跳至

首頁

尾頁

大宅

如題。想知道一下:有否安排BB上幼兒園、上playgroup

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

有返

幼兒園 - 近屋企, 當返去玩

playgroug - 終於揀到一間個仔唔會話要走 & 好鍾意個導師既 pg 地方喇. 一星期一堂.

大宅

odin都有返kinder同埋最近join左sat既montessori playgroup

侯爵府

好媽媽勳章

童童冇返both,
但有返兒童主日學。
She's so enjoy!

[img align=right][/img]

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Jason 乜都無返 家姐已經係一個好好既教材
要等下年8月先會展開學習之旅喇

別墅

moonychan

妳好!想請問妳兒子那裡返playgroup,因我正在替阿仔找另外一間playgroup玩,謝謝!

原文章由 moonychan 於 07-11-3 00:10 發表
有返

幼兒園 - 近屋企, 當返去玩

playgroug - 終於揀到一間個仔唔會話要走 & 好鍾意個導師既 pg 地方喇. 一星期一堂.

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我仔仔返既 pg 係唔會提高佢既競爭力嫁, 只係導師有愛心, 課程內容似返幼兒園咁, 唱下歌仔, 做下手功, 大肌肉活動下.

1小時, 呀, 唔記得講, 我仔仔返朗研社

原文章由 hei822 於 07-11-5 20:14 發表
moonychan

妳好!想請問妳兒子那裡返playgroup,因我正在替阿仔找另外一間playgroup玩,謝謝!

大宅

截至今天,小統計如下:
有返幼兒園+pg (3*)
只返幼兒園 (0)
只返pg (0)
什麽都沒有 (1)

*因爲自己大頭鰕,只出了post,唔記得登自己個仔的情况,我安排阿仔返3日幼兒園,一日pg。

其他媽咪,您地仔女又係點架? 安排與否,是怎樣考慮呢 大家分享一下。

大宅

咿,yanfaifai,這麼好,有兒童主日學可以比童童參加。 我也是信教的,但是找來找去還是找不着,香港是這樣,到了英國這裏也是,一般都不設少于3歲的兒童主日學:-(:-(

原文章由 yanfaifai 於 07-11-4 19:31 發表
童童冇返both,
但有返兒童主日學。
She's so enjoy!

別墅

Roy Roy 都係乜都無返

原因? 可 refer 這篇文章,願與所有 0508 媽媽共勉之。

原文章由 haileymama 於 07-11-4 23:39 發表
Jason 乜都無返 家姐已經係一個好好既教材
要等下年8月先會展開學習之旅喇

侯爵府

好媽媽勳章

ccmching,

Yes, it's really difficult to find主日學under 3 for BB!
So, thx God to help 童童!
She learns to pray now!
And Hope YOur BB can find one!

Yanfaifai
[img align=right][/img]

大宅

Edgar just goes to nursery and no playgroup anymore. We save the weekend for family day.

別墅

thx:-P

原文章由 moonychan 於 07-11-5 23:12 發表
我仔仔返既 pg 係唔會提高佢既競爭力嫁, 只係導師有愛心, 課程內容似返幼兒園咁, 唱下歌仔, 做下手功, 大肌肉活動下.

1小時, 呀, 唔記得講, 我仔仔返朗研社

...

別墅

小兒的幼兒園已兩個多月了, 在學校真係學到很多東西, 見他每天在進步, 真是很感動呢!:loveliness:

別墅

Zeke 有返迦南幼兒園,加每星期一次去KinderU返普通話加英文課程.看似很多,但阿仔好開心,又唔怕外籍人士(因以前很怕)
:-D 8-) :-? :-P :-P

大宅

yanfaifai,
係呀! 好想搵到:cry: 黎左uk成大半年,終于在最近(十月)開始有個好有心的教友媽咪搞左個 parents and toddler group,類似playgroup形式,tea time、開場同散場時就一齊唱下thank God for the food 。。。thank God for everything。 她們做得很不錯,有嗮program schedule, 邊日邊日有什麽活動,我在想如果日後回hk時我會嘗試把她們的模式帶回hk,同church斟斟搞返個類似先
Sue

原文章由 yanfaifai 於 07-11-6 18:06 發表
ccmching,

Yes, it's really difficult to find主日學under 3 for BB!
So, thx God to help 童童!
She learns to pray now!
And Hope YOur BB can find one!

Yanfaifai

大宅

我都好贊同royroy媽分享既文章, 奈何我做不了ftm, 只能rely on home office既daddy多點跟odin親子, 返香港工作更加少了很多親子既時間, 所以我決定了明年CNY後全家再搬回上海了, 到時大家黎上海記得黎探下我地呀~

大宅

經過左幾天,又等我統計一下先:
有返幼兒園+pg (4) moonychan,gloria.glory,ccmching,ycto
只返幼兒園 (2)Edgar媽,小Mike
只返pg (1*)
什麽都沒有 (2)haileymama,sabrinayin
其他(1)yanfaifai (主日學)

共10人回應

其他媽咪,您地仔女又係點架? 安排與否,是怎樣考慮呢 大家繼續分享一下:lol:

*hei822 - 從您的post,我假設您安排了pg比仔仔呀! 如果唔對,請見諒。

原文章由 ccmching 於 07-11-6 00:06 發表
截至今天,小統計如下:
有返幼兒園+pg (3*)
只返幼兒園 (0)
只返pg (0)
什麽都沒有 (1)

*因爲自己大頭鰕,只出了post,唔記得登自己個仔的情况,我安排阿仔返3日幼兒園,一日pg。

其他媽咪,您地仔女又係點架? 安排與否,是怎樣考慮 ...

大宅

Sabrinayin,
『願與所有 0508 媽媽共勉之』=》是的,出這個post只是分享而已,一路以來您給我的感覺在教育Roy Roy有自己獨特的一套,絕對是我的模範(雖談不上是偶像,那太誇張)。

我相信每個小孩子都是很獨特的,是上天賜給每個家庭一份珍貴的禮物
Sue

原文章由 sabrinayin 於 07-11-6 15:11 發表
Roy Roy 都係乜都無返

原因? 可 refer 這篇文章,願與所有 0508 媽媽共勉之。

別墅

:-P ccmching,
哈哈比妳估中o左:lol: , 我有比bb番pg, 不過又並不是每個月都上!好像今個月就沒有上了...但我也會時常和他出外吸吸新鮮空氣呢:-P

首頁

尾頁

跳至