論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

我一路都無比wifi工人用. 有人會講以心為心, 佢都係人, 咁使唔使揾蘭桂坊全聚德比佢? 定亞Sir得閒比佢用吓.

男爵府

回覆:我過份嗎

我請過嘅工人,無問過要wifi,佢地有門路上網,來港第一個月已出部智能手機,佢地大把
A U N T(同鄉)教路

大宅

回覆:我過份嗎

僱主冇責任提供wifi 比佢!工人姐姐好鍾意話自己d朋友太太比!我家工人都係,話佢d朋友既太太比whatsapp,我好質疑囉!邊個jm會話明比佢任口網!

伯爵府

你唔過份,俾佢走唔可惜,反而係好彩,喺續約前睇清楚佢真面目,根本打工仔就唔應該預算老闆俾佢工作時間做自己私人嘢。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:佢好似威脅你咁, 比wifi就留向度做, 唔比

原帖由 1130 於 14-05-28 發表
佢好似威脅你咁, 比wifi就留向度做, 唔比就走, 好衰囉
X 2

工人大晒

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

回覆:littlerabbitmom 的帖子

Good. 我會用中文寫封ref letter俾佢。而且,一開始就唔應該俾wifi password佢。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都從來無比wifi工人, 亦冇工人夠膽開聲問我攞password.

禁止訪問

引用:工人就來走,+本來答應續約,點知突然同我講

禁止訪問

引用:工人就來走, 本來答應續約,點知突然同我講

禁止訪問

引用:工人就來走,+本來答應續約,點知突然同我講

大宅

winwin1220 發表於 14-5-28 10:23
其實我地嘅關係都唔差, 佢好啺BB, 亦算乾淨, 係有點越早越快, 想快D休息, 我已經搵到工人, 如果佢一早同我 ...
越做越快,想快d 休息?
其實係越做越求其,想快d 去上網。好明顯你工人已經上網成癮,到你發現佢成日上網影響工作,所以改左password, 你做得啱丫!唔過份!但佢竟然唔會檢討自己,諗下點解boss 會改password, 收歛下,仲好似係理所當然咁當上網為工作條件黎威脅僱主,too bad! 留佢喺度就仲唔妹仔大過主人婆?有排受!

大宅

陪月勳章

回覆 OSMing 的帖子

好同意

別墅

引用:Quote:winwin1220+發表於+14-5-28+10:23+其

原帖由 OSMing 於 14-05-31 發表
越做越快,想快d 休息?
其實係越做越求其,想快d 去上網。好明顯你工人已經上網成癮,到你發現佢成日上網 ...
我老公剛改左wifi password, 但發現,如工人識click入內容,有個功能可以顯示密碼既咁工人都可以知道新密碼啦因為屋企裝左ip cam, 所以平日無人在家,一定要開wifi. 晚上就可以熄!

男爵府

回覆:我過份嗎?

一開始俾wifi佢就已經錯哂。 樓主千祈唔好俾阿b太chi工人, 否則工人食住你。

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:工人就來走, 本來答應續約,點知突然同我講

原帖由 winwin1220 於 14-05-28 發表
工人就來走, 本來答應續約,點知突然同我講唔做, 仲唔肯講原因, 攪到我好急搵人.
昨晚佢叫我寫REF LETTER, ...
一向都無比

大宅

回覆:jacky1666_hk 的帖子

我個工人仲勁,自己有無限上網plan。仲要block 我whats app。我都忍佢,但佢竟然whats app 搵part time,人地既太太就搵到佢,我係佢boss 就block 我。我就當場篤爆佢,最初死口吾認,我即場叫佢send msg 比我同佢d fd,結果比我篤爆哂

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 2016畫展勳章 親子王國15週年勳章

wifi呢樣野係僱傭合約無話要提供,僱主提供係人情唔提供係道理,呢樣唔係必須品,講真工人如果真係好需要上網,佢地實有門路找到平價方法上網,只不過樓主工人想慳埋上網費。所以樓主無需理會,亦無做錯換人決定。

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:我過份嗎?

複式洋房

無需要,佢都自已有大把辦法上網!之前我個工人,每個星期都話要去買card能上網.我見佢fb每個鐘都同人有回應!完全無心機做野!
依家呢個淨係晚上做完野沖涼後私人時間先同屋企人講下;一個月先買一張card!

複式洋房

回覆:winwin1220 的帖子

a bit

首頁

尾頁

跳至