親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

東x遊 導遊勁差,返泥比好多團友投訴!

大宅

原文章由 ywpw 於 07-11-1 10:30 發表

可唔可以講下有幾差...睇下同我果個係唔係一樣.

我地果團有22人,返香港後有12人投訴賤人導遊,有一對夫婦仲出埋律師信,但佢地偏幫導遊又講大話,最後仲投訴到旅遊業議會!
主要都係講大話,團中有對澳洲夫婦,佢sale人賣減肥藥粉,話可以帶番澳洲,因為澳洲對藥品管制好嚴,但導遊死都話無問題,話呢d唔係藥品,因為佢自稱響紐西蘭移民返泥,澳洲夫婦就order左,後來有團友叫澳洲夫婦問清楚,一打返澳洲問,真係唔可以帶,味同導遊講唔要,但佢仍然死燦(因為d貨佢買左返泥),後尾其他團友都幫口,跟著佢就好慶,話唔買就算(態度好差)上到旅遊car,揸住個咪講,唔怕我地投訴,講左一堆廢話!我地都有錄低佢d廢話!其實當中都有多事發生,一句講到尾,成團有過半人都唔滿意條死野!

大宅

原文章由 Oscar媽 於 07-11-2 10:30 發表
我上年跟東X遊個導遊 OK 喎,冇要我地買野..
仲對我地照顧的好好..安排時間亦非常好..
都冇 SALE 我地賣減肥藥喎!!

因為呢單野都好大獲,返到hk去旅行社投訴,又去旅遊業議會,我仲寫埋去x週刋,有另一對夫婦仲出埋律師信,仲上埋報紙。所以我估應該有指引比導遊!我未撞到呢個死野之前,都係跟東x遊去日本,個個導遊都sale呢個減肥粉,成日話某某日本明星食得好好,所以我都上左檔!

首頁

尾頁

跳至