嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

好多人問呢套有無用,我答有用因為我好比心機咁用呢套教我個小朋友

買一手好處:
1.全新無人掂過
2.有保養包換
3.有會籍參加活動(但有些都要另收費)
4.有奬學影畢業相活動
5.隨時鬼佬鬼婆英語電話互動
6.有個推銷員幫你跟進度
7.有贈品同個靚書架用

不過六萬幾我唔捨得買所以我係用人地二手

用二手要留意:
1.碌咭機既年份,因為好影響部機既性能,碌咭機祇跟買版年份無得renew或upgrade
2.祇有2008版或以後的510張生字碌咭是磁帶可以碌雙面,2007版或以前祇能碌單面(除非由2007upgrade至2008或以後,要留意renew係一手用家用爛野換無爛既野返黎,不過唔係舊版換新版,upgrade係個一手用家真金白銀比錢用舊版去換新版返黎)
3.100張question and answer cards係2009版或以後,不過都可以用返2008版因為碌咭機程式係通用既祇要有配返Q&A既SD card
4.fun and adventure 係2010版有4本書/cd/點讀配件(我無細心核對呢套內容,祇是知道呢套理念太致同舊版fun with words 2書/2cd + leappad 4books/4cassete相約)
5.lets play set係2009版的勞作配件,顏料有機會因為年份而硬化,還有是贈品同書櫃年年不同
6.2012版有套細咭(内容太致同510咭碌咭相約,不過是袖珍同有點讀筆方便帶出街用)
7.每個年份都有人買全套/大套/細套組合,要細心或多口問賣家係全套/大套/細套,有齊咁多就是全套,部分有就係大套,細套祇有play along+sing along+main program (step by step)+step by step activities box,唔明就post出黎問清楚其他姊妹
8.會藉祗跟一手用家,要轉名要上千元而且要係直屬親戚,所以即使有會藉都不是太方便換野
9.無會藉其實可試下問呢度的姊妹幫手換野
10.花時間當面點對試清楚所有野避免爭執
11.運送都要預先安排好因為好多配件同非常重
12.要用最短時間用佢教小朋友基本英語,一來小朋友大咗會返學上課外活動無時間,二來可以再放套野比下一個人,當然要預咗賣出較買入價低

點用會好的呢?
1.呢套係比英文唔係母語既家庭用,屋企成家人講英文係唔使用佢
2.要在小朋友最小的年紀用,三歲以後用不及在他一歲前用好
3.呢套野有哂指引教你做個英語老師,花時間讀下指引(有中文版)再將裡面既配件放係屋企佈置成英語教室
4.英語老師會一日教小朋友一首歌(唱play along or sing along songs睇歌書)一個生字(碌咭)再從一個游戲(玩具或咭游戲或4張posters)或講故事(播故事聲或跟他讀)內化再用問題測程度(main program or step by step) 再引申用單字教佢造句(question n answers card)
所以淘貨教唔掂因為佢無咗以上過程,總之英文老師唔會返工只放碟碌咭睇書玩完
5.要天天做但不用太教太多內容,一天一個至三個單字再一至兩個月轉主提便成
6.小朋友發展是耳朵最早,所以要先播歌(兩個月至三個月開始)睇單字(大既半歲開始,玩游戲(大既九個月開始),指poster或者睇書(大既識行個時開始),玩錄音(大既14個月識發清楚單音),熟了便可以放短時間的影像(大概兩歲后開始),問答(大既兩歲開始)

我小朋友由三個月聽到下個月兩歲半,佢没有與外藉人生活,但可以用簡單英文句子同人對答,例如where is she? She is here or she isn\'t here. I\'m hungry. What food can I eat? It\'s hot. I\'m tired. Carry me please. This is a car. I\'m a boy. I want to be a pilot. 唔係我個小朋友叻,而是我睇好多讀好多又諗好多點教,希望已經有呢套野既人加油,無既人就要好好諗諗點用點教,免浪費了

別墅

回覆:yan_wong2002 的帖子

續買二手要留意
13.2013版重拍大部分dvd變高清版人样不同但內容相同因為要跟書

大宅

回覆:我用過廸士尼美語既分享

Good sharing

複式洋房

Thanks sharing

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

Thx for sharing

男爵府

引用:我自己係分期去買既,雖然2手係平d,但我見

原帖由 家宜媽媽 於 14-06-04 發表
我自己係分期去買既,雖然2手係平d,但我見好多都係舊版 而且覺得一手有人跟進點都好d,咁就算有咩 ...
認同,我喺懷孕時買咗套2手,但就冇乜效果,今年2月中我買咗套全新,新果套用咗4個月再上埋DWE既pg 效果好好。有人跟點用真係好重要,其實套野喺1至3歲吸收得最快係play along,我亞b岩岩2歲,而家日常生活,日日都自己唱play along歌詞做動作。另外樓主講既用法都唔係好正確

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+家宜媽媽+於+14-06-04+發表我

男爵府

引用:Quote:原帖由 yuki0120 於 14-06-18 發表認

原帖由 家宜媽媽 於 14-06-25 發表
我見咁長篇都冇好仔細睇,其實有邊個point係錯架我都想可以知清楚d

...
英語老師會一日教小朋友一首歌(唱play along or sing along songs睇歌書)一個生字(碌咭)再從一個游戲(玩具或咭游戲或4張posters)或講故事(播故事聲或跟他讀)內化再用問題測程度(main program or step by step) 再引申用單字教佢造句(question n answers card)
呢度全部都錯同埋唔係一日1至3個生字

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+家宜媽媽+於+14-06-25+發表我

別墅

回覆:yuki0120 的帖子

請問可以告訴我們哪裡錯嗎?因為我正準備用美語世界,但這是親戚送的東西。。。。。不太清楚

大宅

可吾可以share下大家點用?

民房

我2003年買了一套給大仔用, 那時買是37000, 還保存得很好,不過已沒續會好多年, 現老二在用,感有效的,我個人覺得有沒有效都要家長多陪伴小朋友唱說,效果更好.
大仔一直以來英文的成績都是90以上, 都有所回報, 心安小小啦!

別墅

有無JM知fun and adventure 係點玩?好難找到二手,是否用 leappad 4books/4cassete效果差不多?

複式洋房

I got one set from my relative but I do not know how to use too!
Thanks for sharing!

子爵府

我想問每日要用幾多時間同小朋友玩齊以下幾樣

"英語老師會一日教小朋友一首歌(唱play along or sing along songs睇歌書)一個生字(碌咭)再從一個游戲(玩具或咭游戲或4張posters)或講故事(播故事聲或跟他讀)內化再用問題測程度(main program or step by step) 再引申用單字教佢造句(question n answers card)"

要返工每日唔會有太多時間同小朋友玩

禁止訪問

大宅

如果兩歲先開始用,會唔會太遲?

大宅

thx for sharing

首頁

尾頁

跳至