想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人睇過中醫 (何樹勛):mrgreen:
(因為聲聞呢個ec好勁,想生仔定女,都會幫到你)
可否比d意見
貴唔貴ga ?

[ 本文章最後由 070803 於 07-12-11 14:44 編輯 ]

複式洋房

係咪灣仔嗰位? 現在開始睇佢, 希望我哋夾啦! 我已經睇過N咁多個中医嘞!

子爵府

原文章由 TiggerLam 於 07-11-15 15:13 發表
係咪灣仔嗰位? 現在開始睇佢, 希望我哋夾啦! 我已經睇過N咁多個中医嘞!

Tigger,

Can you please share your experience with this doctor? How long have you seen her? Is she famous?

大宅

係呀~ 灣仔個位呀, 因為都係朋友的朋友睇過,佢7年都冇bb ga, 之後食左一次藥就有左,佢話個ec 會問你想生,仔or女,好勁ga~
不過我想睇睇有冇d bk ma ma 睇過,可以比d意見我,因為我而家睇緊葉ec,佢好貴呀,所以想轉,THank U

大宅

原文章由 070803 於 07-11-19 23:30 發表
係呀~ 灣仔個位呀, 因為都係朋友的朋友睇過,佢7年都冇bb ga, 之後食左一次藥就有左,佢話個ec 會問你想生,仔or女,好勁ga~
不過我想睇睇有冇d bk ma ma 睇過,可以比d意見我,因為我而家睇緊葉ec,佢好貴呀,所以想轉,THan ...

我就沒睇過...不過我布兩個朋友都睇過,不過都貴而且要介口.

複式洋房

我有d質疑呢個ec,當年我個朋友有左幾個月佢都無出聲。

大宅

唔係呀化 ,有左唔係把脈把到出黎 , (仲要係幾個月喎)

原文章由 泳泳102 於 07-11-20 09:28 發表
我有d質疑呢個ec,當年我個朋友有左幾個月佢都無出聲。

大宅

我朋友都係睇佢, 睇咗幾個月就有咗, 仲要揀生仔就真係生仔! 不過我諗住過多幾個月都唔成功先睇, 因為我自己都係開始咗2個月, 想自己再試吓先

原文章由 070803 於 07-11-19 23:30 發表
不過我想睇睇有冇d bk ma ma 睇過,可以比d意見我,因為我而家睇緊葉ec,佢好貴呀,所以想轉,THan ...
Our anniversary[br]

複式洋房

原文章由 070803 於 07-11-22 14:49 發表
唔係呀化 ,有左唔係把脈把到出黎 , (仲要係幾個月喎)

事原係我個朋友都好懵架,自己有左都唔知,去歐遊啦,托米啦,仆親啦,dup個肚啦,都無事,依家個仔好似一年班添啦。
個ec又竟然無提過佢有左,直到我話佢short 架,6個月無m黎都唔睇醫生,好彩就話有左嗟,一陣唔知有d咩暗病拖6個月呀,傻架。

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 泳泳102 於 07-11-23 23:50 發表

事原係我個朋友都好懵架,自己有左都唔知,去歐遊啦,托米啦,仆親啦,dup個肚啦,都無事,依家個仔好似一年班添啦。
個ec又竟然無提過佢有左,直到我話佢short 架,6個月無m黎都唔睇醫生,好彩就話有左嗟,一陣唔知有d咩暗病拖6個月呀,傻 ...

你朋友係咪季經? 幾個月有左都唔知

複式洋房

回覆 #8 Jasmine1 的文章

Hello Jasmine1 & bk sisters,

我呢個月頭開始睇佢, 已經連續三個星期, 佢以前上過電視, 算係傳統中ec (即係唔騎呢), 第一次睇, 佢問我想生仔定生女, 然後問一般性嘅問題; 把完脈之後, 會安排另一位ec同你跟進, 包括寫藥單及平時有乜要留意同介口。其他嘅ec都專稱佢為何院長, 亦都好推介佢, 話佢幫過好多人, 要twins都得。啱啱呢次我問佢, 我應該食幾耐藥至可以有bb呀?你估下佢點回應我 - 我有我醫, 你有你食藥啦
有朋友叫我, 唔好成日轉中e, 否則好難跟, 我相信都係。如果你記得我, 之前係睇葉展生, 但一來怕咗佢, 二來怕d飲藥方式先轉。

你仲有無睇葉ec?

註: 何院長佢係男ec

[ 本文章最後由 TiggerLam 於 07-11-27 14:05 編輯 ]

複式洋房

原文章由 miffymiffy 於 07-11-24 00:12 發表

你朋友係咪季經? 幾個月有左都唔知

我靜係知佢係好唔穩定果隻,同埋佢成日堅稱無真正dodo倒。?-( ?-(

複式洋房

回覆 #11 TiggerLam 的文章

你估下佢點回應我 - 我有我醫, 你有你食藥啦

聽聞佢係好吋架。

複式洋房

回覆 #1 泳泳102 的文章

唔覺得佢好吋, 吋唔吋都唔轉住嘞, 佢都幾關心我食完藥嘅嘅反應。

複式洋房

回覆 #14 TiggerLam 的文章

咁就好啦! 祝你早孕。

大宅

原文章由 TiggerLam 於 07-11-26 16:05 發表

我呢個月頭開始睇佢, 已經連續三個星期, 佢以前上過電視, 算係傳統中ec (即刻唔騎呢), 第一次睇, 佢問我想生仔定生女, 然後問一般性嘅問題; 把完脈之後, 會安排另一位ec同你跟進, 包 ...

請問何ec收費如何? 我都想睇吓佢.
其實佢係我小學老師來的, 都知道佢有學中醫, 估唔到現在咁勁!

複式洋房

回覆 #2 泳泳102 的文章

多謝! 大家一齊好孕!

複式洋房

回覆 #2 rainypen 的文章

乜原來佢係小學教師...

診金$120+藥費, 每次大約$300-400.
可電2970-3228預約, 留意ec只於Wed (10am-12pm) & Sun (4pm-6pm)註診

子爵府

原文章由 TiggerLam 於 07-11-26 16:05 發表

我呢個月頭開始睇佢, 已經連續三個星期, 佢以前上過電視, 算係傳統中ec (即係唔騎呢), 第一次睇, 佢問我想生仔定生女, 然後問一般性嘅問題; 把完脈之後, 會安排另一位ec同你跟進, 包 ...

Tigger,

我記得你呀!

Thanks for the info.!

佢問想生仔定生女, 咁係o係D 藥度 "落手腳" 定係o係介口方面呢? Or 兩樣都有?

我好鍾意你o個句 "一來怕咗佢"! 我睇3次, 依家轉另一個睇okay 唔okay. 轉o既最大原因係要戒口戒得太勁, 有營養o既o野都唔俾食. 話哂我小產完, 又唔補得, 覺得唔合理.

我都知唔應該轉來轉去, 但有時聽倒有人話睇邊個邊個好, 又心思思想試....不過暫時都唔會轉住.

得閒update 你睇成點呀!

原來佢係男醫師....

大宅

TiggerLam,

唔該晒你! 等我都去睇吓佢先. 佢有冇得代煲埋葯?

佢之後升埋做校長添, 都幾好人的.

原文章由 TiggerLam 於 07-11-27 14:03 發表
乜原來佢係小學教師...

診金$120+藥費, 每次大約$300-400.
可電2970-3228預約, 留意ec只於Wed (10am-12pm) & Sun (4pm-6pm)註診

[ 本文章最後由 rainypen 於 07-11-28 12:44 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至