夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好唔開心“佢番到黎個囡訓左佢番工個囡又未起身!佢做event有時六日都要番!點算做我叫佢唔好做!佢問番我佢可以做咩?唔通真係要咁!我唔想個囡見唔到daddy個囡好似好慘咁

大宅

回覆:老公份工搞到個囡好少見到佢

我個仔同老公都係甘,我個仔會成日問: daddy 呢?我會答佢: 返工呀。跟住佢會答: 啊!跟住就繼續玩。。如果老公放假,我仔都會痴住daddy 玩。。。。不過大部份時間我老公都會訓左去,同呀仔互動既時間其實好少

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

我好驚搞到個囡唔痴爸爸有時會搞到爸爸好唔開心

公爵府

視像通話

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

珍珠宮

引用:好唔開心“佢番到黎個囡訓左佢番工個囡又未

原帖由 ling6236 於 14-05-30 發表
好唔開心“佢番到黎個囡訓左佢番工個囡又未起身!佢做event有時六日都要番!點算做我叫佢唔好做!佢 ...
我曾經自己有幾年都係咁,我工作時間15:00至23:00,不過我角色係媽媽,要負責讀書,課外活動,理埋個工人……當年頂多休星期日,但過時過節9成係返工。最終係老公支持下,我先做左ftm幾年。
其實樓主你要明白,如果你只係叫佢轉工,冇方法俾佢時,對佢只係壓力,爸爸未必好似媽媽咁在意管教仔女,但都會期望可以多見多相處,但大前提男人顧家定義都主打係搵錢。
其實只要佢都已盡量陪家人,已經好好喇。

大宅

ling6236 發表於 14-5-30 22:07
好唔開心“佢番到黎個囡訓左佢番工個囡又未起身!佢做event有時六日都要番!點算做我叫佢唔好做!佢 ...
我囡都甚少見爸爸,但佢一樣咁愛爸爸的,
佢五歲了,佢知道爸爸要搵錢好辛苦,
佢話覺得全屋爸爸最辛苦,
其實少見唔代表會無感情,
我囡都一樣好錫好黐爸爸,
你可以多啲視像、代你老公買吓禮物氹個小朋友

大宅

熱血勳章 畀面勳章

妳哋啲老公有付出已經好好喇…
我老公夠膽死懶到連放假都唔會走嚟見個女,咪仲衰………

禁止訪問

大宅

賺錢無計,你老公已經很好,努力搵錢。
趁有紅假,一家三口去下旅行,出下街。

rachel_ching  X2  發表於 14-5-31 23:30

別墅

賺錢冇計啦,可以用Tango通話,大家見下呀!

子爵府

我個仔都係呀!而家17個月 佢都好少見到daddy,出世10日老公就飛返英國,1年返泥3-4次 每次1個月 其實我都唔係好知個仔知唔知佢係daddy

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我老公係大陸做野,仲少見,搵錢無辦法

大宅

熱血勳章

我老公都係 一至五喺內地做生意 晚上會同仔仔skype 星期六日佢會盡量陪仔仔玩 其實我地個角色好重要 可以幫到佢兩個嘅感情 我仔仔都會問爸爸幾時返 我會解釋爸爸忙即係公司生意好 賺到銭囉!我地應該鄧佢開心
有啲嘢仔仔要我幫佢教佢 我會扮唔識 叫佢打電話問爸爸 或等爸爸返黎先 所以仔仔一直都好親爸爸 覺得爸爸好叻
今日我又製造左機會俾佢兩個去遊樂場玩 我去買送 依家仲兩個攬住喺梳化嘆水果撈電視汁
我地係佢地嘅中間人 我地做得好 佢地關係就會好:momday:

rachel_ching    發表於 14-5-31 23:31

男爵府

引用:我老公都係 一至五喺內地做生意 晚上會同仔

原帖由 maggieddie 於 14-05-31 發表
我老公都係 一至五喺內地做生意 晚上會同仔仔skype 星期六日佢會盡量陪仔仔玩 其實我地個角色好重要 可以幫 ...
我囡囡似乎唔太親我老公!我老公六日會湊囡由沖涼餵飯暗訓!但都唔太親daddy!可能我囡嫌佢煩!

男爵府

引用:我個仔都係呀!而家17個月 佢都好少見到dadd

原帖由 cayden111 於 14-05-31 發表
我個仔都係呀!而家17個月 佢都好少見到daddy,出世10日老公就飛返英國,1年返泥3-4次 每次1個月 其實我都唔係 ...
我囡同你仔一樣大!我囡都識叫佢做dada係我老公唯一值得安慰既地方“

男爵府

引用:好唔開心“佢番到黎個囡訓左佢番工個囡又未

原帖由 ling6236 於 14-05-30 發表
男人事業為上,我從來唔會因為老公因為工作不能應約而唔開心

大宅

熱血勳章

引用:Quote:原帖由+maggieddie+於+14-05-31+發表

原帖由 ling6236 於 14-05-31 發表
我囡囡似乎唔太親我老公!我老公六日會湊囡由沖涼餵飯暗訓!但都唔太親daddy!可能我囡嫌佢煩!

...
佢再大啲 感受到佢錫佢 就會痴佢啦 女永遠都係痴爸爸嘅 係爸爸嘅前世情人嘛!

rachel_ching  X2  發表於 14-5-31 23:31

男爵府

你放心啦,血緣呢d 甘微妙既關係,係唔會因為見得少而減退,只要你c6一日仲在家,係全完唔會影響到小朋友。

首頁

尾頁

跳至