跳至

首頁

尾頁

別墅

記得以前陀住AngusB既時候, 同佢感覺好親蜜, 好似拍拖咁,全世界只係得我同佢, 九個幾月都形影不離, 不過會擔心佢係個肚度健唔健康, 長唔長肉, 一時擔心佢會唔會臍帶纏住條頸, 個b樣會係點 總之好多嘢唸同擔心

不過好處係有藉口可以唔做家務,點老公做 只係瞓同食,屋企人就曬我 (包括奶奶), 有d做皇帝既感覺

我想問吓依家陀住第二胎既媽咪, 唔知你地同陀住第一胎既時候, 感覺係唔係一樣呢?可唔可以分享吓?:-P

[ 本文章最後由 angusbbma 於 07-10-27 11:52 編輯 ]

別墅

我仲以為生多個會對大B唔公平, 例如佢瞓既床仔,出街坐既車仔(買既時候話可以用到4歲),都要轉俾細B用,同埋將照顧佢既時間,關心,都要分d俾細B
原來對細B都有唔公平既地方 不過 hildaMom 你咁大個肚, 仲抱大B, 真係好辛苦喎!

如果要生細B,除咗金錢之外,仲要考慮屋企人可唔以照顧多個B, 我仲可唔可以兼顧到份工,同埋自己年紀都唔細啦,真係好多嘢要唸

[ 本文章最後由 angusbbma 於 07-10-30 13:44 編輯 ]

別墅

我仲記得接近預產期前兩,三個星期, 係奶奶屋企食飯, AngusB 係我肚入面失驚無神好大力咁伸我一腳 , 我係度好大聲咁"唉呀!唉呀!"

奶奶仲猛問我點呀,以為我生得,唸起都好攪笑!

原文章由 Agnetako 於 07-10-30 15:52 發表

我都好懷念, 記得以前阿囝成日o係個肚裡面碌黎碌去, 失驚無神仲伸我一腳, 等我成個人彈起, 我成日同老公講阿囝係咪 Tony Jaa, 好驚佢係 d 好活躍的小朋友, 我驚自己 handle 唔到. 而家見到阿囝有動也有靜, 個心先 ...

[ 本文章最後由 angusbbma 於 07-11-1 09:17 編輯 ]

別墅

Hi pau pau

Do you have the same feeling when you're carrying Jerry and the 2nd baby Can we share your experience?

I'm still struggling and planning how to share my time between AngusB, career and the little baby (if any)

[ 本文章最後由 angusbbma 於 07-11-12 21:57 編輯 ]

別墅

pau pau

Glad to hear your 2nd baby was born! Congratulations!

Anyway, 多謝你既意見,醫生都叫我快d開工

首頁

尾頁

跳至