母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

我99唔理架
佢淨係鍾意得閒過黎玩b
反而我自己媽咪就成日話
奶粉都夠營養仲咩咁辛苦餵人奶
我講極佢都唔明人奶有抗體bb身體會好好多
最後我費事講啦
每次講到呢個話題
我就同佢講我地唔啱傾
呢個話題到此為止
唔俾佢再講落去

大宅

brbaby2007 - 你個BB依家幾大呀, 咁你仲有冇餵緊人奶呀!

大宅

咁又喺呀...
少D講少D磨擦架, 我依家都好少同99同阿媽講呢個話題, 可能喺佢哋見同講都晒氣, 又或者都見我退一步, 肯比1餐奶粉阿仔食掛 (其實喺因為唔夠奶先比咋), 總之佢哋唔講仲好, 費時煩呀...hehe

原文章由 雪~bb 於 07-11-2 01:28 PM 發表
我99唔理架
佢淨係鍾意得閒過黎玩b
反而我自己媽咪就成日話
奶粉都夠營養仲咩咁辛苦餵人奶
我講極佢都唔明人奶有抗體bb身體會好好多
最後我費事講啦
每次講到呢個話題
我就同佢講我地唔啱傾
呢個話題到此為止
...

男爵府

我諗好多老一輩的人都唔讚成餵人奶,大仔兩歲幾,好多時佢係街上會主動叫人,D老一輩的人會話:呀!宜家D BB食奶粉真係聰明D,我地以前餵人奶就冇咁聰明!
我心諗我阿仔食全人奶食到20個月架食人奶都食到2歲咖!佢係食人奶大個喎!

至于99,在我坐月時,老公成日話我好累因為要餵人奶,99就講:佢自己搵來辛苦,我D仔女(即老公同老公個妹)都係食奶粉,不知幾好!!
當時我冇出聲,因為佢成日講野唔經大腦,我知我老公支持我就得!

到後來老公的老表們開始生BB,加上99身邊的C9朋友,同佢講餵人奶唔係咁易,而且好處好多,我99就開始自豪,因為佢個孫可以食全人奶!99後來仲叫我教我老公表弟婦添!而且佢見佢個孫聰明,就會話食人奶係唔同D咖!

大宅

咁都好呀, 起碼你99會改變睇法, 肯接受, 但我個個就唔得啦, 帶埋佢返去健康院, 都仲可以同人唱反調, 到依家, 我仔13個月大啦, 又健康, 又冇乜病痛, 都仲話阿仔瘦, 又唔高, 又話我冇咩奶水比佢, 又話佢食奶唔夠飽...唉....有時真喺想封住佢個口, 喺到最近呢半個月, 佢先冇講咋, 可能喺真喺因為我有餵奶粉掛....

原文章由 bbpooh 於 07-11-2 01:58 PM 發表
我諗好多老一輩的人都唔讚成餵人奶,大仔兩歲幾,好多時佢係街上會主動叫人,D老一輩的人會話:呀!宜家D BB食奶粉真係聰明D,我地以前餵人奶就冇咁聰明!
我心諗我阿仔食全人奶食到20個月架食人奶都食到2歲咖!佢係食人奶大個喎!

至 ...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊