自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:港龍vs長榮

咁如果講穩定性呢? 例如遇到氣流 邊個會比較"浪"/"拋"?
我好細膽 好怕坐飛機㗎

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+NoName+於+14-05-30+發表飛台

原帖由 Anastasia-sa 於 14-05-30 發表
我4月去過台灣,當時長榮平過港龍,以為向來都係長榮平
我次次去台灣都係長榮平,因平又舒服又服務好所以揀長榮,港龍比長榮貴所以無坐過

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:咁如果講穩定性呢?+例如遇到氣流+邊個會比

原帖由 katimbear 於 14-05-30 發表
咁如果講穩定性呢? 例如遇到氣流 邊個會比較"浪"/"拋"?
我好細膽 好怕坐飛機㗎

...
坐長榮無遇過氣流,國泰就試過,坐戰機咁

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

長榮

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

長榮

男爵府

引用:Quote:原帖由 Anastasia-sa 於 14-05-30 發

原帖由 susi1024169 於 14-05-30 發表
我次次去台灣都係長榮平,因平又舒服又服務好所以揀長榮,港龍比長榮貴所以無坐過

...
好彩有你都係話長榮平,我幾驚自己一次經驗咁橋果次長榮平,而誤導其他jm。
thanks

禁止發言

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

長榮
I 大蚊豬   

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+NoName+於+14-05-30+發表飛台

原帖由 Anastasia-sa 於 14-05-30 發表
我4月去過台灣,當時長榮平過港龍,以為向來都係長榮平
長榮做特價時就會平,但啲航班時間晤靚囉,要靚時間的話,長榮貴少少架,不過其實長榮一般都係貴百零二百者,國泰港龍就多時間選擇,幾乎每小時都有機去,但位就真係無咁舒服

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Anastasia-sa+於+14-05-30+發

原帖由 susi1024169 於 14-05-30 發表

...
咁可能我晤好彩,我呢半年飛左四次台灣,每次上網比價都係長榮貴過國泰港龍,我鍾意坐長榮呀

禁止訪問

珍珠宮

引用:咁如果講穩定性呢?+例如遇到氣流+邊個會比

原帖由 katimbear 於 14-05-30 發表
我好細膽 好怕坐飛機㗎

...
氣流就晤知,起飛、降落果下,我係覺得長榮穩定性好過港龍

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 分享愛 想生BB熱投 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

長榮

大宅

長榮

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

ccA_A 發表於 14-5-30 15:44
長榮係十大安全航空公司,好似未出過意外,坐過長榮ok,但華航都ok
係呀,長榮榜上有名架,呢間公司既機都唔錯

大宅

回覆:katimbear 的帖子

我同你一樣,起飛我就心跳加速次次搭飛機都要揀航空公司,我上次去台灣搭港龍,過2日飛都係會搭港龍

子爵府

長榮la, 其實長榮都好安全服務好好架

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

長榮有hello kitty 飛機

男爵府

減齡達人勳章 牛年勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

長榮我嗰次黑雨+落雹landing 架機chok 都無chok 過,同平時差不多,不得不

子爵府

長榮

首頁

尾頁

跳至