跳至

首頁

尾頁

洋房

有冇人可以提供意見,協和, 祟真, 培正邊間好
比較如何, 有何優劣不同點

伯爵府

畀面勳章

原文章由 hony 於 07-10-29 22:11 發表
有冇人可以提供意見,協和, 祟真, 培正邊間好
比較如何, 有何優劣不同點

我唸你係問緊幼稚園啦(事關3間都有小學架)
協和 - 校舍比較舊, 我有時帶仔仔返學都見到小朋友同埋佢地既家長, 我個人覺得好似新移民比較多d。與小學係唔係一條龍就唔清楚啦。

崇真 - 我小朋友讀緊, 我當然話好啦。 有英文私小做backup。

培正 - 聽聞都好好架, 不過難入d。不過我個人就唔鐘意佢上到一條龍之後係中中。
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

洋房

多謝你的回覆, 我就是當日一齊坐在你與Brenda 前面的媽咪, 阿女成功In 成國際班,但由於學費一直上去都會很貴,故想再了解多一些。

請問你知否國際班到轉小學時轉回主流班學額容不容易,適應會否有困難, 是否參加派位未知結果時都會無得直上祟真。

(30號走咗入院生細仔, 今日剛出院)

原文章由 silvia_ng 於 07-10-30 13:05 發表

協和 - 校舍比較舊, 我有時帶仔仔返學都見到小朋友同埋佢地既家長, 我個人覺得好似新移民比較多d。與小學係唔係一條龍就唔清楚啦。

崇真 - 我小朋友讀緊, 我當然話好啦 ...

男爵府

大廚勳章

Silvia, 你小朋友讀緊崇真呀?

崇真係一條龍, 會上到中學, 但係崇真N1無全日班, 而且小學要交學費, 所以我無簡佢.

我以前細個都係崇真讀小學, 個個月咁俾學費, 都幾甘. 不過佢地環境係幾好.

原文章由 silvia_ng 於 07-10-30 13:05 發表

崇真 - 我小朋友讀緊, 我當然話好啦 ...

首頁

尾頁

跳至