現在唯有客套的講多句, 祝各位 sister ivf 成功, bingo 的就要小心身體喇! :loveliness:

原文章由 DoubleOs 於 07-10-26 11:42 發表
sugerbunnie

其實因為IVF既原因,所以其實一開始已經好辛苦,但可能真係太辛苦,身體負荷唔到,我廿六週幾就生左啦,大果個住左兩個月醫院,養肥左就返屋企,至于細果個就唔想講啦...太傷心...黎緊我決定再放多一粒旦旦,想生返一個細佬或 ...

首頁

尾頁

跳至