想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

因為我明天要做婦女檢查, 我話比姑娘聽我現階段計劃有bb, 她說 : 那可能不可以做子宮抺片喎! 我問點解, 佢又答唔到我....

所以想問問bk 姊妹知唔知係咪會有影響的? 因為我前幾天是排卵日, 我和老公dodo 了, 如果萬一真的受精了, 是否會有危險令到冇了????

THANKS A LOT!!!

別墅

原文章由 yanyan8888 於 07-11-2 12:53 發表
因為我明天要做婦女檢查, 我話比姑娘聽我現階段計劃有bb, 她說 : 那可能不可以做子宮抺片喎! 我問點解, 佢又答唔到我....

所以想問問bk 姊妹知唔知係咪會有影響的? 因為我前幾天是排卵日, 我和老公dodo 了, 如果萬 ...

我諗姑娘可能以為你檢查那刻可能懷孕了, 所以不敢幫你做...
因為如果預備懷孕而計劃中的話, 更加要做子宮抹片啦, 可以確保自己身體健康才懷孕嘛!

別墅

原文章由 vitaminC+E 於 07-11-3 15:35 發表

我諗姑娘可能以為你檢查那刻可能懷孕了, 所以不敢幫你做...
因為如果預備懷孕而計劃中的話, 更加要做子宮抹片啦, 可以確保自己身體健康才懷孕嘛! ...

vitaminC+E,

Thanks a lot!!

最終我上個saturday都冇去驗, 因為我怕會影響了排卵期 (我那幾天正是這些日子) , 所以我都係book了下次cycle 後的日子!

大宅

如證實懷孕就唔可以驗子宮片!因你無避孕,護士都會擔心你已經懷孕而有所避忌;你等確定有無懷孕後才檢查啦!

http://hk.myblog.yahoo.com/sze_0203/

男爵府

回覆 #4 sze0203 的文章

我以前駝住我女時3個月到~去贊育產檢 佢地都有幫我做子宮抺片喎~我仲記得被一個實習醫生用鴨嘴鉗整到我痛到想一腳埋踢落去

別墅

原文章由 sze0203 於 07-11-6 16:05 發表
如證實懷孕就唔可以驗子宮片!因你無避孕,護士都會擔心你已經懷孕而有所避忌;你等確定有無懷孕後才檢查啦!

THANKS!

我都係咁諗!! 最多唔驗 (因為係保險送的) , 搵番我個婦產科醫生驗好d, 因為佢會清楚我case !

別墅

原文章由 kay 於 07-11-6 17:08 發表
我以前駝住我女時3個月到~去贊育產檢 佢地都有幫我做子宮抺片喎~我仲記得被一個實習醫生用鴨嘴鉗整到我痛到想一腳埋踢落去

THANKS!
其實我自己都認為問題不大, 但唔知點解總係怕佢會郁到我子宮d 野咁 (可能已經太緊張想有bb 了 )!

複式洋房

準備懷孕驗子宮頸抺片應該冇事,
但已經懷孕就最好唔好驗住,
問吓醫生或姑娘先就最穩陣

別墅

原文章由 etandsnoopy 於 07-11-6 20:03 發表
準備懷孕驗子宮頸抺片應該冇事,
但已經懷孕就最好唔好驗住,
問吓醫生或姑娘先就最穩陣

清楚, THANKS!
所以我唔肯定會唔會影響到時,我上個星期都CANCELLED 左BOOKING 了! 等下一次MC 來完清晒再驗!

首頁

尾頁

跳至