婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

追追。。。。。。快d繼續講,,,唔好吊人引la

男爵府

回覆 venusbbb 的帖子

痴缐呢D99生人勿近

大宅

回覆:99勁老屈,呢啖氣點都哽唔落!!!

新的一年,媽媽希望溜溜健健康康,快樂成長!

禁止訪問

子爵府

BK Milk勳章

大宅

符水呢招都出埋,勁!急急如律令

大宅

個99好得人驚喎

http://hk.myblog.yahoo.com/chrisze_sze

男爵府

最緊要你男朋友認同你. 加油, 支持你.

子爵府

畀面勳章

支持樓主

個奶奶同我奶奶就快有得fight

大宅

樓主奶奶好得人驚,記住婚後有咁遠搬咁遠,大時大節先好見,太恐怖喇

大宅

熱血勳章

(2) 拍拖期1 --- 我同c6去旅行

先解下畫:c6出糧呀自動轉賬呀等等都用嗰個戶口,唔想佢麻煩,亦唔想太刺激99, 我的宗旨係,唔同佢鬥,咁理虧的永遠只會係佢,等c6更加明白我係唔會迫佢做中間人, 事實證明我的容忍係有回報的,遲下再交代

好,我繼續講埋先。。。
咁我見c6都同我同一陣線,無所謂啦,始終係未來99,加上我知老人家 (其實都好後生,才60出頭長者咭都未攞得,btw 我同c6都30+, 唔係90後完全未有經濟基礎那種情況) 我都知好難要佢地改,咪當就下佢啦,平時有咩我都好少出聲,唉,點知縱下縱下佢就越黎越過份。。。

話說我因為工作地點離屋企好遠: 家住港島南返工新界北,加上屋企本身好細好細,所以響工作地點附近租了一個小單位自已住方便上班, 咁同c6 一齊之後,c6住港島返工港島,唔想我頻撲,多數fri or weekend先來新界揾我見面,但好多次99都會打黎,一時又話自已好唔舒服,hee hee 鞋鞋,一時又話屋企唔知點點點,e e or or, 總之搞到c6好唔放心,有時索性唔見面返去陪佢,我心諗:你都好鬼唔通氣!但c6真係好錫我,所以我同自已講,佢返去睇/陪阿媽都係孝順姐,好,我忍! 總之唔會扭c6計!

之後冇耐,我同c6計劃去日本旅行開心下,畢竟都係熱戀期,嘻嘻,c6同99兩個住,見出遠門就講聲俾99知啦,99知道後就猛話要一齊去囉!O咗咀!佢個理由係:我未去過日本,都要去下!99當然唔會講下就算,但c6都算醒,(好不容易) 推咗先話番我知,查實嗰陣時啱啱拍拖,佢都唔會咁 on車 找屎,佢自已都話:我知阿媽唔會肯自已一間房,到時實要三個人一間房!(傻的嗎???)

C6話之前同佢去過旅行,佢唔俾人買野的(人地又唔係要佢俾錢,自已買野都唔俾,如果堅持買了佢就會鵝到你咩mood都冇哂) ,玩/行程唔駛問當然要就哂佢,同埋不論食咩玩咩,劈頭第一句就會問:幾錢呀?(事關佢份人super mean) 真係聽到都覺得掃興~ 咁最後當然冇帶佢去啦,佢唔高興面黑我就預咗架嘞,但返到香港之後的反應,又係一絕。。。(待續)

madkk32  寡母婆守仔?  發表於 14-8-11 15:06

別墅

你未來99好癲呀

大宅

回覆:raine711 的帖子

別墅

追!

大宅

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

我識啲精神有問題的阿媽,啲阿仔係會鬱到變宅男的。你地要帶佢去睇醫生醫下啲情緒病。

大宅

留名,最喜歡故仔

複式洋房

追!好想知點絕法

洋房

好睇過高登潮文呀!

首頁

尾頁

跳至