論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我話吾續,老公想續

我講下工人我欣賞佢地方,同吾滿意地方,幫手分析下,
優點:1)煮飯好勁,好岩我地一家好味(特別我老公)佢識煲既湯超過100款式2)跟左我老公好耐,無咩麻煩野,未試過病假,好捱得3)印尼工人黎講好聰明,一d都吾會十下十下4)始終做左甘耐,我地返工都放心,知佢有方法照顧到我囡

吾滿意地方:1)似熟賣熟,叫返我做野我叫佢做咩,永遠有佢意見吾聽我講2)表面做到好錫我囡,實情好假,全家都講佢好假,因為佢吾鍾意我囡痴住佢,痴住佢話佢曳曳3)夏天真係好大汗味,叫佢冲多次涼,買埋衫同止汗劑都無用到,當耳邊風,4)污穢,間工人房係臭,亂78穢,個廳房表面乾凈,有時星期日我打開個廚櫃,我見到d煲有一堆油係到😰養左一大堆曱甴,我頂吾順,帶個囡離港滅曱甴,最後全屋死左過百隻,d衫冼成兩星期先俾返我,我有朋友在家中過夜,佢黑口黑面,成日幾時走😒太多,打吾到甘多出黎

真心我好想換工人,為左佢同老公爭執左幾次,老公怕好難請到個好工人😖

別墅

唔知妳個工人用咗幾多年?無論如何,系時候要換人了!
工人都系人,都會有長處短處,佢唔會樣樣都叻架。
佢咁邋遢,煮得幾好都扣分啦!最緊要唔好搵一個在
香港工作十年八年的工人,通常呢啲很難搞的!
:idea:

大宅

回覆:sukijubi 的帖子

我工人就係做左10年,佢係呢到耐过我,咪自把自为

大宅

回覆:就黎完約,續吾續約好?

從來吾肯跟我出街,即使我女百曰宴,同生日会都叫極吾肯过去幫下手,補錢睬你都傻

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢煮得好食, 唔表示乾淨, 啲煲咁油, 湯幾好味都係假, 有一樣嘢我認同你, 印好叻做表面功夫,即係好假, 佢哋可以心底裹好憎你, 但對住你一樣陰聲細氣, 好柔順咁, 但可能做啲陰濕惡毒嘅事。

stephen07leung  賓D表面功夫仲勁  發表於 14-6-2 07:18
Thelittlepingu  賓唔係都好假咩?  發表於 14-6-1 15:22

大宅

回覆:DoReMi媽媽 的帖子

係,佢表面到我全家都知,包括我老公,99,我媽咪,好記得有幾次放工返黎開門見到我囡喊到面紅扯蝦,眼淚鼻涕口水滿面都係,佢企係廚房講電話當聽吾到,平時懶關心同錫我囡,假到嘔

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

唔續, 煮野好食煲湯靚, 茶餐廳攪掂.

河糟, 唔得.
似住做咗10年, 你老公話佢好, 梗係唔得啦, 當你無到, 梗係要消失啦.

大宅

回覆:Jenjen2348 的帖子

支持換人
d缺㸃多過優㸃,最差係对小朋友唔好。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Thelittlepingu 賓唔係都好假咩? 發表於 7 小時前

如果兩者比較, 印好戲好多, 佢喺你面前嘅柔順, 係足以令你對佢完全信任, 唔會防範,但分分鈡佢內心係憎到想殺C人, 賓反而會串爆, 足以令僱主對佢起戒心。

大宅

回覆:34253425 的帖子

我都想,但講吾掂我老公,佢好怕換左之後第二個搞吾掂,一係請多個,一係我吾做野湊囡,請多一個根本好難,個工人房俾個印印住左10年,佢無可能share俾人,間屋又吾係大,多一個人係屋企好迫

複式洋房

換啦!唔換點知下個唔好呢!我之前都係用印印,表面成日做家務,但做都唔乾淨!依家用菲菲,一塵不染,仲有禮貌,識分庄閒;仲好錫BB,大學生教BB英文!做乜都自動自覺,但做乜都問下我先!勁讚!

複式洋房

keep la

大宅

知吾知乜叫失控。失控会乜後果,会出意外,夏天全家食物中毒,你想试下,叫你先生想清楚。

大宅

引用:換啦!唔換點知下個唔好呢!我之前都係用印

原帖由 Cynthialps 於 14-06-02 發表
換啦!唔換點知下個唔好呢!我之前都係用印印,表面成日做家務,但做都唔乾淨!依家用菲菲,一塵不染,仲有 ...
agent person 推介D賓,收工la

大宅

唔續

象牙宮

stephen07leung 賓D表面功夫仲勁 發表於 1 小時前

賓印我都用過好幾個,總結印象,賓就串爆,做嘢唔一定好過印,但就係佢串爆,起碼僱主有得防,我請過10個以上嘅賓,相比起印,真係唔覺賓表面功夫勁,但印表面唔會博咀(我請過嗰幾個都係),做嘢醒目,但原來佢哋本性好剛烈,仲好惡毒,同表面完全唔同,最恐怖係你完全唔會諗到佢惡毒,完全唔會防,就容易出事。

賓印我都唔會請斷約的,同埋唔會請老seafood,唔想接個晚娘返屋企養

大宅

我係你,就換左佢。對老公,一係硬,一係軟,e e 哦哦。。。諗下佢最重視咩嘢,再說下哦下。男人吾鐘意換工人,不過工人係黎幫女人做嘢嘅!

首頁

尾頁

跳至