在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

以前在中環上班, 所以套裝或絲文款既衫裙都有, 返工都會化下妝, 宜家做左全職媽媽幾個月, 都會懷念下以前既日子

上星期捐左4大袋衫, 有幾條裙子唔捨得捐, 不過都唔知有無機會再著

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

以前日日着深色套裝,高踭鞋,黑絲襪.....真係有D悶!

依家平底鞋波鞋,T-shirt,牛仔褲又幾舒服喎:tongue:

大宅

宜家都可以打扮好漂亮呀, 邊個話牛記T-shirt就唔漂亮, 我宜家多咗時間反而打扮多咗, 出街都會化下妝, 我老公仲問我做咩化到咁靚呀

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

Hello babyoush

Long time no see ar!

其實做c9都可以好靚架

原文章由 babyoush 於 07-11-1 09:20 發表
宜家都可以打扮好漂亮呀, 邊個話牛記T-shirt就唔漂亮, 我宜家多咗時間反而打扮多咗, 出街都會化下妝, 我老公仲問我做咩化到咁靚呀

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我懷念的:
穿著細碼的衫衫:lol ,豆0爭,:lol 有多餘的錢想買什麼也不用多想,想到那裡也可隨心所慾.想食什麼也可以食什麼.自由自在.
我享受的:
穿著大碼的T ,平低鞋,有多餘的錢也留著給亞B,去那裹也要帶著亞B, 想食什麼也會想想對亞B好吾好.困身非常......
雖然懷念卻享受現狀
人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

禁止訪問

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

大宅

以前擁有 :
勇字行頭(咩都唔諗,見靚就買,懶理拮据)
現在擁有:
慳字行頭(諗過度過,仔為緊要,以仔行先)

禁止訪問

伯爵府

真係好懷念,唔經唔覺有4年幾冇返工了,但日日望住個寶貝成長,絕對是用錢買唔到

複式洋房

你地都講得arm, 懷念還懷念, 既然決定左做全職媽媽, 眼前的一切都是快樂的

說實話, 以前買咩食咩玩咩去邊都唔洗諗甘多, 宜家有機會行街, 自自然然便會去左嬰兒部, 未生之前都估唔到做左人亞媽會成個人變左甘多

翡翠宮

miss those day so much, pretty clothes,perfect make up,small size dress.

but if you ask me to choose, I would very glad to given up the above to exchange my current post : full time mother.

侯爵府

I don't miss the pretty dress & high heel shoes, but I miss the days when I got up in the morning & dressed properly & made myself look refresh. Now I got up in the morning & most of the times is too lazy to think what to wear......so day day T-shirts & jeans only. Long time no buy lip sticks & perfumes la.

民房

原文章由 knpbaby 於 07-11-1 15:15 發表

說實話, 以前買咩食咩玩咩去邊都唔洗諗甘多, 宜家有機會行街, 自自然然便會去左嬰兒部, 未生之前都估唔到做左人亞媽會成個人變左甘多 ...

係呀!嬰兒部好似有吸力咁!!成日對腳自自然然就行咗入去.比我老公笑咗幾次!

別墅

I too miss those days when I dress up for work, hight heel shoes, suits, sometimes when I go shopping I would think "I'll definately buy it if I go to work", now I particularly dress up if I see my friends, they always say "why you dress so nice?" I tell them I don't get the chance to normally ar ma, but now different kind of joy when I buy something nice for my kids!

大宅

我無返工只係幾個月, 宜家日日換衫都好求其攞件,
初初開始做全職mama既時候, 出街都會化吓妝,
漸漸連呢樣野都懶左, 以前返工日日都花枝招展,
因為要見人, 宜家每日都只會去supermarket 買餸
好少出街, 見到既都會係附近d街坊, 就算有人留意,
都係留意我抱住果個, but如果約左班fd出街, 我又會
回復上班個look

禁止訪問

複式洋房

原文章由 irisations 於 07-11-2 00:48 發表
我好懷念的,自己做全職媽媽只有兩個月,有時覺得幾悶,出去見到d人同同事食飯都有d羨慕,但真係覺得bb咁細個唔應該比咁少時間佢,依家有依家開心啦! ...

我仲諗住讀咗幼稚園就會做翻工.....而家睇怕都要壓後lu

男爵府

好媽媽勳章

一d 都唔懷念..要扮靚..依家幾時到得啦...諗起以前化行妝都怕怕.

複式洋房

我另外都會懷念下食lunch果時用剩餘既時間同d同事一齊行下街, 唔買野但係都去唔同鋪頭指指點點既時光, 如果買左野, 用果日會專登走去同事個位講一餐:-P , lee d 以前好普通既社交宜家全部無晒:-(

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至