想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

豬豬BB, iambluecat,

係咩? 我係05年12月係去四樓預約的, 不過, 怎樣也好, 最緊要預約得到, 同埋去之前要COPY晒D野!

原文章由 豬豬bb 於 07-11-4 14:10 發表
我都係幾個月前o係翼10樓預約,直接上去,帶埋所有report(包括轉介信、所有婦科檢查、驗血報告等等)比佢o地睇,跟住姑娘仲叫我o地出去copy一個副本比佢o地keep,所以你去之前最好copy定,唔駛周圍行啦!一般都要等14個月之 ...

別墅

Dear all,

Thanks a lot!
我都睇家計會,不過我覺得佢唔係好得.個醫生同我講排政府要3年,佢又話如果我好心急想要BB話就去睇私家,唔好'呀'住個位,所以佢唔肯寫介紹信比我,搞到我好'興':tongue: :tongue:

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

ROME,

請問你是去那一間家計會? 我記得我是在05年6月開始看家計會的, 不到三個月就話幫我寫紙去看不育科了! 反而是我初時不肯去, 拖到05年12月先開始排KWH! 可能, 依家真係不同了!

我都要成06年12月先第一次看, 07年4月才第一次做IUI, 其實可以係07年1月已可以做第一次了, 又係我自己不肯行出第一步..... 直至現在, 也是未能bingo! :-(

原文章由 Rome 於 07-11-9 00:36 發表
Dear all,

Thanks a lot!
我都睇家計會,不過我覺得佢唔係好得.個醫生同我講排政府要3年,佢又話如果我好心急想要BB話就去睇私家,唔好'呀'住個位,所以佢唔肯寫介紹信比我,搞到我好'興':tongue: :tongue: ...

別墅

Hi ootlai,

我去灣仔個間睇女醫生 !!!我今天早上打去再叫佢寫比我,終於成功,下星期2有得啦:-P :-P :-P

大宅

各位姊妹

我已經排o左出年11月睇廣華,知道有o的姊妹話早上8:00am要去到打針,想問吓大約幾多點先可以走o架,因為我9:00am前一定要返到公司,唔知趕唔趕得切喎....

仲有呀,如果做ivf放胎通常幾時做o架?同埋會唔會可以早幾日知道?好擔心呀!
Mama: Janice (楠ma)    卓楠bb~

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

原文章由 豬豬bb 於 07-11-12 16:42 發表
各位姊妹

我已經排o左出年11月睇廣華,知道有o的姊妹話早上8:00am要去到打針,想問吓大約幾多點先可以走o架,因為我9:00am前一定要返到公司,唔知趕唔趕得切喎....

仲有呀,如果做ivf放胎通常幾時做o架?同埋會唔會可以 ...

豬豬bb

我以前會7:45到廣華排隊,前面都有一個人,8:00姑娘會出來收咭,然後入去打針,大約8:15-8:40第一個就可以走呢。

ivf放蛋是在大約十天至二星期(因人以而)。每隔幾天要返去照和見醫生看蛋蛋大小,黃醫生會通知妳大約幾時放蛋。

不用太擔心,黃醫生和姑娘已經很純熟,妳試下放開心情,會好一些,太緊張和擔心沒有益處。

祝早日有BB

別墅

我剛剛去排期,好恐怖要排到09年1月中

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

ROME,

我05年排時都要排左成一年多呀, 但我那一年居然傻下傻下, 無上過來BK, 所以根本唔知可以看私家醫生!

到我06年12月才去了KWH第一次見DR. WONG, 07年5月才第一次做IUI, 前後我浪費了一年半的時間, 現在我覺得自己好傻, 所以07年8月我開始看董醫生, 追番我的時間! 所以, 這段時間你可以找一些私家醫生幫你!

其實, 在KWH, 若果你係選擇自己買藥的話(GONAD F), 其實同做私家一次的價錢相差不太遠, 有機會會平一點添! 我上次係KWH做IUI都要成五千, 誰不知, 我第一次在董醫生到做IUI是四千七百, 今次應該會貴一點點! 所以, 你可以考慮一下!

原文章由 Rome 於 07-11-13 17:38 發表
我剛剛去排期,好恐怖要排到09年1月中

子爵府

咁呢個係事實,我都知道有些人千辛萬苦做IVF到頭來個B係唔正常既,但你要知道就算自然懷孕都會生唔正常既BB,凡事都無絕對,醫生只係比你知道風險有幾多,你唔洗擔心太多.努力呀唔好亂諗野.
原文章由 bibimuimui 於 07-10-29 15:16 發表
好唔開心呀, 去咗廣華醫院到睇不育科, 個醫生不停咁講一d 好負面既野, 佢話做IUI都係得15%成功, 用d藥物又會令到你可能肚織水, 嚴重會入深切治療, 又話會曾加卵巢癌既機會, 仲有一些原因bb可能會低能,唐氏宗合, 心肺 ...

禁止訪問

別墅

Hi ootolai,

乜KWH唔係平好多咩?
好彩我有睇緊私家(Dr.Tay) KWH只係後備

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

rome,

kwh 係可以平一點的, 但係就唔係用gonad f, 係用一些由其他停經後的女性hormone的藥囉! dr. wong講過, 這種藥會有某些風險, 我老公聽到後堅持用貴藥, 所以, 我淨係買藥都用了四千元, 錢主要是用在這裡了! 但若果你用平藥的話, 千多元應該得了!

原文章由 Rome 於 07-11-14 13:49 發表
Hi ootolai,

乜KWH唔係平好多咩?
好彩我有睇緊私家(Dr.Tay) KWH只係後備

別墅

ootolai,

乜係gonad f ???你的意思是呢的藥係用一些由其他停經後的女性hormone造駕??咁恐怖

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

ROME,

GONAD F 係基因遺傳工程做的, 所以比較貴同安全, 但平藥就係係停經後的女性中提取的, 但點提取我就唔知了!!!

原文章由 Rome 於 07-11-14 18:44 發表
ootolai,

乜係gonad f ???你的意思是呢的藥係用一些由其他停經後的女性hormone造駕??咁恐怖

首頁

尾頁

跳至