夫婦情感

跳至

首頁
34567...8

尾頁

男爵府

引用:回覆 hello_kristy 的帖子講得好O岩, 46比

原帖由 MM99 於 14-06-06 發表
回覆 hello_kristy 的帖子

講得好O岩, 46比我感覺係唔認為會失去, 因為佢對我對屋企甚至我家人都好到加零 ...
咁你會唔會忍佢?

禁止訪問

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 vincentwong27 於 14-06-06

原帖由 Gmama 於 14-06-06 發表
兩公婆之間,外人點知女方男方有冇錯,問題係個男有同出面女人上床,個男有冇問題呀?有人用槍指你呀?乜同 ...
咁又有男人真係同其他女人上床除左滿足性需要外,更滿足左佢心理問題,同太太關係好差,被睇死,過份忍太太脾氣,,,都會係佢喺出面搵番自己嘅自尊。
我冇認同男人呢種行為,但理解!

大宅

引用:Quote:原帖由+MM99+於+14-06-06+發表回覆+h

原帖由 jamiemeowmeow 於 14-06-06 發表
咁你會唔會忍佢?
唔忍了, 46不斷踩我既底缐, 即將分開生活.

hello_kristy  Best wishes and enjoy the new life!  發表於 14-6-7 12:37

子爵府

回覆:chocobabywong 的帖子

可能之間冇正常性生活

男爵府

回覆 vincentwong27 的帖子

女方有無錯重要咩? 佢都係最受傷個位. 有錯都受返哂啦. 不如你問下神有無錯, 點解做到MOST女人專一, MOST男人貪心. 刻意不平衡的性需要/愛需要.

rachel_ching  X2  發表於 14-6-7 10:35

男爵府

回覆 MM99 的帖子

我覺得分開下係好事. 大家冷靜下先知下一步點做.

侯爵府

引用:Quote:原帖由 vincentwong27 於 14-06-06

原帖由 Gmama 於 14-06-06 發表
兩公婆之間,外人點知女方男方有冇錯,問題係個男有同出面女人上床,個男有冇問題呀?有人用槍指你呀?乜同 ...
應該甘講:女人既有問題,雖然吾系男人可以出軌既藉口,但會系男人出軌既原因。
每個人都要為自己做過既事去負責,男人要,女人一樣要。

Superman-GF  Agree 有因有果。道理女人拗啱晒又如何,還是會賠上婚姻。  發表於 14-6-8 00:46

水晶宮

引用:Quote:原帖由 Gmama 於 14-06-06 發表兩公

原帖由 岚月亮 於 14-06-07 發表
應該甘講:女人既有問題,雖然吾系男人可以出軌既藉口,但會系男人出軌既原因。
每個人都要為自己做過既事去 ...
Agree

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由 Gmama 於 14-06-06 發表兩公

原帖由 岚月亮 於 14-06-07 發表

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:Quote:Gmama 發表於 14-6-6 21:31 兩公婆之

原帖由 雲海 於 14-06-06 發表
你會覺得咁憤怒, 係因為你個焦點錯咗.

同第二個女人上床, 並唔係用來解決夫婦之間既問題, 係用來解決丈夫 ...
好中肯!

別墅

回覆:chocobabywong 的帖子

貪心,多情

rachel_ching  X2  發表於 14-6-7 16:10

瑪瑙宮

岚月亮 發表於 14-6-7 09:00

agree.

始終佢地唔想出軌, 係可以唔出軌. 人好多野唔想都可以唔做. 唔想溫書, 唔想結婚, 唔想呢唔想路 etc.
唯獨曖昧時無唔想, 出軌時無唔想, 當佢個心一無 '唔想' 呢 d 事發生, 就係佢個人人格/性格問題.
呢個唔關個女人錯咩錯咩. 錯左就推比屋企個女人.

子爵府

回覆:己婚男人出軌係因為咩?

其實不忠原因本身就係人格有問題,人有權選擇做任何事,但要決定咗對與錯先去做,有d人知道係錯都要做,係因為自私心只希望滿足自己,不理後果亦代表幼稚,道德水平嘅低劣如果畜牲,總總原因都基於小時候父母沒有灌輸正確人格道德觀,加上年紀大咗,自信心低,有女人送上門奉承吓,以為可以感覺年輕d, 但無面對現實,我個ex就係咁,所以無論係樣衰,無身材或者有性病……都無所謂,因為無腦,幼稚,自私,無人格完全令一個人攪女人正常化!

伯爵府

好媽媽勳章

我唔係男人,無辦法完全知道或了解佢地點解要出軌。如果佢地出軌,總會有好多理由去解釋,甚至連佢自己可能亦未必知出軌係基于咩心態。始終每個男人既要求和需要都唔同,予其去猜測,如做好自己,防患於未燃,好好經營夫妻既感情。慶幸目前為止,我對自己既老公絕對的信任,平常雖然有意見不合,但我地都會各自反省,檢討。我好主動將問題和感受拎出來同老公傾。慶幸佢亦明理和肯接受意見。各自既性格有長短,可以互相補足和學習,時間長左,必定有改善。夫妻相處係好難的一課,要不停學習,睇文章,並要時刻反省檢討!大家努力經營和維繫一個美滿的家吧!

男爵府

回覆:Winnie_1210 的帖子

即是咁,拍拖有問題,分手。
婚姻,有問題,係咪咁易離婚呢?
婚姻關乎2個家庭,子女,走左無地方住…etc

不管男或女出軌都係錯,no doubt的。
問題係,如果段婚姻本身有問題,又解決唔到,又唔係話離婚就離婚,咁又可以點呢?

每一段感情,關係,都不能一概而論,世上的確有賤男,但亦不是每一個出軌既男人都是賤精

男爵府

回覆:cocokan2004 的帖子

[題外話]
其實我覺得而家既資訊平台加強左哩d落差。

一d分享既資訊平台,成日有d文話好男人點點點,愛你既男人點點點,爆多女性lik,即是佢地認同,默默地會提高佢地對愛既要求。而fb哩d又係,求婚介,食大餐,送花之類…亦令女性覺得哩d都係男人要做既。

而男人,亦好易接觸到異性資訊,交友apps,性感相…之類。

試想下,上一代,或者自己既父母,其實當中個落差無咁大…

fupigpig  同意到極  發表於 14-6-8 17:42

子爵府

引用:我唔太明...一個已婚男性朋友,啱啱老婆先

原帖由 chocobabywong 於 14-06-06 發表
我唔太明...一個已婚男性朋友,啱啱老婆先生完個仔半年..
一家人表面上十分幸福,而我個朋友都好錫佢個仔同 ...
你朋友同佢老婆係咪拍左好多年拖先結婚?我識一個都係咁,仲要係婚前已經係咁

rachel_ching    發表於 14-6-7 16:13

大宅

引用:或者咁講,我覺得一個人之所以會出軌,係因

原帖由 hello_kristy 於 14-06-06 發表
或者咁講,我覺得一個人之所以會出軌,係因為佢唔怕失去,或者唔認為會失去。
換句說話就係,唔怕你走,同 ...
赞成。。。

新的一年,媽媽希望溜溜健健康康,快樂成長!

複式洋房

貪新鮮掛

rachel_ching  X2  發表於 14-6-8 00:56

首頁
34567...8

尾頁

跳至