自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我同我d表妹都係讀女校架
出黎ok架喎...社交完全冇問題....
拍拖會遲d?就一dd人啦..果時我大把同學有拍拖啦...重有一樣野..唔知其他男/女校會唔會咁...
就係一有聯校function..就一定好多人join...個個都好活躍好積極...因為佢地想識異性

[ 本文章最後由 月希 於 07-10-29 12:38 編輯 ]

禁止訪問

禁止訪問

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

咁都要睇吓同邊問先?!
Joint school functions 多得是,
我都好揀擇架!

原文章由 月希 於 07-10-29 12:34 發表

因為佢地想識異性 ...

珍珠宮

我既諗法好簡單, 只要學校校風好, 學校對小朋友有合理既要求, 小朋友喜歡學校, 就係唔係齋校都係好學校.

區份唔同, 唔好比較太多...

男爵府

總之間學校係好, 學風好, 可以令到個小朋友開開心心咁返學, 我唔會理係男女 or 女校, 我都會俾阿囡讀! 唉~, 好學校你揀佢之餘, 佢都會揀你, 唔駛諗咁多, 考到至算啦~! 至於社交方面, 如果個小朋友有返課外活動, 應該無咩問題嘅~!

水晶宮

我識既讀女校既女朋友都好正常,但讀男校既男仔呢......就全部都唔多識溝通.
可能女仔天生就鍾意講野,同人分享交流,所以影響唔大.
但讀男校既男仔,一係就唔多出聲,有d就開口cup著利,亂咁講野.
一般來講,男人都已經唔多明白女人既心理.如果再係讀十幾年男校,就仲斃多幾錢添!

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

我都想阿女讀女中,專心D,
社交係呢個年代,根本不是問題。
課外活動,義務工作補救。

禁止訪問

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

我覺得而家d小朋友o係出面都大把野學, 接觸異性既機會好多, 唔會有乜問題! 我中學都係讀女校, 加上無乜課外活動, 到出黎做野先發覺自己對住男仔係會拘謹d, 有d女同事係可以同d男同事玩得好癲!

別墅

隔離師奶話讀和尚寺同尼姑奄唔好,因為會搞機,我就話....可能我都係尼姑奄出身,所以我覺得讀清一色學校好,上堂唔駛掛住望班入面個靚仔,唔駛諗同唔同佢拍拖好,上PE堂唔駛左驚右驚,又怕走光又怕流M,上堂可以專心,好多野都可以全程投入,所以校際比賽好多贏既隊伍都係一D清一色學校

大宅

我C6就係一個例子, 佢一係唔講野, 一講你就想星巴佢~

原文章由 方方媽媽 於 07-10-29 18:48 發表
我識既讀女校既女朋友都好正常,但讀男校既男仔呢......就全部都唔多識溝通.
可能女仔天生就鍾意講野,同人分享交流,所以影響唔大.
但讀男校既男仔,一係就唔多出聲,有d就開口cup著利,亂咁講野.
一般來講,男人都已經 ...

首頁

尾頁

跳至