美容扮靚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

禁止訪問

趣教勳章 畀面勳章

男爵府

我的育兒心得勳章 DHA勳章

我就早餐食飽D, 夜晚食少D, 我飲Oenobiol Topslim 代替汽水果汁, 接小朋友返學放學行, 當做運動.

象牙宮

愈來愈 重.

肉長在肚子 & 背部.

找不出原因.

panda_123  Me too  發表於 14-6-6 23:09
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

公爵府

畀面勳章

我可以 join嗎?

PCCW2319  Debbie媽, 你應該唔合資格喎(你below 150lbs)   發表於 14-6-15 09:47
StacySo  歡迎任何肉肉媽咪加入^^  發表於 14-6-6 11:13

禁止訪問

趣教勳章 畀面勳章

禁止訪問

趣教勳章 畀面勳章

大宅

回覆:**肉肉媽咪減肥交流區**

報到
我仔27個月大
4月11日開始減肥,當日193.8磅
今日減肥第56日,現在175 磅
共減了18.8 磅

目標120磅,最終極想110磅!!

肚腩原本47吋,現39吋

盡量keep住每星期減2.2磅最理想的速度。

我的減肥方法是均衡飲食,計bmr,三餐自己煮,小油小調味,不食零食,多飲水,多菜小肉,晚餐八時前食及晚餐小澱粉質。

每日運動消耗400卡,計heartrate ,盡量維持burn fat zone,都會做啲肌力運動,因磅重,行快小小已心跳率達120-130,每日行兩三公里返工,日日都去健身公園扭腰,踏步機,大轉輪。。。。
現不定期會去游水,不定期鄭多燕,踩單車。

禁止訪問

趣教勳章 畀面勳章

大宅

我想請問胃腩可以點減我懷疑每朝起身仲脹出嚟果個係胃腩
熙媛BB,熙倫BB

象牙宮

StacySo 發表於 14-6-6 11:13

1.成日坐... 一日 有 8小時吧.
2.飲凍野/食凍野 - zero
3.生過bb .. yes

一星期至少有運動 5-7小時.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

禁止訪問

趣教勳章 畀面勳章

引用:Quote:StacySo 發表於 14-6-6 11:13 1.成

禁止訪問

趣教勳章 畀面勳章

引用:我想請問胃腩可以點減我懷疑每朝起身仲脹出

大宅

引用:呢度有無肉肉媽咪一齊交流下減肥成果同心得

原帖由 StacySo 於 14-06-06 發表
呢度有無肉肉媽咪一齊交流下減肥成果同心得?

肉肉媽咪定義→
加油,努力!磅數唔緊要,最重要 BMI 正常。

大宅

引用:我就早餐食飽D, 夜晚食少D, 我飲Oenobiol T

原帖由 JJBee 於 14-06-06 發表
我就早餐食飽D, 夜晚食少D, 我飲Oenobiol Topslim 代替汽水果汁, 接小朋友返學放學行, 當做運動. ...
Topslim 加有氣 soda very good taste. 接送小朋友真係好大運動量,如果要抱仲c, un un 都濕埋。

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

回覆:**肉肉媽咪減肥交流區**

我都努力緊,但我減得比較慢,由3月到而家先減得8磅

大宅

回覆:Ida*Chan 的帖子

如果胃氣可以飲 以羅,或者無糖可樂,再用手指案下腰兩邊,會"ur" 出黎

男爵府

StacySo 發表於 14-6-6 11:10
我多數飲熱檸水(走糖)同暖水,戒左凍野好耐啦返工會順便帶女返學果時都會快行1個鐘倒當做運動‥同同埋有時會行樓梯咁囉~
Oenobiol Topslim效果如何?
Topslim 其實我飲左好耐, 頭大半行真係好work, 之後我自已懶左, 所以用黎代替果汁咁飲,
先前得一款梅味, 而家多埋蜜桃味, 好正.

佢係綠茶成份多, 1包沖1.5公升水咁飲, 搞到我習慣飲多水, 便秘少左, 皮膚真係好左.

男爵府

Fionsay6 發表於 14-6-6 15:39
Topslim 加有氣 soda very good taste. 接送小朋友真係好大運動量,如果要抱仲c, un un 都濕埋。

...
Toplsim 可以加有氣soda? 我以為只可以加水飲添

大宅

回覆 StacySo 的帖子

我承認自己消化系統差,凍飲。。。好少,坐都係番兼職時果4個鍾左右肚腩一著貼身少少既褲,一坐低。。。嘩果條呔
熙媛BB,熙倫BB

禁止訪問

趣教勳章 畀面勳章

首頁
12345...6

尾頁

跳至