母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

[url=http://mysinamail.sina.com.hk/cgi-bin/mail/redirect.cgi?http://www.rakuten.ne.jp/gold/catherine/]http://mysinamail.sina.com.hk/cgi-bin/mail/redirect.cgi?http://www.rakuten.ne.jp/gold/catherine/[/url]

o的日本人真係好多靚野, aggie_to可能有興趣, 如果有家人結婚, 可以諗下.

男爵府

知..道..喇.., 下次食啦! 有時好難食少少o架嘛! 中醫叫我唔好食咁多面包, 食飯又食唔到少少, 都唔知食乜, 有咩idea?

訓o左兩粒鐘, 好好多, 明天都唔去boxing喇, 一來m come, 二來豆姐下week exam, 呢兩日要"目及"住佢溫書.

原文章由 bbpooh 於 07-11-2 17:03 發表
CANDY姐

唔該你啦!咁大個人錫下個身,做運動前食少少野,唔好一時食好多,一時又唔食,個胃出事的時候,你後悔都來不及呀!

男爵府

[url=http://mysinamail.sina.com.hk/cgi-bin/mail/redirect.cgi?http://www.nissen.co.jp/vip71/index2.htm?c_status]http://mysinamail.sina.com.hk/cgi-bin/mail/redirect.cgi?http://www.nissen.co.jp/vip71/index2.htm?c_status[/url]

男爵府

今日豆豆去面試!

侯爵府

2023年兔年勳章

We came back from HKBU Kindergarten interview. The total admission for 2008-09 is 150 candidates (AM and PM sessions).

Yesterday we had the interview at Tsung Tsin Kindergarten as well. The overall impression is quite good for this school.

How is the interview for 豆豆 & ding ding ?
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

大宅

今日Ryan都去面試呀!

但係估唔收佢多,因為佢發脾氣

大宅

Strawberrys,

I got an offer of IK1 from Tsung Tsin. I'm still struggling of this offer as it is only PM session for IK1.?-(

The other BK forum said the a.m. class for main stream is full. Will you consider their p.m. class?

大宅

nan_nan's family,

加油呀!

大宅

原文章由 fsy 於 07-11-2 13:43 發表
今日子進第二日返學, 由姐姐帶佢我係後面跟踪. 初初姐姐走時佢都有喊, 後來到唱歌時就無喊直至落堂, 希望下個星期隔咗兩日後唔駛又由頭黎過啦. 不過我始終覺得個班主任麻麻地, 粗老到 c.

我好無用呀, 係出面偷睇到 ...

估你唔到wor!

大宅

原文章由 Cyntoby 於 07-11-2 10:09 發表

多謝妳嘅安慰, 我地都明白每個小朋友發展步伐不一樣, 但好似相差好遠啫..........

我仲驚緊佢黎緊 2.5 歲發展監督........語言肥梗!!!!!!

cyntoby,

我同你一樣! :-(

侯爵府

2023年兔年勳章

tvoincy,

Ryan今日去邊處面試?

原文章由 tvoincy 於 07-11-3 21:02 發表
今日Ryan都去面試呀!

但係估唔收佢多,因為佢發脾氣

侯爵府

2023年兔年勳章

tvoincy,

When will you need to reply or place deposit (留位費) and how much for it ?

My husband think PM session may be OK. It all depends whether they make offer to Kei Kei first.

原文章由 tvoincy 於 07-11-3 21:08 發表
Strawberrys,

I got an offer of IK1 from Tsung Tsin. I'm still struggling of this offer as it is only PM session for IK1.?-(

The other BK forum said the a.m. class for main stream is full. Will you ...

大宅

昨日bk short short 地,出唔到post,現在報告給大家知.

是壞消息...小b第18對染色體多了一條(trisomy 18),不是唐氏,但情況更壞,trisomy 18 的bb 有50%會在懷孕期已夭折,能出生的,絕大多數最多只能活2個月...所以我是沒有選擇,只能跟他說再見了...現在會約醫生在11月12日入院,等醫院confirm有冇床位.

雖然我很傷心和不捨,但情緒尚算ok,為了安兒,我和c6會堅強面對,向前看. 大家不用擔心我.

其實最難頂的,是我的週數已不能做刮宮或吸宮,要做引產,用藥令子宮收縮自己生出來,即要經歷整個生產過程,大家一定明這有多難受...

大宅

onyee ma,

聽到你這消息, 真的有點不開心.
做人母親, 要經歷這一關真的不容易.:cry:

你要堅強點. 我們會在支持你.
為你禱告.

侯爵府

2023年兔年勳章

onyeebb,

知道你的情況, 有些擔心, 明白到你有幾難受! 不過你要保重身体, 安兒還好需要你的關心和照顧!

男爵府

安兒媽,

聽到你的消息, 心裏很難受, 初初叫你去睇中醫係咪唔應該呢.... 不過既然已成事實, 只好勇敢面對, 過咗呢個難關, 將來必定更美好. 願主祝福你一家.

男爵府

Onyeema,

我都唔知講咩好! 你要橕住呀! 養好個身子先算囉! 第日大把機會! 你仲好後生啫!(比起我) 有時o的野係整定o架, 你的決定好啱o架! 我地全部05姊妹都會支持你o架!

男爵府

"side" 氣, 咁都叫interview, o向幼稚園入面有o的灘位遊戲比小朋友玩, 唔係全部新生喎, 有o的讀緊的, 有o的畢o左業的(好似豆姐咁), 玩完遊戲就走得, 早知一早閃啦, 捱o左一粒鐘(個胃忍忍痛), 到豆豆走, 豆姐都唔拾得走, 之後我去o左睇醫生, 食o左藥就冇痛喇!
佢地話下星期有信通知, 我諗佢地冇理由唔收豆豆囉! 因為都冇interview?-(

原文章由 Strawberrys 於 07-11-3 16:20 發表
How is the interview for 豆豆 & ding ding ?

男爵府

tvoincy,

好彩你上次比咗啲森永奶粉我咋, 子進食明治敏感, 我又比佢試下森永, 似乎ok喎, 會訂一罐試清楚啲, 如果ok 就掂晒! 唔該晒你!

男爵府

原文章由 bbpooh 於 07-11-2 15:23 發表

估唔到你又會咁感性喎!

我都唔知點解, 之前果日仲有個 friend 問我會唔會見到佢喊心痛喊埋一份, 我仲大大聲話: 梗係唔會啦!

um...唔知點形容果一刻既感受, 唔係心痛佢喊咁簡單, 而係見到佢喊得好慘既時候好似無人安撫佢, 仲拖住佢跟大隊做其他人要做既嘢, 好似無人理佢感受咁, 覺得佢好似好慘咁.

唔知係我對老師既 expectation 太高定係個老師真係無乜愛心呢?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊