跳至

首頁

尾頁

大宅

有無bb已經用緊紙尿褲喇~

你地用咩牌子呀? 聽人講話出街用會方便d喎, 係咪呀?
不過d紙尿褲係咪貴過紙尿片好多呢

隻衰豬豬係我同爸b既心肝寶貝黎ga...哈哈!

”佢係2月15日出世的豬BB”

別墅

係啊,我有時出街都比BB著學習褲.方便換啊,因為我個臭B如果訓係度換look 來look去好難換 ,加上唔係周圍都有baby care room!

vv888你個仔仔白左喎,型仔啊!

原文章由 vv888 於 07-10-25 16:42 發表
有無bb已經用緊紙尿褲喇~

你地用咩牌子呀? 聽人講話出街用會方便d喎, 係咪呀?
不過d紙尿褲係咪貴過紙尿片好多呢

複式洋房

Yes I use it when my baby doesn't want to lie down to change his nappy. If he is good and will lie down, I just use normal ones coz they are cheaper.

大宅

早兩個月用個日本出有史廸仔的褲,都幾好用,可以用完兩邊絲開,開大大換片都好方便,在日本買的,但見過卓悅有得買,唔知幾錢,因為仲有好多普通片,要用完先可以換

大宅

咁請問大家知唔知道係咪通常d學習褲都可以兩邊絲開ga
未買過, 唔知tim

manisayaka,
係呀! 我個仔呢排白左好多lu, 不過都比一般bb黑的:lol
你個b睇落去大隻左好多呀, 依家佢幾重呀?

別墅

原文章由 vv888 於 07-10-26 09:15 發表
咁請問大家知唔知道係咪通常d學習褲都可以兩邊絲開ga
未買過, 唔知tim

manisayaka,
係呀! 我個仔呢排白左好多lu, 不過都比一般bb黑的:lol
你個b睇落去大隻左好多呀, 依家佢幾重呀? ...

我未同佢磅過啊!!不過靖b一向都係中碼b!:mrgreen: !唔會好重..你仔仔好老積就真
[

男爵府

我用過Pampers寄比我果啲輕鬆穿Sample,兩邊係冇得撕開架!!! 所以我覺得換大大果陣好唔方便。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

別墅

順便一問,你地bb用緊乜碼尿片? 我bb仲用緊M碼, 請問pull up有冇M碼??

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 嗅屎忽 於 07-10-26 15:47 發表
我用過Pampers寄比我果啲輕鬆穿Sample,兩邊係冇得撕開架!!! 所以我覺得換大大果陣好唔方便。

我BENSON仔都用緊,可以撕開嫁,兩邊接口位一撕就開嫁,再試下啦!

侯爵府

用左成個月...

大王最薄...

huggies 就可以響 "汁" 邊 開開貼貼...

我換片果時, 唔理 3 7 廿十一, 都係 C 開 "汁" 邊 , 唔洗個衰仔訓低, 因為佢成日要爬同埋想行一訓低就 cry~

男爵府

原文章由 COE1205 於 07-10-26 17:36 發表

我BENSON仔都用緊,可以撕開嫁,兩邊接口位一撕就開嫁,再試下啦!

Pampers撕開咗冇得貼番埋嘅,人哋Huggies可以番貼架啵,我覺得好似Huggies好啲,不過我未用過。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

大宅

我都係出街就用,用pampers,其實想買huggies不過唔知點解無M size嘅?!因為覺得huggies圖案靚D~~
原文章由 嗅屎忽 於 07-10-28 00:42 發表

Pampers撕開咗冇得貼番埋嘅,人哋Huggies可以番貼架啵,我覺得好似Huggies好啲,不過我未用過。
Welcome To My BB's Blog~My BiRtHdAy Is 27th,FeB.,07

民房

原文章由 jozou 於 07-10-29 00:42 發表
我都係出街就用,用pampers,其實想買huggies不過唔知點解無M size嘅?!因為覺得huggies圖案靚D~~

huggies好用好多,又可以兩邊撕開,最細後L碼,你JOIN HUGGIES member的話佢會有sample,佢忡分男仔和女仔添,好靚呀:loveliness:

大宅

我囡囡都用咗近二個月啦, 出街好難同佢換片, 用咗學習褲方便好多, 我係卓悅買米奇o個隻, 都幾好用.
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

子爵府

我鍾意囝囝用尿片多 d.
一黎吸力好 d, 二黎又平 d.
再者, 柏揚仔仲可以好乖咁訓低換片

不過, 到小朋友 (男仔) 大到識企0係度小便, 就會用學習褲好 d. 但吸力唔強, 唔好著黎訓覺 (特別大個咗後)
同埋, 換片褲比較麻煩. 要除鞋除晒成條褲先換到. 換片比較方便.

pampers 吸力好, 但側面冇得貼, 開大後要撕爛佢. 最細 M 碼.
huggies 有得再貼, 但最細係 L 碼.
米奇兩邊都冇得再貼, 但夠薄身, 同埋算平, 抵用.
(不過, 有冇得貼都只係 for 開大黎講比較方便. 如果只追求有貼, 不如用返尿片)

[ 本文章最後由 yau_grace 於 07-11-14 10:09 編輯 ]

大宅

原文章由 yau_grace 於 07-11-14 10:08 發表
我鍾意囝囝用尿片多 d.
一黎吸力好 d, 二黎又平 d.
再者, 柏揚仔仲可以好乖咁訓低換片

不過, 到小朋友 (男仔) 大到識企0係度小便, 就會用學習褲好 d. 但吸力唔強, 唔好著黎訓覺 (特別大個咗後)
同埋, ...

yau_grace,

多謝妳:-P 講得好清楚, 依家我明白曬嗱:idea: , 非常同意妳的見解
生於2007年2月17日(3.93kg), 我是水瓶豬 :-D
Welcome to my blog
http://hk.myblog.yahoo.com/sorbpapa

大宅

yau_grace,

唔該哂你呀:lol

男爵府

畀面勳章

我個女就用緊米奇學習褲
我係卓悅買,價錢同尿片差唔多
但方便好多

大宅

我個囝由八個月開始著pull up,好好用!
防漏做得好好,有分男裝&女裝,男裝係藍色包裝,女裝係粉紅包裝,兩邊可以撕開再貼,係藥房賣$51(L碼26片),最細係L,最大係XXL.

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

原文章由 嗅屎忽 於 07-10-26 15:47 發表

輕鬆穿換片果時係撕爛兩邊架
唔係除褲咁除架
會唔方便架喎

首頁

尾頁

跳至