想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

生bb

姊妹

唔好唔開心, 如要做人工授孕, 最好去瑪麗, 因他們專門做li D 嫁,
而且有20幾年經驗, 私家會快d(不過幾貴約6萬), 公家要等一年.

四年前我第一次就在那兒做了(IVF), 生左個女, 聰明伶俐. 聽講座時他們都會告訴你一些負面的事, 這是他們的職責, 機會一樣不高, 但有機會好過無.

事實上, 打針過程及手術的反應每人不同, 我做完抽卵後, 要在醫院訓一晚, 但其他人仲有胃口吃飯才出院. 我就嘔到七彩.

上年我再做我剩下的雪藏卵, 但做左二次都唔得, 今年重新再做,
手術的反應一樣, 好彩唔洗訓醫院(省回一些錢), 返屋企先至嘔.
我和先生, 囡囡為今次時時祈禱, 很感恩 , 再次有左.
因為我今次只有一粒成功可以放入去, 因年紀大.

之前, 我也介紹2位姊妹去做, 有一個第1次做就有左, 生左個女, 再做第3次時就生龍鳳胎. 另一個就第一次做就孖胎.

所以有心生bb的太太, 不要放棄, 除非自己的身體有問題, 如果是正常, 做treatment時有不良反應也是值得.

民房

你住邊區, 有孖胎的姊妹, 如果一早要去瑪麗, 都會搭的士去及
返工. 其實不需要去太多次, 如果是私家, 我自己在家打針. 到期才回醫院. 你可以一邊在公家等做IVF, 一邊在做IUI.(你是否在出面私家做?) 因為等公家現在要超過一年.

原文章由 高齡產婦 於 07-10-29 16:37 發表
DOGCOM888,
瑪麗對我嚟講, 太遠喇!

首頁

尾頁

跳至