跳至

首頁

尾頁

洋房

同我個仔一模一樣呀,唔知係咪個個b都係咁呢

原文章由 emmy812 於 07-10-26 17:02 發表

原來好多BB都鍾意打直抱, 我囝囝"留"眼瞓時仲要一邊直抱一邊行先OK, if 直抱 + 坐低 就會喊...:-( :-(

禁止訪問

大宅

Samsung915,
你bb仲肯包住呀, 我個而家大個左唔鍾意啦…所以都冇佢乎.

Clementying,
我都明bb而家仲係到適應緊個真實世界, 有時當我揍佢揍到好攰或者frustrated時, 我都會諗番呢個point, 同埋我會諗第時bb大個d識行識走嗰陣你想hug佢都未必得添,咁我就會又好真冧咁抱住囝囝. 不過有時連想去沖涼或去washroom都行唔開, 又或者連食飯(有時甚至煮飯)都要抱/咩住佢,又覺得自己幾可憐咁…
其實我都可以分得出bb為乜喊, 大部份需要都可以滿足到佢. 最kick手o既係扭眼瞓,如果有第三者(e.g.嫲嫲或婆婆, 甚至陪月姨姨)抱佢,暗吓佢都ok都會瞓著. 但如果我抱佢,可能我餵人奶有陣奶蘇味,佢會扭要啜人肉奶咀. 我堅持唔比佢有時佢會肯就瞓著左,但好多時尤其係夜晚佢會同你玩堅持,衰喊到你比佢唯止. 最慘我唔你同my parents or in-laws 住, 而我c6又冇耐性暗佢, 所以一定係我抱番佢.不過無論边個或用セ方法暗到佢瞓都好, 只要ー放佢落床佢(用埋米袋or定住個肚仔同背d cushions)都好快醒又要再抱同暗過. 雖然我mummy 同99都口口声声話唔好縱bb, 但佢哋而家都索性抱住bb瞓唔放落床, 都費事又要side時間再暗過…

Le829,
你bb d習慣又真係幾得意喎!不過你都好呀,起碼你夜晚有覺好瞓先呀!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 bear2 於 07-10-29 01:19 發表
Samsung915,

我都明bb而家仲係到適應緊個真實世界, 有時當我揍佢揍到好攰或者frustrated時, 我都會諗番呢個point, 同埋我會諗第時bb大個d識行 ...

不如你試下放佢落大人床度瞓,我個b都係吾鐘意自己一個人仔瞓,如果放佢落床仔最多瞓一個鐘就會醒,但係同我一齊瞓就可以瞓4-5個鐘.雖然放佢落大人床會比較危險,只要自己醒瞓d就無問題,總好過你無瞓好瞓.
我個b只要係大人床度就會自己玩,玩到悶先會喊.咁樣我既自由時會多d.吾洗去個廁所都擔心佢喊.

複式洋房

我都係咁唸. 不過我真係估唔到咁多亞b都係會咁,因為我99覺得奇怪,佢以為d bb食飽就瞓,次次都問我亞b點會咁喎,我都唔想講.......:tongue:

原文章由 LOKLOK89 於 07-10-27 10:48 發表
Hi Le829,
bb喜歡打直抱,會唔會有肚風,因為有壓力給肚仔所以唔喊

大宅

原文章由 bear2 於 07-10-29 01:19 發表
Samsung915,

我都明bb而家仲係到適應緊個真實世界, 有時當我揍佢揍到好攰或者frustrated時, 我都會諗番呢個point, 同埋我會諗第時bb大個d識行 ...

係呀,好彩日頭唔係我揍佢,係我99揍唔係我真係會比佢玩死

大宅

原文章由 梓軒媽咪 於 07-10-29 01:42 發表

不如你試下放佢落大人床度瞓,我個b都係吾鐘意自己一個人仔瞓,如果放佢落床仔最多瞓一個鐘就會醒,但係同我一齊瞓就可以瞓4-5個鐘.雖然放佢落大人床會比較危險,只要自己醒瞓d就無問題,總好過你無瞓好瞓.
我個b只要係 ...

而家bb咪就係晚晚都跟我瞓大床囉...有時放佢自己响大床佢會四圍望間唔中都偷到幾分鐘用吓去吓厠所咁但係佢好快就炸型况且我有養狗雖然狗狗都好錫bb, 但都唔放心由得bb係大床, 又唔想關房門留bb一個係房.

首頁

尾頁

跳至